torstai 4. kesäkuuta 2015

KesäkukatTiistaina tehtiin hyökkäys puutarhalle.
Varustettuna mehiläishoitajan haalarilla, kaasunaamarilla, haavilla ja kärpäslätkällä. Eiku sittenkin itse istuin autossa ja pistin paremman puoliskoni pörriäisten armoille.
Eiku ihan oikeasti olin itsekin mukana, säpsähtelevänä hermokimppuna, valmiina luovimaan (rynnimään) kukkaostelijoiden seasta autoon jos näen yhdenkään siivekkään, pörisevän ötökän.
Mutta en väitä etteikö ois tehnyt mieli vuorata itseni jollain tai jäädä autoon.
Sinulle joka et tiedä tai arvannut edeltävän tekstin perusteella, pelkään kuollakseni ampiaisia.

Kukat saatiin kyytiin ja liekö tämän hehkeän suomen suven vai minkä, mutta en nähnyt ainoatakaan mehiläistä enkä edes kuullut ääntä! Tai yks pörinä kyllä kuului, mutta se taisi kuulua ohi kaasuttelevasta naapurin pojan moposta (voit tulla sieltä autosta ulos ja pyytää anteeksi kaikilta nurin menneiltä mummoilta!).
Ehkäpä tämä arktinen ilmasto on hyydyttänyt lopullisesti kaikki keltamustat. Aina saa toivoa. Huoh.

Vähän tässä epäilyttää että säilyykö nuo nyt hengissä.
Kovasti päivitän viiden minuutin välein säätietoja. Ja sen mukaan kiikutan sitten kukkasia sisään ja ulos ja sisään ja ulos. Mä en oo juuri koskaan provosoitunut säätilasta, mutta nyt mulle alkaa riittää ja romahdan ihan just. En vaan kestä tätä sadetta ja kylmyyttä.

Oon aina inhonnut ihmisiä jotka marisee säästä! Jestas, nyt olen löytänyt itseni marisijan paikalta.
Alan pikkuhiljaa tuntemaan sielun yhteyttä niihin ihmisiin jolle ei kelpaa mikään.
Marimari, valivali.
(Lähden tästä ripustamaan pyykkejä sisälle, koska kuitenkin kohta sataa!)

Pessimisti ei pety.

Ps. Kuvat kävin nappaamassa kalsareissa ja topissa ja arvaatte varmaan että kauaa en tähdännyt nimittäin kalsarit jäätyivät reisiin kiinni ja loppupäivä menikin sitten niitä sulatellessa.
Tuota kuvaa katsellessa tulee fiilis, josko istuttaisi lyhdyn viereen jonkun joulutontun? Passais tosi hyvin!

12 kommenttia:

 1. onnea kukalle,toivotaan,että kasvaa ja kukkii :D

  VastaaPoista
 2. Täälä pohjosempana on ihan samat fiilikset sään suhteen. Sais lämmetä ja äkkiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisit nähny meidän pikkuneidin illalla ulkona! Oli pipot, kypärälakit, hanskat, haalarit.. typy nökötti silti ihan kohmeissaan talon nurkalla ja oli todellakin sen näköinen että hyvää kesää :D oikeesti ei voinut ku nauraa! Että tosiaan kesää odotellessa!

   Poista
 3. Meilläkin pelätään ampiaisia nykyään. Yksi lapsista on tosi allerginen ampiaiselle:ihokosketuksesta tuli ihottumaa ja pistoksesta sairaalareissu.

  Olen samaa mieltä ilmoista,sais kyllä jo lämmetä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei oo koskaan (onneksi) pistänyt ketään, ei itseänikään.. En tajua mistä se pelko tulee! Vitsailen aina että vaikka en sais pistosta mitään reaktiota niin kuolisin pelkkään kauhuun ja järkytykseen :))
   Mutta tosiaan, herkille ei oo kyllä mikään leikin asia!

   Poista
 4. Mulla ei oo mitään kesäkukkia, kun en saa pidettyä niitä hengissä. Kateellisena katselen aina muiden kauniita istutuksia sun muita. Ehkä joku vuosi saan jonkun kukan vielä pysymään hengissä, siihen asti pihaa "koristaa" voikukat. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä saan jotku tietyt kukat selviämään aina kesän yli just ja just :D
   Nyt otin uutena tuttavuutena ton daalian, saas nähä oliko rahan haaskausta ;) että kuin kauan se tuossa kituu!
   Voikukat valtaa meilläkin pihaa! Ihaillaan niitä :)

   Poista
 5. Älä ois muistuttanut mua kesäkukista ;) no... on mulla sentään muutama keltainen ja valkoinen orvokki (ei tarvi kiikutella sisään ja ulos). Kyllä on saanu hamoset unohtaa kaapin perukoille näillä keleillä. -villasukat jalassa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollu kauhee stressi lasten kesävaatteista! Nyt kyllä tuntuu että vitsi tarviikohan niitä edes koko kesänä :/ inhottavaa kyllä että lasten lomastakin menee monta viikkoa tällaiseen kylmyyteen ja sateeseen :(

   Poista
 6. Ärsyttävintä säässä on se, että täällä kesävieraana hytistään Pohjois-Pohjanmaalla ja kotona Tampereella ois aurinkoa ja paljo lämpösempää :D Mikähä siinä on että Suomen kesä tuntuu Jyväskylän pohjospuolella olevan paljo koleampi ku etelämpänä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D kurja tuuri teillä!
   Mutta minäkin oon vähän kateellisena katsellut "etelän" ihmisten laittamia kuvia tältä päivältä, näyttäisi olevan kuitenkin aurinkoista vaikka ei niin lämmintä! Mutta tää sade..argh :/

   Poista