torstai 21. toukokuuta 2015

Pettymys



Tämä pettymyksen tunne tuli ensimmäisen kerran jo viime vuonna joulun alla, siinä joulutorttu -ja kuusenkoristehässäkässä mutta on tasaisin väliajoin nostanut päätään, ts. joka kerta kun nään tämän reikäisen kaksikon.

Juttuhan on niin että olen täällä blogissakin hehkuttanut näitä kyseisen vaatemerkin tuotteita, kuinka ihania ja kestäviä ne ovat olleet.
No ei hyvää jos ei jotain huonoa, nämä pöksyt olivat kyllä todellinen floppi. Vieläpä aika hintava sellainen.

Äitinsä osti innoissansa kahdelle poikakullalleen college-housut, ihanan pehmeää ja vahvan tuntoista matskua. Maksoi itsensä todellakin kipeäksi (koska näiden hinnalla olisi ruotsalaisen vaateketjun housuja saanut kuudet) mutta ajatteli niiden olevan hintansa arvoiset.
Meni noin puolitoista kuukautta kun vanhin poikansa koteutui opinahjostansa ja niinpäs vain vasemman polven kohdalla oli kerrassaan iso reikä. Äitinsä siitä tottakai hermot menetti ja syitä tivasti, mutta reikä oli selvästi kulutuksesta tullut.
Eikä kuulkaa mennyt kuin viikko eteenpäin aikaa niin isoveljensä tavoin toinen kaveri kotiutui opinahjostansa ja niinpäs vain vasemman polven kohdalla oli kerrassaan iso reikä, ja kulutuksesta johtuva oli sekin.
Äitinsä sai jälleen hermoromahduksen ja hysteerisen itkupotkuraivarisession päätteeksi päätti koskaan olla tilaamatta enää yhtään mitään, mistään. (Tuo vannottu asia unohtui toki alennusmyyntien alkaessa, tottakai!).

Rymyämis-tarkoitukseen siis kelpaavat enää nuo ihanuudet.
Jemmasin niitä vaatekaapin ylähyllylle tarkoituksenani leikellä niitä hiukan ja hurautella niistä kesäksi shortsit (ai minäkö, ja millähän taidolla ja millähän koneella?!) mutta velikullat kipuavat ne joka kerta sieltä alas ja viilettävät ulos kaikessa hiljaisuudessa.
Oli nimittäin poikienkin mieleen nämä housut.

Ommeltavaa ois muutenkin kun verhokangas odottaa pussissaan pääsyä esikoisen ikkunaan, että ehkä minä anoppiani vaivaan joku ilta ja koitan samalla tehdä jotain niille reikäisen kohtalon kokeneille housuille.
Toki poikani tunnen. Melko varmasti shortseiksi muuttuneet housut ilmestyvät ensimmäisen lämpimän päivän jälkeen palkeenkieli takamuksessa näytille, mutta yrittänyttä ei laiteta.

College-housuja ei kuitenkaan mun tarvi enää kyseisestä firmasta hankkia.
Paljon vähemmän kipeää tekee alle kympin kollareiden rikkimeno, voin kertoa.

20 kommenttia:

  1. Tuttua! :) ostin taannoin kirpparilta kasan euron-kahen gollareita. ..eipä tee niin kipeää vaikka puolissa jo reijät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tulee kans kirppareilta ostettua kollareita varsinkin pojille, tahtovat kyllä hyvin tehokkaasti rymytä polvet pilalle :)

      Poista
  2. Vaan onhan ne reikä polvet liikkuvan lapsen merkki :) itselläni on periaate, ettei osta niin kallista vaatetta - sisälle eikä ulos- että siitä saisi hermoromahduksen kun käytössä lika tai rikkoutuu. Vaate on vaate. Lapsi on lapsi ja elämä on elämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ei energiaa puutu tämän talon poikasilta :)
      Tykkään tiettyjen merkkien "erilaisuudesta" näissä perusvaatteissakin, siksipä onnessani nuokin housut ostin, mutta eipä ollut erilaisuudesta pitkään iloa :D no ne oli vain housut, ei oteta liian vakavasti ;)

      Poista
  3. poijat on poikia,ja polven kohdat kuluu housuissa ku housuissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikansa kestää niin kalliit kuin halvat.. enemmin tai myöhemmin irvistää jostain reikä ;)

      Poista
  4. Aargh, että ärsyttäisi!!!!

