tiistai 11. elokuuta 2015

Kesän viimeinen reissu































Täällä sitä ollaan taas sivistyksen parissa. Omassa kodissa. Arjessa.

Tässä kohtaa kuuluisi sanoa, että viikon some-tauko teki hyvää.
Mutta lähinnä kärvistelin viisi päivää ilman nettiä ja olin ihan palasina kun puhelin vain suostui sanomaan vain ladataan...ladataan..ladataan (x10) ja sitten meillä on tiedonsiirto ongelmia.
Olin ihan että jee! Kohta teillä on ongelmia kahta kauheammin kun räjähdän. Tähän voisi nyt ladata sen kuvan jossa on teksti: Internet-yhteys katkesi tänään, joten vietin aikaa perheeni kanssa. He vaikuttavat oikein mukavilta ihmisiltä. Hähää. No ei tosissaan, ehkä se tauko tosiaan teki hyvää.

Joka tapauksessa reissu oli oikein antoisa.
Mökki oli ihan jeeraassa, kaukana kaikesta, mahtavalla rinnetontilla.
Ohjelmassa oli todellakin löhöilyä, ruokaa, karhujen kuvausta erämaassa, eläinpuistoa, vähän unta (ai miksi? no siksi kun mukana oli muutama alle metrinen jota ei väsyttänyt, heeh) ja lenkkeilyä huikeissa maisemissa.

Nyt on arki alkanut ja heti reissusta seuraavana aamuna kello soitti 4.20 ja ajelin töihin.
Tämä viikko menee töissä, lapset aloittivat tänään koulutien (kaksi innoissaan, yksi itkien) ja tunsin suurta sääliä tytärtäni kohtaan joka joutui jännityksen sekaisissa tunteissa jäämään sinne eskariin.
Onneksi isänsä oli viejänä, itse olisin vollottanut varmasti yhtä kovasti kuin neitokainen.
Koulusta oli palannut kuitenkin hymyilevä tyttö, joka kylläkin ilmoitti että pitää huomenna vapaapäivän. Niih, kaikkea sitä ihminen joutuu kokemaan. Niin tytär kuin äitikin.

Vielä kaikkeen tähän show´hun kirsikkana kakun päälle joku keksi aloittaa pikkuneidin tutista vieroittamisen!? Hullu.
No, kahdet päikkärit ja yhdet yöunet on nyt nukuttu ilman tuttia ja ei tässä kyllä voi henkseleitä paukutella ettäkö hyvin ois mennyt. Mutta nyt ei auta antaa periksi, vaikka toinen on silmät itkemisestä turvoksissa kulkeva raukka, joka osoittelee roskista ja hokee meni poisss!

Itkenpä vähän lisää.

Ps. Pohjoisessa oli yhtenä iltana enempi hyttysiä kuin meilläpäin koko elinaikanani!
Oli hyvä ettei me tuotu kotiin kaksipäisiä ja raajarikkoja muksuja (kaikesta siitä pistelystä, paukamista ja raapimisista). Ulkona oli välillä lähes mahdoton olla! Mikäs sen rentouttavampaa kuin kähistä mökissä yhdentoista virtapiikkisen lapsen kanssa. No onneksi on Frozen ja iki-ihana Olaf. Pus.)

14 kommenttia:

  1. :D oikein rentouttavalta kuulosti. Wau nuo nallet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasten kanssa, varsinkin puolitoistavuotiaiden kanssa ei tunneta sanaa rento :D mutta joo, naurettiin mieheni kanssa kun paluumatkalla suunniteltiin uutta lomaa, kahdestaan kuitenkin :) just siks, koska lasten kanssa loma on kuitenkin vähän eri meiningillä <3 :)

      Itsehän en tosiaan päässyt noita karhuja kuvailemaan, mutta reissun iskäväki oli isompien lasten kanssa neljä tuntia siellä kojussa keskellä ei-mitään :O ihan huikea kokemus oli varmasti, jospa joskus itsekin pääsisi vielä käymään siellä! Sinne ei vain mitään mölytoosia huolita niin eipä auttanut kuin jäädä pikkuväen kanssa mökille :D

      Poista
    2. Missä tuo paikka oli? Jos jättäisi ensi kesänä mölytoosat hoitoon ja käytäisiin mieheni kanssa jossain tuon tapaisessa paikassa.Ollaan hääpäivisin yleensä käyty kansallispuistoissa.

