keskiviikko 30. elokuuta 2017

Näön vuoksi.





Masennuin. Totaalisesti. Lopullisesti.

Mutta myös näen jälleen kunnolla. Kirjaimet pysyy rivissä ja terävinä. Kaukanakin olevat tekstit on selviä. Ja olen siitä erittäin iloinen.

Hirveä ristiriita siis.

Jouduin laittamaan lasit ensimmäisen kerran vuonna ööö..en edes muista. Eskarilainen taisi olla jonkun vuoden tai kaksi vanha. Eli aika monta vuotta sitten.
Lasit olivat lukulasit, eli pidin niitä vain kun luin tai olin koneella.
No tiedättehän mitä semmoinen edes takas venkslaaminen tarkoittaa, pikkuhiljaa ne lasit vain unohtuivat johonkin lojumaan, enkä enää käyttänyt niitä juuri ollenkaan.
Viimeinen muistikuva silmälaseista on se, kun ne oli mulla mukana nuorimmaisen syntymähetkellä sairaala-kassissa. Sitten en enää niihin koskenut. Yritin lukea ja nähdä miten kuten.

No aika monta vuotta meni sinnitellessä, kunnes nyt kesän aikana alkoi tuntumaan, etten näe enää eteen enkä taakse. Lukeminen ja puhelimen näytön tihrustaminen oli ihan täyttä tuskaa ja esimerkiksi kauempana olevia tienviittoja tai kylttejä ei tahtonut nähdä enää kuin just kohdalla.
Siispä varasin optikkoajan ja valmistauduin karmeaan kohtalooni.

Itsessään näköni ei juurikaan ollut huonontunut, hajataitto teki sen kirjainten hyppimisen (mitä ei aikaisemmin ole ollut), joten vika oli onneksi aika pieni, mutta lasit oli uusittava.
Kokeilin sen seitsemätkymmenet (te tiedätte kenellä lasit on!) eri vaihtoehdot pokista, mutta lopulta päädyin aina vain näihin mitkä lopulta valitsin. Ne tuntuivat kivoimmilta nenällä ja näyttivät peilistä vähiten karmeilta. Paitsi että silti musta tuntuu, että ne ovat yksistään karmeat.
Kriisi puhkesi eilen illalla niin isoksi, että piti muutama epävarmuuden kyynel vierittää, kun olin niin itsetunto kellarissa. Onko pakko? No on, koska muuten elämä on yhtä sumua. Jos se nyt toisinaan on muutenkaan muuta kuin sumussa tarpomista.
Ja nyt on vain tehtävä se päätös, että ne rillit keikkuvat siinä nenällä koko ajan, koska muuten tilanne on kohta sama kuin viimeksikin.

Itsetuntoa tässä nyt yritetään kohotella takaisin edes sille vaatimattomalle tasolle missä se aikaisemmin on pyristellyt ja yritetään kulkea peilin ohi purskahtamatta itkuun joka kerta.
Jos sieltä ei aikaisemminkaan mikään Miss Universum ole kurkkinut, niin nyt tuntuu kuin sieltä katsoisi joka kerta se silmälasihymiö joka kaiken lisäksi tarvisi myös oikomishoitoa, tiedättehän?
Epäreilua, etten sanois.

Silmälasien lisäksi olisin voinut ostaa samalla reissulla tehokkaan kuulolaitteen.
En siksi, että kuulisin paremmin, vaan siksi, että voisin napsauttaa sen välillä kiinni.
Nyt just tekisin sen.
Koska kauhea tappelu.
Ja niinkin hienosta asiasta kun kumpi voitelee leivän ensin. Huoh.

Ps. Parasta kotipäivissä on se, kun voi huoletta vetäistä takkutukan nutturalle tai vastaavasti antaa vain pörhöttää vapaana mihin suuntaan tahansa.
Tukkani on luonnontilassa varsin oikukas, mutta kotona ollessa en jaksa suoda sille pienintäkään ajatusta vaan annan sen elää just niin miten se tahtoo.
Yleensä se tahtoo vain olla mahdollisimman sotkussa ja likainen.
Tässä siis näette meikäläisen kuontalon varsin sellaisena mitä se ei ole koskaan kodin ulkopuolella.






