perjantai 23. toukokuuta 2014

Pieniä valintojaJoko te olette kokeilleet ruususuolaa?

Täytyy tunnustaa, että meillä kokataan verisuonet-tukkoon-meiningillä.
Eli tykkään tehdä aika suolaista ruokaa. Tai mielestäni ruoka ei maistu yhtään millekään jos siinä ei ole tarpeeksi suolaa. Välillä se suolan käyttö hirvittää, tunnustan senkin.

Nykyään lehdet ja media ovat täynnä otsikoita terveellisestä elämästä.
Että mikäs se nyt on terveellistä ja mikä ei. Tosin parin kuukauden päästä se joku terveellinen tyrmätäänkin ihan epäterveelliseksi tai toisinpäin, joten koitetaan tässä sitten pysyä niiden terveyskärryjen kyydissä.
Joka tapauksessa jo ilmeisesti jonkin aikaa kauppojen hyllyiltä on löytynyt myös terveellistä suolaa. Tai siis terveellisempää. Tätä vaaleanpunaista suolaa.
Meille se rantautui vasta hiljattain ja olen nyt yhden pussin verran sitä käyttänyt ja uskon että se jää meille käyttöön jatkossakin.
Onhan se vähän kalliimpaa kuin normaali jozo, mutta elämä on.

Plussaa tekee myös suolan hyvä maku.
Ja arvatkaapa, kun olen saanut lapsille menemään ruokaa alas sillä verukkeella, että joko siihen on laitettu (sukupuolesta riippuen) prinsessasuolaa (neiti halkeaa innosta) tai vuorilta kerättyä lohikäärmesuolaa (poikien silmät alkavat loistaa), niin ihan siitä ilosta maksan muutaman sentin enemmän suolapaketista.

Minkäs väristä suolaa teidän kaapista löytyy?

Ps. Ehkä olisi jo aika vaihtaa sitä sokerinkin väriä!? Vaikka luin juuri jutun, jonka mukaan terveellistä sokeria ei valitettavasti ole keksitykään.
Sitä odotellessa syömme sitä mitä on tarjolla, ja sitä muuten vasta syödäänkin.

Ai niin, minäkin, kuten niin moni muukin bloggaja, olen siirtynyt kesäaikaan.
Blogi ei päivity niin tiuhaan tahtiin kuin normaalisti.
Ei vain ehdi istua koneella tämän kaiken aurinkorasvan, pyykin, puistoilujen ja jätskien keskellä.
Ei vain ehdi.

19 kommenttia:

 1. Mä luin Hyvä Terveys -lehdestä joskus tuosta ruususuolasta, ettei ole valitettavasti yhtään terveellisempää kuin normaali suola. Lukija kysyi asiasta lehdessä ja vastaajana oli ravitsemustieteen professori tms asiantuntevan oloinen kaveri. Ruususuolassa on kuulema enemmän jotain mineraaleja kuin normaalissa suolassa, mutta ihan yhtä paljon natriumkloridia eli ruokasuolaa ja ihan yhtä haitallista terveydelle kuin normi suola. Käsittääkseni jodioitu suola on vähän terveellisempää, koska siinä on vähemmän tuota natriumkloridia, mutta jos sitä laittaa enemmän kuin tavallista suolaa, ei terveyshyötyä tietenkään saa... Harmi, että tuo ruususuolakin tuotti ainakin itselleni pettymyksen, kun suolan käyttö on yks omista kompastuskivivistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on just näitä Uskoo ken tahtoo-juttuja..itse nimittäin just sen takia aloin tätä kokeilemaan kun luin jutun eri suoloista ja tämän "terveellisyyttä" siinä kehuttiin, myöskin ihan asiantuntijan toimesta! Mutta kohtuus kaikessa oli terveellistä eli ei, saman verran tulee älskättyä ruokiin suolaa kuitenkin kuin ennenkin :)

   Poista
 2. Täällä myös toinen jonka mielestä ruoka ei maistu millekkään jos suolaa ei ole tarpeeksi.
  Me ei olla vielä ruususuolaa kokeiltu, pitääkin ottaa jossain vaiheessa kokeiluun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mausteistakin pystyy tinkimään mutta suolasta kyllä ei :)

   Poista
 3. Meillä on tuota suolaa syöty jo pidemmän aikaa. Nyt olen ajatellut, pitäisikö kuitenkin vaihtaa tavlliseen. Jodia olisi ilmeisesti hyvä saada ja sitä ei tuossa suolassa ole.

