perjantai 6. joulukuuta 2013

Kerrankin reaaliajassa!




Hyvää itsenäisyyspäivää!

Mulla on vähän paha tapa napsia kuvia kamera täyteen ja sitten siirtää ne koneelle vasta joskus viikkojen päästä.
Kerrankin tässä ollaan skarppina ja päivitetään sini-valkoisesta päivästä tänään eikä jouluviikolla.

Meillä on vietetty vapaapäivää.
Mies kotona, eskarilainen kotona ja kaksivuotiaallakin oli kuulema vapaapäivä. Äidistä varmaan.
En tiedä voiko tätä vielä perinteeksi kutsua, mutta jo aika monena vuonna meidän perheessä on itsenäisyyspäivänä leivottu. Ainakin ne ekat piparit, tälläkertaa myös muutakin. (Huomenna juniorin synttärit vol.3 ja myös vähän katkeria mutisijoita kolme kappaletta. Esikoinen, toka ja neiti. Tässä kohtaa voimme kajauttaa On se niin väärin, on se niin väärin...!!)

Aamu alkoi tottakai katastrofilla, jonka neitokainen järjesti enkelisuklaasta. (Haluaisin tähän kohtaan myötätuntoisen kommentin sellaisesta perheestä missä onnistutaan myös järkkäämään AINA joku kohtaus, oli juhla eli arki, kiitos.)
Sitten leivottiin. (En muistanutkaan kuinka taivaallista on piparkakkutaikina. Ah!)
Sitten leivottiin. (En muistanutkaan kuinka taivaallisia ovat lumipallopikkuleivät. Ahx2)
Sitten leivottiin. (Olenko muistanut ylistää taivaallisia unelmatortun täytteitä?)
Ja leivottiin. (Suolisto kiittää tuoretta sämpylää saadessaan. Vähätkö välitän.)




Lumipallopikkuleivät (n.40kpl) (Näitä on pakko tehdä jouluksi lisää)

200g voita
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1pss (150g) Marianne-rakeita

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Kääntele lopuksi joukkoon Marianne-rakeet. Pyörittele taikinasta pallukoita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele litteämmäksi kädellä tai lusikalla. Jätä vähän leviämisvaraa.
Paista 200 asteessa 8-10min.

Niin ja käytiin me myös marssimassa ihan oma itsenäisyyspäiväparaati. (Siitä paraatista sai riemua myös kaikki kahden kilometrin säteellä asuvat. Mistä sitä ääntä oikein tulee?)
Ja töllötettiin toki myös vastaanottoa Tampereelta. Äiti onko tuon naisen mekko tehty piparitaikinasta? (Se oli se poronnahka puku) (Anteeksi nämä sulut) (Yritän päästä niistä irti) (Ne vain ovat niin käteviä).

Nyt on talo hiljainen.
Viimeinenkin piparitaikinahuuru on poistunut jälkikasvumme verestä ja voimme täten siirtyä puolikkaani kanssa glögimukin kera sohvalle vielä hetkeksi.
Ihana hiljaisuus!


11 kommenttia:

  1. Sielähän on leivottu urakalla, reipasta! Nähhäänpä huomenna vol.3:sten merkeissä:))

    VastaaPoista
  2. Nuita pikkuleipiä on pakko kokeilla :P

    VastaaPoista
  3. Mistä kaupasta löysit marianne rakeita? tässä naapurikunnassa ei ole missään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän jouduin etsimään, mutta K-kauppa pelasti :) Jos et pusseina löydä niin katoppa karkkilaatikko-osastoa, sieltä pitäis löytyä laatikkona, niitä kannattaa vain ottaa sit useampia!

      Poista
    2. Ok. Ei ollut karkkilaatikoissakaan täällä. Täytyy seuraavalla kerralla kun siellä poikkean käydä k-kaupassa. :) Kiitos vastauksesta. :)

      Poista
  4. meilläki leivotaan itsenäisyys-päivänä perinteisesti...nyt se jäi väliin,tosin epätietoinen oon.leipoivatko lapset hoitajan kanssa silloin vai eilen vai tänään.Mutta...tuoreita torttuja+pipareita ois varastossa oottamassa joulua,ihanaa :) minähän en aio leipoa mitään,mies kielsi,koska on sitä mieltä,että katsotaan,mitä meidän 3 isoa tyttöä saa aikaan... Niin,mullahan meni viikonloppu parisuhdetta hoitaessa,leirillä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän viikonloppu oli varmasti oikein hyvä vaihtoehto leivonnalle :) ne on mukavia viikonloppuja ne!

      Poista
  5. Minäkin leivoin viime torstaina näitä samaisia pikkuleipiä myyjäisiin, on ne vaan hyviä!! Meidän kyläkaupastakaan ei löydy mariannerakeita, täytyy oikee kaupungista asti hakea (kalliita pikkuleipiä, ei voi muuta sanoa) ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi toivottavasti ne ei häviä ainakaan kokonaan kaupoista, ovat muuten sairaan hyviä :) hyvinhän ne voi korvata joillain muillakin mutta nää sopii niin hyvin tähän!

      Poista