keskiviikko 2. elokuuta 2017

Ruokaviikko

Itse tykkään tosi paljon lukea blogeissa erilaisia ruokavinkkejä ja ylipäätään mitä ihmiset pistelevät poskeensa.
Niistä monesti inspiroituu itsekin kokeilemaan jotain ihan uutta, tai vain lisäämään ruokalistaan jotain vanhoja tuttuja ruokia mitä ei vain ole tullut tehtyä.

Tässä on meidän perheen iltaruoat siltä viikolta kun sitten sunnuntaina lähdettiin lomalle.
Tai itseasiassa tämä on tiistaista-lauantaihin, maanantain unohdin kuvata ja sunnuntai ja seuraavan viikon maanantai mentiin mättöruualla, joten eipä tullut kuvattua niitäkään.

TIISTAI:


Nakkikastike ja perunamuusi, lisukkeena kukkakaali, parsakaali ja porkkana. Pakasteesta.
Nakkikastike uppoaa meidän lapsiin hyvin.
Se on suorastaan Kakkosen lempiruokaa, jos saa valita.
Tässä hän olikin valmistuksessakin mukana pilkkomalla nakit ja auttamalla kastikkeen teossa.
Poika on tosi innokas keittiössä kaverina. Olenkin antanut hänen tehdä helppoja juttuja, jospa into säilyisi aikuiseksi asti.

KESKIVIIKKO:


Riisipuuro.
Puuroruuat on niin kivan simppeleitä.
Usein meillä syödäänkin kaksi puuroruokaa, jos aamuruokana on ollut kaurapuuro.
Tästä piti muuten tulla alun perin mannapuuro, mutta kappas kummaa mannaryynipussi oli lähes tyhjä kun rupesin tekemään, joten hypättiin sitten lennosta riisipussille.
Lapset syövät mieluummin mannapuuroa, koska riisipuurossa haittaa ne möykyt. Argh.
Tämä ruoka onkin ristitty meillä möykkypuuroksi.

TORSTAI:


Itse olin töissä, ja menikin niin pitkään etten ehtinyt kotiin syömään.
Tai itseasiassa tulin autolla kotipihaan kun lapset jo juoksivat sisältä ulos ja huusivat: "kuinka monta lihapullaa sää syöt?". No, olin itse töissä syönyt, joten tenavat jakoivat viimeiset pullat keskenään.
Ruokana siis perunamuusi ja lihapullat. Kasviksista/salaatista ei tietoa. Paljon mahdollista ettei ollut tarjolla mitään. Onkohan se tuon miesväen pahe se kasviksettomuus? 

PERJANTAI:


Työpaikkani kotileipomossa on myös pitopalvelu.
Torstain hautajaisista toinkin kotiin tuomisina karjalanpaistin ja perunat, joita porukka oli lämmitellyt perjantaina ruuaksi kun itse olin jälleen töissä, enkä ehtinyt kotiin syömään.
Lisäksi oli salaattia. 
Keikkapäivät tietävät aina seuraavan päivän helppoa kokkausvuoroa. 
Lapset vain välillä inisevät jatkuvaa lihakeitto/lohikeitto/karjalanpaisti ruokalistaa vastaan.

LAUANTAI:

Porukka oli jälleen ehtinyt syödä ennen minua, mutta en töissä syönyt ruokaa, joten lämmitin makaronipataa kun kotiuduin.
Ihana ruokarauha, kun väki leikki ulkona ja oli omissa touhuissa.
Nautin ateriani Kalevan-kisoja seuraten.


Tämmöinen ruokaviikko meillä tällä kertaa.
Kertoilkaapa onko nämä mieluisia postauksia, vai tylsiä.
Jaksatteko lukea, vai onko ihan nounou.

Ruoan laitto sen kun jatkuu.
Saatiin mansikkasavotta päätökseen ja neiti aloitti tuolla juuri perunan kuorimisen, jota tästä säntään jatkamaan. Kyytipojaksi tänään tulee pinaattilettuja.
Mitäs teillä syödään?

12 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista aina lukea miten perheissä syödään. Itse asiassa voisin tehä iteki postauksen viikon ruokailuista.

    VastaaPoista
  2. Nää ruokapostaukset on kivoja!

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintosia on tällaiset postaukset! Helppoja ja hyviä arkiruokavinkkejä ei kyllä oo koskaan liikaa. Ja kasviksettomuus on myös mun pahe, vaikken miesväkeen kuulukkaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin aina kiinnostaa mitä toiset syövät :) ja myös kauppakassin sisällöt :D voisinkin pitkästä aikaa tehdä itsekin kauppakassi-postauksen.

      Mä oon yrittänyt skarpata salaatin/kasvisten kanssa. Mutta mieheni kun kokkaa niin luulen että jos valmista ei jääkaapista löydy niin sitä ei sitten ole ;)

      Eikä tuohon kyllä kukaan kuole vaikka ne joskus skipataankin! Tai riittää vaikka että pilkkoo kurkkua lautasen reunalle.

      Poista
  4. Kiva näitä on lukea! Mä yritän pitää ainakin yhden kasvisruokapäivän viikossa. Silloin syödään itsetehtyjä pinaattilttyjä, nyhtökaurasta jotain (yleensä paatavuokaa tai pitsaa) tai falafelia jogurttikastikkeen kans. Kovin jalostunut en siis ole näissä kasvisruuissa, mut ehkä ajan kanssa edistyn :D Tykkään myös laatikkoruuista, koska niistä saa useamman ruuan. Näistä yleisimmät on ehkä lasagne, jauheliha-mifu-perunavuoka ja tietty makaroonilaatikko. Kesällä myös grillataan aika paljon. Ja tosiaan, miks se onkin usein niin, ettei mies oo laittanu lapsille lainkaan rehuja lautaselle!? Kurkun pilkkominen lautasen reunalle on tuttu juttu, jos salaatti on jäänyt tekemättä :D Näin kesällä vesimeloni on ihan parasta salaatissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo varmaan rehellisesti ikinä tehnyt pelkkää kasvisruokaa. Aina on jotain lihaa lisukkeena :) Kasvissosekeittoa oon joskus ehdottanut, mutta en ole sitten jaksanut kokata kun ei se ole saanut kannatusta :/

      Kurkkua ja paprikaa ja tomaattia meillä syödään kyllä niin paljon kuin vain viitsisi pilkkoa, ja porkkanasta tykkäävät myös.

      Poista
  5. Mukavia nää arkiruokapostaukset! Mitä meillä syödään... edelliset 7 päivää mm: makaroonilaatikko (jauhelihasta), kana-ohra/riisi-pata, omatekoista pitsaa (kinkkua ja härkistä, tomaattia, ananasta), uunijuureksia ja hunaja broilerin siipiä, marjapuuroa, 4-viljan puuroa, siskonmakkarakeittoa, kalapihvejä kermakastikkeessa ja uusia perunoita, pinaattipannaria, omatekoisia hampurilaisia(siis pihvit itse tehty)... meillä siis kaksi lämmintä ateriaa päivässä ja usein toisella niistä jotain kevyempää (puuroa) tai edellisen päivän jämiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä se toinen lämmin ruoka on aina puuroa tai jos sattuu edelliseltä päivältä jäämään jotain :)

      Poista
  6. Ruokapostaukset on kyllä kivoja. Näistä saa ideoita omiinki ruokalistoihin. Helposti listoista tulee turhanki samanlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kylläpä sitä aikalailla samat pyörii itselläkin..joskus muka inspiroituu kokeilemaan jotain uutta mutta kyllä ne tutut ja turvalliset on niitä parhaita :)

      Poista