21 kommenttia:

  1. Hyvä ,et joku muuki on kotona verkkareilla ja takkutukalla. Määkään en jaksa hienostella kotona. Ihan kivat lasit han sulla on. Varmasti nopeesti totut laseihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa näihin joskus tottuis :)

      Kotona on niin parasta kun saa olla niin ku kotona <3
      Ja minä oon vielä niin tyhmä, että kuvaan sen someenkin ;D

      Poista
  2. Nuo silmälasithan näyttää kivalta! Minullakin on lasit ja ajattelen että ne ovat kiva "kehys" kasvoilleni kun en meikkaa tai käytä oikein korujakaan. Tuo vähän väriä. You know?! Hyvin sopii lasit sulle mielestäni :)
    T. Äiti kolmelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että nämä tuovat kivasti väriä naamatauluun. Itsekään en meikkaa enkä korujakaan juurikaan käytä.

      Kiitos kommentistasi :)

      Poista
  3. Heii nyt höpinät pois.näytät lasit päässä paljon freesimmältä,nuo sopii sulle kuin nenä päähän :) hetken kun oot pitäny niin oma peilikuva ilman laseja saattaa tuoda sen kyyneleen silmään ;) meilläkin lapset sanoo kun oon ilman laseja että olisin ihan hassun näkönen ja sitä kyllä oon!
    Totuttelua se vaatii..talvella sisälle tultaessa huurussa,urheillessa huurussa,kypärän kanssa huonot,aina likaset ja ai että käy ikävästi jos joku paukauttaa laseihin epähuomiossa..mut kaikkeen tottuu!usko pois :) aamulla ekana päähän ja illalla vikana pois,kohta et huomaakaan kuinka ne huomaamatta on koko ajan päässä :)
    Hyvät on!
    -Mirka ps.tiedän Kokemuksesta mitä se on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppaavasta kommentista <3
      Kyllä mä uskon että näihin tottuu ja kohta ei osaa olla ilman :) tämä vain tuli niin puskista (vaikka ei edes tullut) mutta siis yhtäkkiä pitäisi päivästä toiseen kulkea rillit päässä niin kyllä se ajatus vähän ahdisti :)

      Poista
  4. Minusta nuo on hienot ja passaa sulle oikeasti tosi hyvin!

    Mulla oli pienenä oikein silmälasikriisi, koska oisin halunnut lasit (kolmella meistä kuudesta siskoksesta oli silloin lasit), mutta näkö oli niin hyvä kuin olla voi, 2.0 molemmissa silmissä. Että harmitti.

    Pitäisi kyllä käydä jonkinlaisessa näöntarkastuksessa joskus, kun on huomattavasti näkö heikentynyt viime vuosina. En vaan tiedä, voisinko käyttää laseja, koska miten ihmeessä ne pysyisi minun käytössä a.puhtaana b.ehjänä saati c.tallessa (imetysdementia)?! Parempi kun en mene optikolle laisinkaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu että minäki oon pienenä halunnu laseja :D ne perus halut, hammasraudat, silmälasit ja kainalosauvat :D on sitä ihminen hullu!

      Poista
  5. Sain viime loppukesästä lasit ja ihan hirvee shokki ei vaan ulkonäöllisesti vaan tuntu että pitää opetella ajamaan autoakin uudestaan kun näki kaiken epäoleellisenki. kuten ne tieviitat kaukaa, auton rekkarit ja mikä pahinta lehet ja roskat maassa:D mutta ei, ei näytä yhtään pahalta nuo lasit sulla, hyvin sopii ja hienotki on itse lasitkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä munki on pitäny ihan tosissaan tehdä töitä, että osaan näillä olla! Siis juurikin tuo, kun kaikki näyttää jostain kulmasta oikeasti vähän hassulta.
      Ja mulle tulee jossain vaiheessa päivää semmoinen olo, että tekis mieli niin nakata nää johonki hiiteen :D kun ärsyttävä tunne tuossa nokan päällä..jotain mikä ei siihen kuulu!! :)

      Poista
  6. Mun pelko! Huomaa et itelläki näkö huonontunu vaikka ikää reilut kakskyt. Hyvin passaa sulle lasit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se mullekin nyt aikuisiällä on ollut pelko.
      Ja nyt totta :D tsemppiä! Toivottavasti et joudu laittaan :D vaikka minusta kaikille muille ne sopii paitsi itelle...

