keskiviikko 10. elokuuta 2016

Elämäni leivätJosko tässä oltaisiin toivuttu edellisen postauksen aiheuttamista vahingoista ja kyettäisiin taas jatkamaan elämää uusien juttujen parissa.
Kerrottakoon tässä että kynnet ja hiukset kasvavat takaisin hyvää kyytiä ja erohakemuskin löysi tiensä silppurin kautta roskiin.

Minä ahkerana netin käyttäjänä törmään usein lehtijuttuihin ja blogipostauksiin, joissa kehutaan elämää ilman leipää. Ja ylipäätään elämää ilman viljajuttuja.
Minä aina vähän ehkä kadehdin ja kohotan lippistäni niille ihmisille, jotka selviävät päivänsä aamusta iltaan ilmaan paketillista leipää. En nimittäin tähän päivään saakka ole itse siihen pystynyt.
Enkä tässä nyt kuuluta kyllä että edes yrittäisin, koska nolona päivän paaston jälkeen kuitenkin olisin jälleen rieskapussin kimpussa.

Tosi asia on varmasti se, että yletön viljan käyttö ei tee kenenkään suolelle nannaa.
Olen pyrkinyt elämään mottoni kanssa (joka on muuten kohtuus kaikessa), mutta se kohtuuskin on ilmeisesti suhteellinen asia toisinaan.
Saatan hyvinkin päivän jokaisella aterialla syödä leipää! Yleensä se on sitä ruisversiota, mutta en kiellä etteikö paahtoleipä kunnon kasalla voita olisi niinku sairaaaan hyvää.
Siispä sen sijaan, että jättäisin leivän kokonaan pois (mitä ihmettä edes söisin?), ajattelin vähentää sen nauttimista. Ihan jos vaikka ensin joka toinen leipäpala pois tai jotain sellaista.

Täytyykin oikein ylös kirjata, mitä kaikkea muuta voisi syödä.
Hyviä vinkkejä otetaan tässäkin kohtaa vastaan.

Hyvästi paahtoleipä, eikun siis näkemiin!


14 kommenttia:

 1. Kokeilepa paahtaa ihan normi ruispaloja. Niihin jää nopsaan koukkuun, ja ehkä hitusen terveellisempääkin on kuin ihan vaalea höttöleipä. Paitsi itellä uppoaa niiden päälle rasvaa enempi mitä tohtii aatellakaan.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis pääasiassa tulee syötyä ruisleipää, mutta sitäkin liikaa ☺ paahtoleivän ostan kyllä yleensä ei-vaaleana mutta höttöähän se on ihan sama missä muodossa 😄

   Poista
 2. Mulla ei oo vinkkejä, mutta oon myös leivän suurkuluttaja. Mikään ei oo parempaa ku hyvin tehty leipä 👌🏼😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpä muuta 😄 tuore, rapeakuorinen..ai että ❤

   Poista
 3. Mun maha ei ees kestä vaaleita leipiä. Vaaleissa leivissä ku on niin paljo ilmaa, 1/10 taikinaa. Ruista ranteeseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En määkään ihan vaaleaa syö koskaan! Esim. Ranskanleipä on minusta ihan pullaa ☺ mieluummin vähän jotain sekoitusta..

   Poista
 4. Minä en taas tykkää ollenkaan kaupan leivistä. Mielellään teen ite. Kaupasta ku ostat nii kaikki maistuu samalle, vaikka ois minkä tehtaan ja erilaisissa pusseissa. Jos leipää syön niin äärettömän isolla voi määrällä.😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se itse tehty ihan parasta ☺ mulla vain tuo leipomis into töiden jälkeen on niin nollassa että mieheni täällä leipoo sämpylöitä pois tiekseen 😄

   Poista
 5. Helposti pystyn olla ilman leipää :). Tilalle kasviksia, juustoa, lihaa, pähkinöitä, marjoja, rahkaa...Vieroitukseen on hyvää karppinäkkärit, jotka koostuu siemenistä :)
  T:Karppaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huippu jos pystyy ☺ minä ensin yritän vähentää jos vaikka pystyis jonku pätkän olla ilman!

   Poista
 6. Leipä on parasta! Syön itsekin sitä ajoittain ehkä vähän liikaa... Nykyisin kyllä vain ilta- tai aamupalaksi (toisella aterialla yleensä puuroa leivän sijaan) ja päivällisellä, ei lounaalla. Mutta. En ymmärrä sitä vouhotusta, että viljat olisivat pahasta. Täysjyväviljat siis. Tiedetään, että täysjyväviljoissa on kuitujen lisäksi runsaasti hyödyllisiä kivennäisaineita. Lisäksi nimenomaan täysjyväviljojen nauttimisen on tutkitusti (en nyt puhu mistään magneettimedian tasoisesta "tutkimuksesta") todettu ehkäisevän suolistosyöpää. Kasviksista ja marjoistakin saa kuitua, mutta nimenomaan viljojen kuitujen on todettu ehkäisevän suolistosyöpää tehokkaammin mm. nopeuttamalla ulosteen läpikulkuaikaa suolistossa, jolloin haitalliset yhdisteet eivät ehdi reagoida suolen pinnan solujen kanssa. Nyt taas vähän syrjäydyin aiheesta ja intouduin vallankin luennoimaan, mutta en kestä näitä ruokavillityksiä. Maidoton ja gluteeniton taitaa nyt olla pop karppauksen ollessa jo menneen talven lumia. Poikkeuksia on aina, mutta väittäisin, että suurimmalle osalle ihmisistä parasta on virallisten ravitsemussuositusten mukainen ruokavalio niin tylsää kuin se onkin. Ruoalla ei nykyään vain ravita itseään vaan se on myös imagokysymys kuten vaate- tai hiustyyli. Kohtuus kaikessa, myös leivässä. Pahoittelen paasaustani 🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja ja yhdyn kyllä sanoihisi ☺ välillä tulee kyllä joka tuutista ruokavalioita ja niiden hyviä/huonoja puolia.. onneksi niistä saa jokainen valita itselle sopivan ☺ mutta kyllä leipä on vain hyvää, ei siitä pääse mihinkään!

   Poista
 7. Leipä se miehen tiellä pitää. Kyllä tarttee ihminen täysjyväviljoja. Ja kyllä on hyvää, leipä ku leipä. Pari kolme palaa päivässä, niin pysyy terveenä..kohtuullisuus siinäkin. Protskuvillitykset on kyllä minusta kyseenalasia..sitä typen määrää mikä elimistöön kertyy. Mää oon perusjannu ja syön perusruokaa. Kohtuudella kaikkea vähä. Tsemppiä leivän vähennykseen! (: -silja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perus kotiruoka se on joka miehen tiellä pitää, leivän kera :)
   Itellä tässä tosiaan enempi mielen päällä se, että syön liikaa! Pois en itsekään aio kokonaan jättää kun en vain pysty, mutta jos sais vähän vähennettyä edes..samalla vois turvotukset/mahakivut helpottaa!

   Poista