perjantai 26. kesäkuuta 2015

Haudontakuulumisia ja vähän muutakin





Pari päivää sitten (kun elämässä oli jotain muutakin kuin oksennusvateja ja pieruverkkareita, hehhee) tehtiin munille läpivalaisu (jossa siis nähdään miten alkio on lähtenyt kehittymään).
Ennen kuin menen itse asiaan, on pakko kertoa päivän nauruista.
Oltiin siis koko porukalla pesuhuoneessa ja laiteltiin kaikki sälkkärit ja ikkunat kiinni jotta olisi mahdollisimman pimeää. No siinähän sitten meidän kolmevuotias väläytti taas ja kysyi pokkana, äiti pitääkö riisua vaatteet?? Repesin. Ei poikakulta kun se läpivalaisu tehdään ihan noille kananmunille vaan.

Eli siis, tipujen kehittymistä voidaan seurata kirkkaalla valolla pimeässä tai hämärässä läpivalaisten muna jolloin sieltä näkyy, tai pitäisi näkyä, tiettyjä juttuja.
Epäonneksemme yhdessä munassa ei ollut mitään. Sen laitoimme suosiolla pois, koska vaarana on että se lämpimässä/kosteassa poksahtaa ja haju ei kuulemma ole mikään miellyttävä. Yh.
No kuudessa munassa näkyi kuitenkin elämää, siellä ne pienen pienet rääpäleet sätkyttelivät menemään. Hurjaa. Tuli sellainen rakenneultra-fiilis, kuten äitini tuumasi.
Ensi viikolla pitäisi sitten loppuviikosta alkaa tapahtumaan. Ai että mua jänskättää.

Sitten tähän päivään.
Niin se vain alkais näyttää siltä, että tauti on selätetty.
Keskiviikon ja torstain välisenä yönä on viimeiset oksut päästelty ja tosiaan (henkseleitä paukuttelee) minä säästyin, en tiedä uskallanko tuulettaa, mutta luulisi taudin tulleen jos on tullakseen.
Aloitinkin tuossa kämpän desinfioinnin ja puunasin vessat ja kaikki vadit ja ämpärit joihin on ruikittu.
Jahka mieheni tulee töistä, aletaan sitten siivoamaan oikein urakalla.
Pyykkiä on pesty heti niin että kone vaikertaa lingotessa niin että luulisi kohta kosahtavan. (Älä kuitenkaan, pliis.) Tuo kone muuten piti olla jotain mallia silence, mutta kyllä mää sille myyjälle hiljaiset näytän, ihan jäätävää ääntä pitää.

Kun saadaan pöpöt häädettyä lähdetään kaupoille, pakataan tarvittavat kamat kasaan ja huomenna aamusta suunnataan kohti Vaasaa <3.

Siis JOS en oksenna ens yönä. Sitten teen jotain ihan muuta.

16 kommenttia:

  1. Hih, ihana tuo teidän pojan kysymys. :D
    Toivotaan että säästyt itse ja pääsette reissuun. Mukavaa viikonloppua teille.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä niin tilannekomiikkaa parhaimmillaan :D
      Kyllä täällä on pakkailtu varusteet valmiiksi huomiselle päivälle eikä ainakaan nyt okseta yhtään :))
      Kiitos <3

      Poista
  2. Hei!
    Löysin blogiisi jonkun toisen blogin kautta (Äiti ja melukylän lapset?) ja hoksasin että tässä olisi vielä yksi blogi johon haluaisin kyselyni laittaa.

    Luin pari(?) viikkoa sitten tosi mielenkiintoisen Hesarin jutun, jonka mukaan äidin stressi vaikuttaa vauvan sukupuoleen. Jutun "fakta"-osio täsmäsi omiin kokemuksiin sataprosenttisesti, mutta kahden lapsen kokemuksella on hankala sanoa mitään varmaa ja minua alkoi kovasti kiinnostaa, miten useamman lapsen äidit kommentoisivat ko. uutista. Kysyin tästä viiden lapsen äidiltä toisestakin blogista (Perheentuvalla), hän lupasi kirjoitella postausta aiheesta myöhemmin ihan erikseen. Tässä kysymykseni:

