torstai 12. joulukuuta 2013

Viikon valituspostaus.Nää mun jutut on aika vahvasti alkaneet pyöriä niin sanotusti oman navan ympärillä. Sori.
Mutta kun tää nyt vain on tätä. Olla raskaana.

Raskausaikana minusta kuoriutuu aina pieni suuri valittaja.
Kadehdin niitä naisia, jotka ovat raskausaikana elämänsä kunnossa ja suorastaan tihkuvat hyvää oloa ja positiivisuutta.
Katsokaas, kun löydän hyvin usein itseni sieltä jonon vihoviimeiseltä paikalta.
Valittajien valittajan leima otsalohkossa.

Liikunta.
Raskausajan liikunta on sitä, että juuri ja juuri jaksaa vääntää itseään välillä jääkaappi-vessa. Auton ratti tulee muuten tutuksi. Hyötyliikunta, mitä se on?
Alussa liikuntaa rajoittaa kuvotus ja väsymys, loppuajasta supistelu ja kovat liitoskivut.

Nukkuminen.
Raskausajan nukkuminen on sitä, että kahdeksalta illalla jo ahdistuu siitä että kohta pitäisi nukkua.
Alussa nukkumista rajoittaa suonenveto ja levottomat jalat, loppuajasta jatkuva tarve vessaan ja hyvän asennon löytäminen. Ja edelleen ne liitoskivut. Argh.

Syöminen.
Raskausajan syöminen on sitä, että kaikki lähitienoon peilit sais vuorata lakanoilla. (Rikkominen tuo huonoa onnea).
Alussa ei tee mieli syödä mitään, ja loppuajasta syöt koko kohta kolmikymppisen elämäsi edestä. (Rakastan neuvolakäyntien puntari-osiota!!)

Tiedättekö, tähän aion kuitenkin vetäistä yhden kliseisen lauseen.
Päivääkään en antaisi pois.
Koska joka päivä saa olla kuitenkin kiitollinen siitä, että itsellä ja vauvalla on kaikki hyvin ja että suurin murheeni on tyhjentynyt keksipaketti kaapissa.
Se on kuulkaa pieni murhe se.


 
 
Joulu tulla jollottaa.
Supisteluihin vedoten, meillä aika leppoisissa merkeissä.
Eikä haittaa muuten yhtään.
Huomenna rv 30.10 kommenttia:

 1. mää lähetän sulle oikeen voima-hali-super-hyper rutistuksen ja valtavan suuren lämpöisen jaksamis-halin <3 tekisin mitä tahansa ett voisin olla samassa tilassa ku sinä,vaikka...ei ne mullakaan ihan kivuttomasti oo raskaudet menny...
  vielä 10 viikkoa ja elämän paras palkinto,toivottavasti,on sun sylissäsi...
  ihan kaiken varalta,laitapa mulle sähköpostia,olis asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tiedän, että joku varmasti ajattelee "mitä tuokin valittaa, olisi tyytyväinen..", mutta aina ei vain jaksa olla niin positiivinen :) eikä tää nyt niin kamalaa koko ajan oo, tietenkään..:)

   Poista
 2. Voimia loppuraskauteen Salla! Joulu tulee lepposemmallakin tahdilla. Ehtii nauttia tunnelmallistakin paremin.. Se palkinto kaikesta on vaan niin ihana <3
  Heleena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jouluhan tulee ihan vaikka ei tekis mitään :) onneksi pienelläkin vaivalla saa oikein kelpo joulun. Ja pakkohan se on jos ei muuhun kykene ;)

   Poista
 3. Raskaana ollessa saa valittaa ihan sen verran kun tuntee aihetta siihen (tai siis pitäisi saada valittaa), on se niin rankkaa hommaa! Voin sanoa että tykkään olla raskaana mutta fyysisesti se on silti monesti tosi rankkaa. Mutta tosiaan ihanaakin, kyllä sitä hyvinä hetkinä tuntee olevansa etuoikeutettu kun saa kantaa uutta elämää <3
  Ja oot kyllä ihan oikeassa että pienelläkin vaivalla saa oikein kivan joulun!! Pikkulasten kanssa tehdään sen verran mitä ehitään ja jaksetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! <3
   Oon myös sitä mieltä, että valittaminen saa kuulua joskus asiaan :) kelläpä sitä aina ois tässä elämässä hauskaa ;)

   Poista
 4. Tuli tarve kommentoija..musta tuo ei ollu valittamista, vaan sun omasta kokemuksesta ääneen puhumisesta..ja mun mielestä ääneen saa sanua miltä tuntuu..ja pittääki saaha sanua!! Ja me keillä on smanlaisia kokemuksia itellä, ymmärretään ja luetaan se kiitollisuus tms.tki siitä tekstistä..kaiken päällä mä näin sem ilon ja onnellisuuen tuossaki tekstissä!!:) kiitos vertaistuesta omiin raskauksiini, täysin samaistun..vaikka se on ikuisuuen tuntuista, ni silti se kaikki unohtuu het samantien ku pitelee sitä maailman parasta palakintua sylissä!<3 t. Vakilukija joka samaistuu kolmesti tuohonkin tekstiin..ja ainainen vauvakuumeilija kaikesta huolimatta!!;) ps. Isot tsempit loppu raskauteen!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää mun blogi pyrkii olemaan tämmönen aika rehellinen ja myös ikävistäkin asioista kertova. Tai sanottaisko realistinen :) oishan se mukava aina kirjotella positiivisesti, mutta mulla tuppaa ainaki olemaan välistä vähän hankalaakin :) kiitos kommentistasi, tuli hyvä mieli!

   Poista
 5. Voi kuule, ei nämä "valittelut" kuulosta ollenkaan epänormaalilta eikä mun silmiin yhtään liikaa. Jos olisin ite samassa tilanteessa niin kuulisitpa vaan.. :D Tsemppiä Salla, on se rankka laji! mt palkinto mitä parhain ♥

  VastaaPoista