torstai 21. huhtikuuta 2016

SiivousvinkkiTäällä on näköjään joku vinkki-viikko menossa, mutta ai että miten kiva on jakaa hyviä vinkkejä eteenpäin niin koittakaa kestää. Jos siellä lukijoissa on joku niin kuin minä, joka ei ole koskaan puhdistanut kahvinkeitintä soodalla niin saatat valaistua. Hehee.

Ahkerassa käytössä olevat kahvinkeittimet pitäisi kuulemma pestä ja puhdistaa jopa kolmen viikon välein!! No huh, meidän keitin on puhdistuskertoja laskiessa siinä tapauksessa ollut vain koristeena.
Ei sillä että keitin oli kyllä kieltämättä jo sen näköinen, että olisi vallan vaikka nokipannukahvit kohta keitelty sillä. Yäk.
Pannua ja suodatinta ja muita irtoavia osia kyllä pesen säännöllisesti koneessa, mutta tuo säiliö..
Se muistutti väriltään kunnon ripulin jälkeistä pönttöä!

No eihän mulla tietenkään ollut mitään niitä myrkkyjä mitkä on oikein tarkoitettu kahvinkeittimen puhdistukseen, mutta mulla oli soodaa.
Googlettelin itseni Marttojen nettisivuille ja sieltä löytyneen ohjeen mukaan (Litraan vettä n.3rkl soodaa) sitten aloitin puhdistamisen.
Ensin sekoitin soodan veteen niin että se liukeni sinne, sitten kippasin veden vesisäiliöön, annoin hetken seistä ja keitin puolet vedestä pois. Sen jälkeen seisotin ainakin puoliska tuntia vettä säiliössä, hinkkasin tiskiharjalla liat veks ja laskin vielä pari kolme pannua vettä läpi keittimestä.

Sen jälkeen jouduinkin hakemaan aurinkolasit että kesti katsella.
Tuli niin puhdasta.
Go Martat!

10 kommenttia:

 1. Me ollaan puhdistettu kyllä keitintä mut koskaan en oo älynny harjata säiliötä :D eli kiitos vinkeistä, nää on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tehnyt sen luvattoman harvoin, täytyy kyllä petrata jatkossa :)
   Paljon mukavampihan se on katsella puhdasta keitintä ja kahvikin maistuu muka paljon paremmalta!

   Poista
 2. Hömhöm, meidänkin keitin-raukka puhdistetaan ehkä kerran vuodessa. Ups. Hävettää. Teen huomenna siis tämän soodapuhdistuksen, jes! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niitä hommia mitkä tehdään ihan listan viimeisenä tosiaankin :D
   Vaikka oikeasti ihan simppeli homma, siinä samalla se tuli kun muutenkin siivoilin keittiötä ja paikkoja!

   Poista
 3. Pitää kyllä nyt iteki ottaa asiaksi! oon kyllä kuullu et soodalla saa sen hyvin puhistettua mutta ei oo vissii ollu kovin ruskee vielä ku en oo saanu katottua ohjetta et mite sillä puhistetaan.:D Eli kiitos vinkistä!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei meilläkään ehkä ihan niin paha ollut mitä teksti antaa ymmärtää :D mutta kuitenkin jo sen verran että ärsytti kun ei muka saanut aikaiseksi puhdistaa :) kannattaa kokeilla!

   Poista
 4. KIIITOS VINKISTÄ! juurikin näin siivouspäivän päätteeksi putsaan ton moccamasterin :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä! Aina vaan unohtuu ja jää myöhempään. Tehty on ja puhasta jälkeä tuli :) Innostuimpa siinä sivussa uuninkin pesuun ;) nää on semmosia puuhia mihin ei ihan aina innostukkaan...
  *martsi*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan viimeisessä hädässä sitä iskee vasta uuninkin kimppuun :D ja jääkaappi ja roskakaappi kuuluu samaan settiin ;)

   Poista