      Poista
    3. Kuusamossa. Löytyy netistä Kuusamon Tunnelmamökit tai jotain sinnepäin :) mökki oli perusmökki, ei mitään vimpan päälle uusia, mutta ihan ok kuntoisia kuitenkin. Maisemat ja paikka sitäkin loistokkaammat!

      Poista
  2. Voi hyttyset! Iik ja ääh. Mutta muuten kyllä aika huikeat maisemat, oooo! Oliko mökki joku yleisesti vuokralla oleva vai miten - siis että otan iloisena vastaan kaikki tiedot mihin mahtuu kymmenen päätä heittämällä :D
    Oot sä aika tyyppi kun siitä vaan aamulla töihin.... zzzzz :D Kouluunlähtöitkut on niitä kaameimpia, I feel you!! Ja sometauko on sellainen juttu että se on jees jos sen itse päättää :D Jos se tulee toimimattomista yhteyksistä niin hermohan siinä menee!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kolmevuotiaan pää oli niin täynnä muhkuroita ja patteja ettei oo tosikaan ja isompi neiti oli kuin mikäkin Notredamen kellonsoittaja kun hyttynen pommasi sílmäkulmaan ja tottakai se VÄHÄN turposi :D äkäsiä kavereita..

      Somelakko on tosiaan ihan jees jos se on oma-aloitteinen ;D mutta revin kyllä peliverkkarini tsiljoona kertaa reissun aikana :D

      Poista
    2. Meitä oli tosiaan neljä aikuista ja ykstoista lasta :D mökki oli kymmenelle hengelle, mutta meillä oli tuota pikkusakkia niin meni helposti tuo määrä :) Tunnelmamökit tai jotain vastaavaa on netissä se paikka mistä nuo löytyy! Kuntijärvi oli se paikka missä nuo oli! Ihan huikeat maisemat, ainut miinuspuoli oli että ranta oli syvä, ei siis pikkuisten uimaranta ollenkaan.. Läheltä löytyi kuitenkin uimapaikkoja muita. Meillä asia ratkaistiin niin että isänsä uitti koko väen kainaloista laiturin päästä :D kun välttämättä saunasta tahtoivat sinne jääveteen mennä :o

      Poista
    3. Ok, kiitos! Voi pahkura sentään.... !

      Poista
  3. No onpas ollu antoisa reissu kesä-loman loppuun :D ilmankos sitä on hiljaa somessa oltuki :P Ja reippaana reissusta melkein suoraan töihin :O Nuorena jaksaaaaaaaaaaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just nyt musta tuntuu että nuorena ei jaksa kyllä yhtään :D huomaa että on vähän retusia öitä takana, mutta loppuviikosta sitten taas relataan!
      Se on tämä leipomoalan työ vähän tämmöistä aamuyö painotteista :) pulla pitää olla kaupassa kun ekat mummut säntää sisään :D

      Poista
  4. Upeita kuvia! :)
    Siis hyttyset on jotain niin ärsyttävää..

    Tsemppiä sinne tuttivieroitukseen, sydäntä aina raastaa kun pieni itkee perään, mutta onneksi unohtavat kuitenkin aika nopeasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan raukka.. Käsiä levittelee että meni pois :( tuntuu itsestä niin pahalta heittää pois toisen rakkain aarre :/:) mutta joskus Se on tehtävä, kerran kirpaisee :)

      Poista
  5. Huikeita karhukuvia, ja mukavan kuulonen reissu, (jos ei huomioida hyttysiä, yöheräilyitä eikä aamun töihinlähtöä) :) Oispa kyllä siistiä lähteä kaveriperheen kans mökkeilemään jonnekki nuin hienoihin maisemiin. Tuttivieroitus kuulostaa inhottavalta, mut tiukkana vaan niin kyllä se siitä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reissu oli kyllä kaikenkaikkiaan tosi kiva :) aina vaan pitää vähän ratkuttaa jostain :D
      Mekin oltiin oikeastaan ensimmäistä kertaa toisen perheen kanssa reissussa. Tämä combo toimi kyllä hyvin, ollaan niin tuttuja keskenämme :) suosittelen!

      Poista