    Mäkin tykkään, että housut olisi kivat. Siksipä meidän pojille viikko sitten vasta kotiutui ensimmäiset verkkarit. En tiedä mikä verkkareissa on, mutta yleensä ne ovat rumat. Nyt löytyi mustat, joissa ei ole mitään liian ärsyttävää :)

    Tosi hyvin on ainakin meillä ekaluokkalaisen käytössä kestäneet Villervallan velourhousut. Niitä on ollut monen värisiä ja pesusta pesuun menevät. Toki kuukausien rymyämisen jälkeen polvet jo kuluvat ja reikiäkin tulee, mutta olin yllättynyt, miten hyvin kestävät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustat on kyllä aina hyvät! Eikä matskulla oo niin väliä, passaavat kaikkien yläosien kans ja kaikki likakaan ei niin näy :) toki rymyvaatteissa on ihan sama miltä näyttää :D
      Nämä olivatkin ns. paremmat arkivaatteet, kouluun, kaverille ym. Koti ojissa voi vetää mitä sattuu kaapista löytymään!
      Meillä on yhdet halpa-hallin collarit jotka on kestäneet kaikilla kolmella pojalla ja lähtevät meiltä kiertoonkin ihan ehjinä! Että se on just niin siitä tuurista kiinni, mitä sattuu saamaan :)

      Poista
  5. Samaa mieltä. Kyseisen puljun vaatteissa ei hinta ja laatu kohtaa.. Valitettavasti. :( Harmi kun olis ihania niin eipä viitti itteää maksaa kipeeksi niistä..
    Lindexin velourit ollu meillä ainoita jotka rymyäjien käytössä on kestäneet jonkin aikaa.. ja eipä näitä poikien vaatteita paljoa kirppareiltakaan löydy. Ja jos sattuu löytymään niin sillon kannattaa tyhjentää koko pöytä. Eipähän tarvi itkupotkuraivareita kun housut on puhki. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kyllä on pelkkää positiivista kaikista muista vaatteista paitsi näistä collareista.. Tyttöjen vaatteet varsinkin ovat kestäneet mainiosti! No, ostan jatkossa arkivaatteet todellakin jostain muualta ;):)

      Poista
  6. Kyllähän sitä todella toivois, että hyvännäköiset vaatteet ois silmänilona pitkään, varsinkin jos niistä on pulittanut pitkän pennin. Tosi harmi nuo housut :/. Muutes, sama juttu täällä että lyhennän sortseiksi sitten :). Se on semmoinen onpelus, johon minä ja 10 v. vanha halpiskone just ja just venytään. Mutta mukavaa hommaa, saa nopeasti "valmista" aikaiseksi kun on vaan ne lahkeet ommeltavana. Sitten aina kiikutan valmiit tekeleet perheen ihailtavaksi - tadaa, näin hienoja sortseja multa irtoaa ;). A-L

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen että pääsen ennätysten kirjaan jos saan ommeltua noista shortsit :D

      Poista
  7. Hei kuulepas kuomasten äitee, annan sulle pikku vinkin jolla jatkat pikkuisen nuitten housujen eloa ihan pitkinä collareina,; ostapa h-hsta sellaista silitettävää paikkakangasta ja isket siitä vaikka kanttisen muotoisen tai noita saumoja mukailevan paikan molempiin polviin..ja tadaa siinähän ne on kuin uudet ;) sitä on mustana ja sinisenä ja farkkuna ja on niin helppo laittaa että takuulla osaat itsekkin ja jos et osaa niin hälytä apua :) minä olen pelastanut toisetkin housut sillälailla ja aikansa menevät kunnes: taas on toinen polvi rikki :/ mutta jatkovinkkinä laita siihen polveen mikä on aina maassa ja tulee se reikä, nurjallekkin puolelle palanen..on niinkuin himppasen kestävämpi. Enosella meni tuon kyseisen firman housut kans aivan liian pian hajalle, en kyllä tykkää!

    Mamma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos se silitettävä on niin uskon selviytyväni siitä :D se vehje sentään pysyy kädessä, silitysrauta siis!
      Pitääpä tsekata kun käy kylillä, kiitti vinkistä mutsi :)

      Poista
  8. Oon kuullut muiltakin että nuo housut ei kestä.. Harmittaa kyllä varmasti, kun hintakaan ei oo mikään ihan halvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sit taas eräs tuttuni osti aikaisemmasta mallistosta ja on tykännyt ettei ole mennyt miksikään! Että oisko joku heikkolaatuinen erä :(
      Muistakin vaatteista oon kuullut että vanhempien mallistojen tuotteet on ollu paljo kestävämpiä. Oisko sitten käynyt niin että kun kauppa käy ja vaatteet on menneet kuin kuumille kiville, laatu on heikentynyt kun tuotantoa on lisätty?! En tiedä, mutta vähän harmittaa joo :)

      Poista
  9. Voisitko ottaa valmistajaan/maahantuojaan? yhteyttä? Kai vaatteidenkin täytyy joku aika kestää, vaikka kovassa kulutuksessakin olisivat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne jäi silloin jostain syystä reklaamatta vaikka ajatuksena oli! Nyt tuskin enää huolivat.. en tiedä.. kyseisen firman kanssa oon muutenkin joutunut selkkaamaan palautusten kanssa muun muassa niin enpä taida jaksaa vaivautua :)

      Poista
  10. Suosittelen lämpimästi kappahlin collareita, siellä on ainaki pari mallia mitä meidän kuusivuotiaalla on ollu useammat ja on ollu tosi kestäviä. Vaikka on siis poika ja kovalla käytöllä ovat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin tulee ostettua sieltä mitään, kiitos vinkistä :)
      No ulkovaatteita kyllä, mutta sisävaatteita vähemmän!

      Poista