  Valistakaa, jos olen väärässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta jodista aioin itsekin mainita mutta se näköjään jäi :) eli asia on juurikin noin, että elimistö tarvis suolassa olevaa jodia. Joku on ratkaissut asian sekoittamalla normaalisuolaa ja ruususuolaa purkkiin..vois kokeilla itsekin :)

   Poista
 4. Hömpänpömppää.kaikenlaisia myyntikikkoja/uutuuksia ja ihmiset maksaa.. Normi suolaa ja vähän ni voi lapsetki syödä.omalle lautaselle helppo sit lisätä vaikka juurikin tätä kyseistä ruususuolaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ihan hömpän pömppänä pidä, vähän ehkä :) mutta onhan nää tutkittuja kuitenkin ja mä tykkään ainakin että kovana suolan käyttäjänä on myös vaihtoehtona vähemmän "paha"! Mutta mielipiteitä on monia :)

   Poista
 5. Ruususuola on käsittelemätön, puhdas luonnontuote niin kuin sokereista intiaanisokeri. eli siksi se ns. parempi vaihtoehto! mä käytän seosta puolet ruususuolaa ja puolet jodioitua suolaa (jozo) eli tulee se jodikin saatua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri :) ja onneksi on jokaisella vapaus valita..sitähän tämä elämä on, valintoja valintoja :)

   Poista
 6. minä tunnustan olevani suolaton ihminen :) en nimittäin käytä juuri missään suolaa,vaan mieluummin mausteita tai mauste-seoksia,joissa on suolaa seassa.Ja jos käytänki,se on ehdottomasti sitä jodi-suolaa....

  VastaaPoista
 7. Meillä käytetään kans vaan luonnonsuolaa - ruususuolaa ja vuorisuolaa vaihdellen :) Vinkkinä kaikille teille joilla mietityttää jodin saanti: meidän perheessä se saadaan sekoittamalla merileväjauhetta jogurtin sekaan kerran viikossa! Ja totta se, että kohtuus kaikessa.. niin suolassa kuin sokerissakin ;) Pahinta mielestäni puhdistetut suolat joista mineraalit lähteneet.. Mutta tietty vaihtoehtona käyttää joka toisessa ruoanlaitossa luonnonsuolaa, ja joka toisessa puhdistettua mineraalisuolaa - siinä kultainen keskitie ;) Kaikki me kuitenkin joskus kuollaan, joten turhaa stressata kenenkään! :D
  t. Ellinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli merileväjauhe uudeksi tuttavuudeksi siis ;) kiitos kommentista!

   Poista
 8. Kun on kohtuus kaikessa, niin eiköhän sillä hyvin pärjää. Itse en juurikaan käytä suolaa, jos tiedän että ei tule piilosuoloja mistään nii silloin saatan ripsauttaa vähän merisuolaa. Sokerissa käytän tavallista ja inkkarisokeria, se vaan värjää monet leivonnaiset niin se valkoinen sokeri on välillä vaan esteettisempi valinta. Maussa ei ole eroa (minusta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkkasokeria en oo koskaan oikein kokeillut..ehkä se onkin to-do-listalla seuraavaksi..no ei, siinä on muutama muu juttu ennen kyllä :D

   Poista
 9. Meillä on käytetty tuota ruususuolaa jonkin verran. Olen kyllä ollut vakuuttunut siitä että se on terveelisempää kuin tavallinen suola.. mutta mistä näistä tietää. Meininki on just tuota että jonain päivänä otsikot huutaa että tämä ja tämä tuote on aivan superterveellinen, mutta esim. viikon kuluttua samainen tuote saatetaan julistaa hurjan epäterveelliseksi. Minä olen vetänyt jo kauan sitä linjaa että kaikkea saa syödä kohtuudella. Ja periaatteessa mihinkään yksittäiseen tuotteeseen ei kannata hurahtaa ihan ylettömästi vaikka kuinka terveeliseltä vaikuttais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipiteitä kyllä riittää moneen junaan :) mutta sehän on parasta, että kuitenkin voi tehdä niitä valintoja niinku tykkää ;) kyllä mäkin aion jatkaa edelleen "terveellisemmän" suolan käyttöä..:)

   Poista
 10. Itse suosittelisin käyttämään puhdistamatonta merisuolaa. Sitä saa mm agrimarketeista isoja säkkejä. Siinä ei mitää lisäaineita tai paakkuuntumisenestoaineita, jotka vaan elimistössä jää suonten seinämiin jne. Suolamyllyyn vaan, niin joka ruokaan ja ruoan päällekkin helppo sitä laittaa. Kyllä sitä jodia saa väkisinkin ruoka-aineista ja välillä saatan heittää jodisuolaaki ruokaan, mutta enimmäkseen käytän merisuolaa. :) Joo hankala se on pysyä suositusten mukana, yhtä monta suositusta ku on meitä menijöitä.. pysy siinä sitte mukana :)

  VastaaPoista