    "Parissa blogissa on ollut kommenttiosiossa hauskoja havaintoja useamman lapsen äideiltä. Luin alkukesän Hesarista uutisen, jonka mukaan poikia syntyy usein leppoisaan, tasaiseen elämänvaiheeseen ja silloin kun äidillä on erityisen huoletonta (lisäys: kun äiti on dominoiva ja itsevarma). Tyttöjä syntyisi taas silloin, kun nainen tuntee itsensä ujoksi tai jännittää (lisäys: on alistuvainen ja joustavainen), esim. saako töitä jne. Olisi huippua kuulla näetkö itse tällaista korrelaatiota. Itselläni esikoinen poika, ja minusta arki ennen lasta oli kaikkein leppoisinta. Kun taas paljon äidillistä stressiä oli kun tytär syntyi. Ihmettelenkin tämän teorian valossa miten jollekin syntyy vaikka ensin tyttöjä ja sitten poikia (miten tytön jälkeen voi olla rennompaa kuin ennen yhtään lasta!). Mutta niinkin tapahtuu, mikä saa kyseenalaistamaan koko teorian :)"

    Kaislakerttu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Enpä ole koskaan aikaisemmin kuullut moisesta :) hesarin juttu siis jäänyt väliin ;)
      Mutta kuulostaa aika mielenkiintoiselta ja aloinkin heti miettimään miten tämä pitäisi paikkaansa meidän perheessä :) voisin ilman muuta vaikka kirjoitella myös aiheesta!
      Osaisitko vinkata mistä tuon jutun vois lukea näin jälkikäteen, löytyiskö esim. nettisivuilta? Olisi mielenkiintoista lukea juttu myös itse :)

      Poista
    2. http://www.hs.fi/tiede/a1433731579947 ja

      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tutkimus--stressaantuneet-naiset-synnyttavat-useammin-tyttoja/2229180

      Poista
  3. Hyvää matkaa! Taitaa olla niin,että säästytty pahimmalta kuralta,kun lähdette vasta huomenna ;)

    Kysymyshän ei ole minulle,mutta vastaan silti ;P. Minulla on 7poikaa ja 2 tyttöä ja meillä ainakin tilanne just toisin päin. Raksa,firman alku,pienet vilkkaat lapset ja poikia saatiin. Sitten oli jo rennompaa ja saatiin tyttö. Että siinä tutkimustietoa lisää ;)

    Niin ja onnea tipulaan! Meillä tulee munia niin,että täytyis alkaa tosissaan niitä jakeleen kylille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nyt kotimatkalla :) olihan siellä hiukka rapaista, tänään ois kyllä jo pärjännyt ilmankin! Ihana oli kun päästiin <3

      Poista
  4. Minäkin voisin sanoa tuohon stressi-sukupuoli-asiaan sen verran, että ei ainakaan meillä pidä paikkaansa. Meillä on lapset syntyneet siis ensin tytöt ja sitten pojat - vaikka sen pitäisi itseasiassa mennä toisinpäin senkin mukaan kai, että vanhemmat miehet saavat kait tyttäriä. Tyttöjä meillä siis ensimmäiset kolme ja poikia seuraavat viisi. Stressiä ollut kyllä myös poikien "saantiaikana" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo vielä niin perehtynyt (enkä just nyt edes muista kaikkia asioita :D) juttuun kun ollaan reissussa! Tai nyt kyllä jo kotimatkalla.. Miten musta tuntuu että pitäneekö kuitenkaan kovin hyvin paikkansa!?

      Poista
  5. Meidän perheessä tämä teoria ei pidä alkuunkaan paikkaansa.Mut onko se niin,et poikkeus vahvistaa säännön?Kolmen vilkkaan pojan jälkeen saimme tytön.Olimme juuri aloitelleet kodin rakentamista,olin saanut uuden työn (stressissä alkuun) ja vähän ajan päästä aloin odottamaan ekaa tyttöämme.Työ oli kivaa ja raksavuosi helpoin,mut vauvan sukupuoleenhan ne ei enää jälkikäteen vaikuttaneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti aika tapauskohtainen :) mutta aika mielenkiintoisia tällaiset tutkimukset, kiva verrata omaan tilanteeseen!

      Poista
  6. kuinkahan lopulta kävi? Selvisitteköhän reissuun,harmittaa ainaki,ku ei törmätty :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä päästiin! Ja harmittaa kun ruuhkan vuoksi ei ehditty siihen blogitapaamiseen lainkaan :/ vasta noin neljän maissa oltiin huudeilla :)

      Poista
    2. no otetaan uusiks,reiskalla? ;)

      Poista
  7. Isä määrää lapsen sukupuolen niin mitenkähän se äidin stressi siihen vaikuttaa.. :-D ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ken tietää :D ehkä se (tai ei näköjään se) joka tuon tutkimuksen on tehnyt ;))

      Poista