torstai 19. joulukuuta 2013

Herkkua on siinä monenlaista

 
 

FUDGE

2dl kermaa
2dl sokeria
2rkl siirappia
50g voita
200g haluamaasi suklaata (itse käytin maitosuklaata)

Mittaa kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja voi. Kuumenna kiehuvaksi. Anna seoksen kuplia miedolla lämmöllä hiljalleen n.20-25min. (mä keitin ton 25min.) koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee kinuskimaiseksi. (Testaa tiputtamalla seosta kylmään veteen, valmis seos jähmettyy heti). Ota seos pois liedeltä.


Rouhi suklaa veitsellä. (Voit halutessasi jättää osan suklaasta rouheeksi/paloiksi ja laittaa ne ensin vuoan pohjalle tai lopuksi massan päälle.)


Anna kuplimisen lakata ja lisää fudgen joukkoon suklaa. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. n.20x18cm.


Jäähdytä fudge huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Leikkaa jähmettynyt fudge paloiksi ja säilytä jääkaapissa.


Eipä sitten muuta tarvikaan kun odotella aattoa, lämäyttää kuppi glögiä ja vedellä fudgepaloja sydämensä kyllyydestä. Eli noin kaksi ja puoli palaa.
Sydän sanoo, että ota vielä kolmas, mutta vatsa pistää vastaan. On nimittäin siksi makoista tämä herkku! Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla. Ja jos oma kupu ei kestä, niin aina voi pistää vahingon kiertämään ja viedä pussillisen sukulaisille joulutuomisiksi.

Kokeiluun on menossa myös toinen fudge-ohje, joka löytyy mm. TÄÄLTÄ!
Jahka tässä ensin laitetaan ruoka tulille, googletetaan kotikaljan ohje ja käydään kurkkaamassa vauvan vointi.

Jokatapauksessa, ihan just on joulu!


5 kommenttia:

  1. enpä taia uskaltaa ees kokkeilla,jo pelkkä ajatus liika-makkeesta tekköö pahhaa :) mutt miepä tossa aattelin sinnuu äskön ko tein pullataikinaa,kätevästi saapi piparipullat tehtyä ku lykkää piparimaustetta taikinan sekkaan ;) eipä tartte erikseen niitä tähtösiä västäillä sen pullan päälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliko hyvän makuista pullaa? Kokeilun arvoinen varmasti :)

      Poista
    2. pullat meinattiin syyä käsistä ;) sentään sain pakkaseen talteen (vaikka johan hetimmiten yhteen pussiin oli reikä tullu...hmm...........) joulun pyhiä varten...

      Poista
  2. Ei onnistu tässä taloudessa seistä vajaa puol tuntia hellan eessä :D pikku tuholainen (1v8kk) nauttii tilanteesta ja tekkee pahuutta koko puoli tuntisen eestä :D
    Mutta on varmasti hyvää :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tuholaiset oli onneks poissa maisemista sillä aikaa kun keittelin :) tiedän että mulla ois niin ollu apulaisia jos oisivat olleet kotona! Sun pitää siis käyttää joku yksinäinen hetki fudgen keittelyyn ;)

      Poista