sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mekin saatiin se!
Viime viikkojen aikana puheen aiheena on ainakin täällä meilläpäin ollut vahvasti kuume.
Sitä tuntuu olevan joka torpassa, ja se leviää kuin mitä parhain juoru.
Me säästyttiin siltä tähän asti.

Pikkuveli aloitti keskiviikko iltana ja lopetti perjantaina. Isosisko aloitti perjantai aamuna ja tänään mittari näytti jo ihan kohtuullista lukemaa. Pikkuneiti aloitti eilen illalla, ja viime yönä ja tänä aamuna kuumemittari paukutti semmoiset numerot, ettei muuten pitkään aikaan meidän perheessä ole tuollaista lukua nähty!

Se on kova tauti tuo kuume.
Se pisti pienen oksentamaankin yöllä, tiedättekö sen tunteen kun heräät siihen, että toisesta päästä taloa kuuluu Ääiitiii!!! Yöööökk..
Todennäköisesti oksentaminen johtui vain kuumeen rajusta noususta (meillä Kakkonenkin tyylilleen uskollisena yökkää aina kun kuume alkaa nousta), mutta oksensi joka tapauksessa ja se on kyllä niin syvältä. Argh.

Loppuyön tuo tulikuuma pikkuraukka nukkuikin (tai siis pyöri, säpsähteli, huitoi ja inisi) meidän sängyssä, mikä onkin muuten aika harvinaista meidän perheessä. Ei olla meinaan perhepetejä juurikaan harrastettu ja voin kertoa, että oli tosiaan aamulla sellainen olokin, että mun tyynyllä oli yöllä jotain muutakin kuin oma pää.
Tai siis sekin oli tosiaan loppuyön ihan patjalla vaan, kun tämä kuumana hohkaava ihmislapsi ryöväsi mun paikan lisäksi myös mun tyynyn ja mun pätkän peittoa.
Olin niin jumissa aamulla, että ois jäsenkorjaajaa tarvittu!

No meidän synttärijärjestelyt meni tältä viikonlopulta sitten mönkään, toivotaan ettei tauti viivy kauan ja ensi viikonloppuna päästäisiin sitten juhlimaan tätä kaksivuotiasta.

Me ei olla muuten enää vuosiin otettu influenssa-rokotteita, ja ihan muutamilla sairasteluilla ollaan menty talvi toisensa perään. Itse en henkilökohtaisesti hirveesti innostu noista rokotteista, perus rokotteet tottakai on otettu, mutta ylimääräisiä ei oikeastaan koskaan.
Sikainfluenssa-rokote taitaa olla ainut minkä otin itse kun olin silloin raskaana ja se myös otettiin silloin muillekin. Ymmärrän toki sen, että ns. riskiryhmään kuuluvat näitä rokotteita ottavat, mutta muuten..onko vähän turha kuitenkin?

Käyttekö te joka vuosi piikillä?
Joko teillä on tämä kuumetauti sairastettu?

Ps. Kestäkää näitä jatkuvia tulppaani-kuvia. Ne on vain niiiiin nättejä just nyt <3

16 kommenttia:

 1. Paranemista teille! Nyt on kyllä kaiken maailman pöpöt liikkeellä. Meillä kaksi nuorinta ovat sairastaneet tavallista ärhäkämmän flunssan, kolme vanhinta sairastamatta. Saapa nähdä iskeekö tauti loppuihinkin vielä. Minä en ole ikinä rokotuttanut lapsiani tai itseäni influenssaa vastaan. En näe sitä lainkaan tarpeellisena sen jälkeen millaisia kokemuksia siitä olen tuttaviltani kuullut. Eräskin perhe kävi piikillä joka syksy ja siitä huolimatta ( vai siitä johtuen) sairastivat läpi talven. Sen jälkeen kun lopettivat piikillä käynnin, ovat olleet terveempiä kuin kymmeneen vuoteen! Toki nämä ovat vain näitä yksittäistapauksia, joissa rokotteesta on enemmän haittaa kuin hyötyä, mutta silti olen sitä mieltä, että perusterveille ihmisille ko. rokotteesta ei ole merkittävää hyötyä. Eri asia ovat riskiryhmät.

  Tulppaanit kuuluvat kyllä tähän vuodenaikaan lähtemättömästi. Minäkin ostan uuden kimpun heti kuihtuneen tilalle. Niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut joskus tuo ihan sama tilanne.
   Olisko kahtena talvena otettu tuo rokote ja sairastettiin ihan koko ajan, nyt taas kun ei oo otettu niin kohtuu terveitä ollaan :)
   Tiedä sitten tosiaan mistä johtuu!

   Mä kans aina ostan heti uuden kimpun kuihtuneen tilalle :) ne on nyt ihan edullisiakin!

   Poista
 2. Täällä kans kuume vierailulla. Pienimmäinen kuumeessa jo neljättä päivää. Isompikin liittyi mukaan eilen. Kuumeen lisäksi oireena kamala räkäisyys.. Me ei oo rokotettu lapsia koskaan (normi rokotusohjelman lisäksi) enkä ite oo ottanut mutta mies ottaa vuosittain kun kuuluu riskiryhmään.

