torstai 9. heinäkuuta 2015

Hurjaa vauhtia..


..kasvaa nämä meidän tipuset.
Näiden kuvien otosta on vajaa viikko ja tiput ovat kasvaneet jo kaksinkertaisiksi.

Tiput siis siirrettiin vuorokauden kuluttua kuoriutumisesta vanhaan marsuhäkkiin, joka laitettiin pesuhuoneen nurkkaan. Meillä on kohtuu iso pesuhuone, joten häkki sopi mainiosti vaa´an ja potan seuraksi.
Siellä ne pikkuiset aloittelivat sitten kanan (tai kukon) elämäänsä lämpölampun alla piipittäen.
Tarjolle laitettiin heti vettä ja tipunruokaa (vaikka n.kahteen vuorokauteen ne ei ruokaa edes tarvitse), ja aika pian ne oppivatkin nokkimaan ruokaansa. Hiukan piti avittaa naputtelemalla sukkapuikolla ruokakipon reunaa, jolloin tipuset hyökkäsivät heti katsomaan että mitäs täällä tapahtuu. Ja naputuksella oli muuten tehoa! Hetken kuluttua kaikki tipuset jo nokkivat ruokaa pois tiekseen. Vesiastian kanssa tehtiin samoin, ei mennyt kuin hetki kun kaikki olivat juomassakin käyneet.

Neljä päivää tiput viettivät sisätiloissa (sitten alkoi jo ilmetä hajuhaittoja, hyh) joten maanantai-iltana siirrettiin häkki sitten autotalliin, joka toki on myös lämmin tila. Joskus tuossa myöhemmin kesällä (tai siinä vaiheessa kun uudet tiput kuoriutuu, kyllä! uusia on jo tulossa) tiput siirretään sitten kokonaan ulkoilmaan.

Aika hauska oli huomata, että tiput leimautuivat välittömästi meihin ihmisiin. Jonkinlainen emon korvike tässä siis ollaan.
Kun pesuhuoneen ovi painettiin kiinni, alkoi hetkeksi semmoinen säksätys että oksat pois. Ja kun häkin vieressä joku istui niin piipitys vaimeni heti normaaliksi. Selvästi siis kaipasivat seuraa.
Kaikkein parhaimmat naurut sain, kun menin työpäivän päätteeksi suihkuun. Koko tipusakki seistä kökötti häkin suihkun puoleisessa päädyssä ja tapitti meikäläisen suihkuttelua.
Että ihan yleisötilaisuus se suihkureissu.
Siellä se emo nyt kylpee. Voi elämä. Hehhee.

Nyt siis tipuset ovat autotallissa, lämpölampun alla edelleen. Sitä tosin nostetaan koko ajan korkeammalle ja näin ollen totutetaan pikkuisia viileämpään ilmaan.
Lapset huolehtivat hienosti ruokinnasta ja tottakai pientä vääntöä (siis henkipois-meininki meilläpäin) käydään siitä, kenen vuoro on nyt vaihtaa vesi ja viedä leivänmuruja.

Kovaa kyytiä ne kanakukkoset (niistä ei siis edelleenkään tiedetä) siellä kasvaa ja ovat jo pienen pieniä sulkiakin itselleen kasvatelleet.
Nimetkin on keksitty, jännällä nyt odotellaan kuinka nimi sitten passaa sukupuoleen.

Tai haittaakse jos Olli on kana tai Ronja kukko? Päälliköllä, Pikkumustalla ja Tipillä ei nyt oo niin väliä.

12 kommenttia:

 1. Onnittelut tipusista! :) Aika sulosia ovat!
  Tää on kyllä oikeesti aika hauska seurata tuota touhua näin blogin välityksellä..kiva siis kun jaat meillekin tuota iloa ja ihmettelyä :) Mielenkiintoista on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) ihan muutaman päivän ikäisinä ne ovat kyllä söpöimmillään, tuollaisia karvapalloja :)

   Kiva että näistä tipuista on iloa muillekin :) tosi monet ovat kyllä kyselleet ja olleet yhtä innostuneita kuin mekin!

   Poista
 2. Voi että ja kuinka hauskaa, että meillä on tämä kana innostus päällä yhtä aikaa, meille tosin tuli ihan jo hyvänkokoiset kananuorikot kukkonsa kera. Nuo on kyllä niin ihania että ei ole tosikaan, niitä seurailis vaikka kuinka kauan ja tosi hauskaa on ollut huomata kuinka nuokin haluaa tulla ihmisten seuraan ja oikein tohottavat siinä kun menee vaan joku lähimaillakaan (meillä ovat siis pihalla tossa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä vois kyllä seurailla vaikka kuinka! Ovat niin veitikoita ja jotenkin kaikessa rumuudessaankin niin hellyyttäviä :) siis että ei ne isot kanat nyt niin ihanimmasta päästä elukoita ole, mutta kuitenkin.. :)

   Poista
 3. Lapset muistaa ikänsä tämän kesän ja nuo suloiset tipuset :)

  VastaaPoista
 4. Hauska seurata teiän tipujuttuja. :) Uskon kyllä, että lapset viihtyy hyvin tipujen touhuja seuraamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä pitää jokaisen käydä vähän väliä katsomassa :)

   Poista
 5. Ihania! Mukava seurata tätä kautta tipujen elämää, joten uusia tipupostauksia odotellessa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti jatkossakin saatte kuulla niistä :D

   Poista