maanantai 20. maaliskuuta 2017

Tallissa

Joku teistä lukijoista pyysi postausta tallista, joten tässä tulee.
Hoksasinkin siinä kommenttia lukiessani, että hevosia on kyllä kuvattu eestä ja takaa, mutta tallista en oo tainnut julkaista edes yhtään kunnollista kuvaa.
Onhan se silti aika oleellinen juttu tässä hevos-asiassa.

Tosiaan tässä pihapiirissä on nuo kaksi vanhaa piharakennusta.
Punainen tuolla pihan perällä, joka on kai ollut navettakin joskus, ja hevostalli, ja on siellä kuulemma minkkejä lahdattu ja niin pois päin. Mutta pieni se on ku kauhia. Toisessa päässä on kanala, keskiosassa majailevat vuohet ja heinät ja toisessa päädyssä on muun muassa ruohonleikkuri ja erinäiset kasat puutavaraa ynnä muuta sälää.
Sitten on tuo keltainen tässä lähempänä taloa, joka on viimeksi ollut navettakäytössä joskus vuosia vuosia sitten. Se on tällä hetkellä ihan täysi kaatopaikka, ja jahka tässä kevät etenee ja kaikilta muilta hommilta aikaa liikenee niin se pitäisi vain kerta kaikkiaan tyhjentää ja siivota ja järjestää varastoksi.

Jompaan kumpaan näistä rakennuksista ajattelimme ensin hevosia majoittaa, mutta sitten totesimme, että kumpikaan niistä ei missään tapauksessa täytä millään lailla nykypäivän standardeja jotka koskevat hevosen pitoa.
Joten mieheni näppäränä kaverina (ja kavereita apuna) nakutteli viime syksynä tämän uuden tallin tuohon puoleen väliin vanhoja rakennuksia.
Se on ollut yksi parhaimmista ratkaisuista, uusi talli on kuitenkin aina uusi, vesi, -sähkö ja ilmastointijuttuineen, joten ei tarvi heti alkaa miettimään korjaamista ja remonttia, vaan tällä mennään pitkään!

Tallissa on lämpö päällä ollut nyt koko talven niin, että vesi ei ole päässyt jäätymään.
Vähän semmoinen kömmähdys kävi tässä hommassa, kun tallissa olisi tarkoitus olla lattialämmitys, mutta kuinkas kävikään kun alettiin asentamaan noita karsina-elementtejä, niin joku siellä sitten onnistui rikkomaan jonkun kaapelin sieltä lattiasta, ja silleesti se oli entinen lämmitysmuoto se! Joskin sitä pystyisi kuulemma jollakin lailla virittelemään, että pelittäisi, mutta toistaiseksi tämä talvi ollaan menty tuolla puhaltimella, joka on kyllä toiminut aivan kiitettävästi.

Kolmen karsinan talli pihassa siis seisoo, toistaiseksi kahdessa niistä on asukki.
Kolmaskin täyttynee tässä kevään aikana, tulin tässä paljastaneeksi, jos kaikki menee niin kuin ollaan suunniteltu. Mutta siitä ei tässä enempää.
Kissat asustelevat myös tallissa, niille on "pedattu" loimista ja lampaankarva-taljasta peti tuonne nurkkaan ja siellä ne killistelevät ihan onnessaan.

Tämmöinen on meidän talli.
Oikein on toiminut hyvin, jotakin hyllyn tynkää vielä voisi johonkin iskeä, että saisi tuolta lattialta nuo laatikot tyhjennettyä johonkin.
Niissä on Veeran ja Viltsun mukana tullutta kamaa, joka kylläkin suurin osa on käyttämättömiä, että ehkä ne vain kannattaisi laittaa kiertoon.

Kuvissa näkyy myös talon miesväkeä, joka samaan aikaan ajeli Ikaroksella kun kuvailin.
Keli oli hieno, poni on hieno, miesväestä puhumattakaan, joten mikäs siinä kuvatessa.
Kevättä ilmassa <3

6 kommenttia:

 1. Vau miten ihanat puitteet teillä ja mukavan näköistä puuhastelua! 😊

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tuo ilta oli kyllä hieno! Oli niin kevättä ilmassa jo 😊

   Poista
 3. Kiitos kivoista kuvista! Onko talli joku ns. valmispaketti vai ihan itse suunniteltu? Kysyn, koska mietin vähän, josko noiden muiden eläinten joukkoon vielä heppa tai pari mahtuisi...
  -Inkku

  VastaaPoista