  Tulppaanit on just nyt nättejä, kiva kun kuvaat niitä blogiin ku ite en oo muistanut ostaa vielä yhtään kimppua! :) :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei olla toistaiseksi yhtään räkäisiä! Ainut mikä on kuumeen lisäksi niin yskittää ja pää kipeä.. Se räkäisyyskin on pienillä tosi kurja kun eivät välttämättä oikein osaa niistää :/
   Toipumisia sinnekin!

   Poista
 3. Ääh, tsemppiä! Täällä on kyllä kans niin sairastettu. Vuoronperään molemmat lapset. Sitkeetä tautia! Toinen lapsista aloittaa, toinen lopettaa ja taas toinen aloittaa... No eiköhän tää tästä taas :)
  Ps. Mää niin rakastan tulppaaneja ja tulppaanikuvia ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus, paranemisia teillekin :/
   Se niin säälittää kun pienet on kipeenä!

   Tulppaanit! Niin <3

   Poista
 4. Mä otan rokotteen aina työni puolesta. Nyt rokotettiin myös lapset, kun oli huhua, että ehkä tavallista ärhäkämpi influenssa-aalto on tulossa (kuten onkin osoittautunut eli myös perusterveille aiheuttanut mm. tehohoitojaksoja) ja että tän vuoden rokote antaa suht hyvän tehon influenssaa vastaan. Niiltä muilta n. 200 hengitystieinfektioita aiheuttavalta virukselta rokote ei toki suojaa eli en ole edes toivonut säästyväni tavallista enemmältä sairastelulta, ainoastaan vakavalta influenssalta. Mutta rokotteen ei ole todettu myöskään altistavan flunssalle, joten pitäisin sattumana sitä, jos joku sairastuu influenssarokotteen otettuaan flunssaan muita talvia useammin... Toipumista teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti se rokotteen ottaminen on tietyissä oloissa hyvä ottaa :)
   Tämäkin on niin mielipide asia, yksi ottaa toinen ei, eikä ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa :)

   Poista
 5. Meillä tuli just siitä 4v rokotteesta kuume(ja sen myötä oksennus, harvoin tulee niin nopeasti noustua sängystä kuin silloin kun lapsi kuulostaa siltä että yrjöää kohta...) mutta muuten ollaan ihmeen vähän oltu nyt kipeinä, pientä nuhaa ja kurkkukipua lukuunottamatta. Ylimääräisiä piikkejä ei ole otettu, kun ei se influenssakaan perusterveelle ihmiselle vaarallinen ole ja kanta saattaa muuntua niin että se tulee vaikka olis piikin ottanutkin. Paranemisia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ei kyllä kauaa ehdi tuumata kun heräät siihen että joku meinaa oksentaa :D silloin lähdetään eikä väsytä enää yhtään!

   Poista
 6. Paranemisia.♥
  Täällä ei vielä ole kuumetautia sairastettu (koputtaa puuta) ja toivon ettei tulisikaan. Influenssarokote ollaan otettu edellisinä vuosina, mutta tänä vuonna ei otettu, kun koko perhe ei olisi rokotteita ottanut (mies ei ota, esikoinen ei halunnut, Hugo liian pieni) niin hyöty olisi ollut niin pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuokin on varmasti totta, että jos koko perhe ei ota niin hyödyttääkö se sitten ottaakaan!

   Toivotaan ettei teille tulekaan!
   Nämä taudit on niin ihania kun ne tuolla koulumaailmassa jyllää ettei niiltä tahdo millään säästyä :/
   Meidän Kakkosen luokasta oli pahimmillaan kahdeksan oppilasta pois yhtä aikaa :O se on aika paljon se..

   Poista
 7. Meillä vieraili jouluna neljän päivän kuume. Ja vähä viiko sitten meillä vieraili oksennustauti. Kyllä siinä järki lähtee ku kaks ja yks vuotias oksentaa yhtä aikaa. :/ Voimia ja paranemisia. :) Mä otin nyt lapsille ja itelle infuenssarokotteen. Mutta mies ei ottanut. Itsekään en olis ottanut jos ei olis tulossa kesävauvaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei tuo oksennustauti on ihan maailman karseinta :/
   Tuntuu että kaikki muut taudit menee mutta mahatauti on kaikkein kamalin!

   Toivotaan että nyt saatte olla taudeilta rauhassa..ja onnea odotukseen :)

   Poista
 8. Meillä ei oo kertaakaan aiemmin otettu influenssa-rokotetta,ja on sit sairastettukin...Nyt otettiin koko tusina se rokote,ihan siitä syystä,kun perheessä 2 pitkäaikais-sairasta,joille nuo taudit on hengenvaarallisia. Kuopuksella 1.n päivän piti kuumetta,muutoin ei kukaan tusinasta ole sairastanut tälle vuodelle,toivottavasti ei sairastetakaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän perheessä varmasti onkin aihetta ottaa :)
   Kiva jos ootte pysyneet terveenä, iso peukku sille! Tää sairastaminen ei oo kyl kivaa ikinä..

   Poista