      Poista
  7. Ihana toi kuva, missä tytöt on sun molemmin puolin!<3 Ja lasit näyttää mun mielestä hyvältä, mutta ymmärrän tuskasi t.tihrustaja, joka ei uskalla (eikä saa aikaseksi) mennä näöntarkastukseen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä ne on aina, molemmin puolin <3
      Toinen lukee lukuläksyä, toinen muuten vain :)

      Jospa sinäki uskaltaisit :D täältä saat ainaki hyvän vertaistuen jos ahdistaa :D

      Poista
  8. Ymmärrän täysin sun tuskan. Mutta ootko tietoinen, että myös hajataittoa korjaavia piilareita on saatavilla? Itse käytän sellaisia. Vai onko piilareissa joku juttu minkä takia et voi niitä käyttää (esim. silmien kuivuminen) ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla mitään piilareita vastaan oo, ja pystyisin varmasti pitämään, mutta minusta ainakin tuntuu, ja kuulostaa että ne on kauhean työläät :)
      Ja niitä minä en ainakaan ikinä kerkeäisi värkätä paikalleen, unohtaisin ne sinne ja mitä kaikkea :D ehkä minä tyydyn kohtalooni ja laseihini ;)
      Kiitos kuitenkin vinkistä ja tiedosta!

      Poista
    2. Ok! :)
      Alkuun piilarit tuntuukin työläältä, kun pelkästään niiden laitto ja pois ottaminen vievät aikaa. Eikä välttämättä heti ensimmäinen piilarimerkki sovi omille silmille. Jatkossa ovat kyllä vaivattomat jos vaan silmät kestävät ylipäätään niiden käyttöä. Mun kokemus tuo, ja halusin vaan vielä valottaa asiaa jos haluat joskus testata! :)

      Mutta kyllä varmasti sopeudut silmälaseihin, hyvältä näyttävät!! :)

      Poista
  9. Hei, pakko kommentoida näin ensimmäistä kertaa, vaikka tulee lueskeltua sun postauksia. Mutta samaistuin sun tuntemuksiin laseista ja samalla nauratti. Itsekin yläasteella ekat lasit saanut ja kotivuosien aikana parit lasit uusinut, hyllyyn! Ei edes halpaa lystiä. Mutta nyt kesällä tuli tunne et uusin lasit kahdeksan vuoden takaa. On ollut helppo nämä nenällä pitää kun päätin optikolle mennessä et nyt lasit käyttöön,ihan näön vuoksi. Paras kommentti jonka sain siskoltani, "oletpa vakuuttavan näköinen" 😃 ja samat sanat tuli mieleen kun näin kuvan sinusta kera lasien.👍Hyvin passaavat! -lilliputti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä myös ajattelin, että nyt en osta kyllä kalliita laseja kirjahyllyä koristamaan :D

      Vakuuttava on kyllä hyvä sana :D musta tuntuu, että meikä mammasta tuli heti kauhean virallinen tapaus ;D mutta oikeasti, ulkonäkö voi pettää :D

      Poista
  10. Onpa kivan näköiset lasit! Antaa hyvin väriä ja ryhtiä kasvoillesi. Go for it! Aivan mahtavan hyvin käy noi sulle! Olen käsittänyt, ettet meikkaa - parit erilaiset rillit (nythän niitä on tarjouksia, osta yhdet ja saat arskat tai toiset lasit) tekee kasvoille "pikameikin". (Olen käyttänyt laseja pienestä pitäen, jotain 35v. ja jestas miten kamalalle näytän ilman!!!! On silmäpussia, ei ole ripsiä, kulmatkin jotenkin katoaa, katse valahtaa...)

    Minä olen lopettanut hiusteni värjäämisen. Tummahiuksisena minulla on aika paljon harmaita hiuksia, niitä alkoi tulla jo alle parikymppisenä. Moni varmaan piilottaisi ne. Itse ajattelen että ne on mua, osa mun persoonaa ja persoonallisuutta. Kyllähän se välillä kouristaa sydänalaa nähdä itsensä (yllätettynä) peilistä, mutta suurimman osan aikaa pidän niistä. Toivottavasti sinäkin rakastut omiin rilleihisi pian, etkä kohta osaa olla ilmankaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :) nämä positiiviset (toivottavasti totta puhuvat) kommentit antavat kyllä itseluottamusta hurjasti lisää siihen, että hyvät nämä on :)

      Niin, mitäpä sitä omia ominaisuuksiaan kätkemään! Jokainen me näytetään siltä miltä näytämme ja ilman kirurgin veitseä sitä ulkonäköä ei juuri muuksi muuteta :) eikä toki tarvikaan. Pitää sen verran osata tykätä itsestään, että voi sinne peiliin katsella hyvillä mielin <3
      Välillä vain tulee näitä aallonpohjia joista taas suunta on vain ylöspäin :)

      Poista