lauantai 19. syyskuuta 2015

Vinkkiä pukkaaKärsin (tai kuiva-ainekaappini kärsii) aika-ajoin sellaisista puoliksi käytetyistä paketeista, jotka ovat kivikautisoituneet kaapin perälle.

Kaikkein pahimpia kivikovia ovat fariinisokeri ja sokerimassa.
Emännöin kerran astiakutsuja ja sain lahjaksi siitä kasapäin kippoja. Just niitä semmoisia, joita sun astiakaapissa on miljoonia ja silti käytät vain niistä kahta tai kolmea.
Esittelijä mainosti näitä astioita, että ovat vesitiivitä ja ilmatiiviitä ja ovat universumin hienoin asia ja ilman niitä kuolet suunnilleen viikossa. Niin kuin me kaikki puhuisimme sen asian puolesta mihin olemme paneutuneet koko sielun ja ruumiin voimilla.

No toki te tiedättekin, että nuo kupposet hiljalleen painuivat sinne tupperivuoren kellarikerrokseen ilmatiiviine kansineen ja elelivätkin siellä öö..aikasta pitkään!
Kunnes erään kerran taas viskasin kivettyneen fariinisokeripaketin (en vielä silloin tiennyt että sitä voi vedellä pehmittää, mutta älä laita yhtä DESIÄ, niinku mä, vaan yksi RKL riittää hyvin) roskiin ja märehdin ja murehdin, että miten tämänkin asian voisi jatkossa välttää.
Siinä vaiheessa mulla sitten varmaan muistui mieleen ne ilmatiiveys-asiat ja kaivoin nää boxit sieltä kaapin perältä.

Ja hei, ne toimii! Siis ihan oikeasti, mulla on nytkin vapusta asti ollut puolikas fariinisokeripaketti siellä lootassa ja just äsken laitoin sille kaveriksi puolikkaan sokerimassa-paketin ja siellä se kelli niin pehmoisena jotta oikein iloiseksi tulin.
Pitää kuitenkin muistaa, että joskus se sokeri kannattaa sieltä yrittää pois käytellä, että ei se esittelijä luvannut mitään kymmenien vuosien säilyvyyttä sentäs, kuitenkaan.
Vaikka asialleen olikin omistautunut ja oli takuulla hallitseva ilmatiiveys-mestari.

Siinä sullekin ongelmanratkaisu jos olet yhtä toope kuin minäkin, etkä ole sitä aikaisemmin keksinyt, että fariinisokeri kannattaa laittaa ilmatiiviiseen rasiaan. Nih.

(Sokerimassasta muuten taiteilin pienen poikasen ristiäiskakkuun nimikirjaimet. Ihana pieni saa tänään nimen. Lastemme serkku, joka kirjaimellisesti syödään kun hänet nähdään <3 ei minun vaan jälkikasvuni toimesta)

14 kommenttia:

 1. <3 Kiitos vihjeestä :) Mutt meillä toimii parhaiten leipomalla entiset pois ennenku uutta hommataan tilalle :D Kiitos ahkerien leipuri-likkojen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ehdi (jaksa) leipoa niin paljon kun tarvis :D meillä sanonta menee, että leipurin lapsilla ei oo pullaa ;D

   Poista
 2. Hei, melkein jo säikähdin, että alat tupperia markkinoida! :) (En kestä niitä purtiloita. Yksi KÄTEVÄ kakkukupu vie yhden keittiönkaapin. Käytän kupua muutaman kerran vuodessa synttärikakun suojana.)
  Mutta hyvä tuo idea fariinisokerista. Mulla se kivikova köntti on pakastuspussin sisällä. Toimiskohan tavallinen pakastusrasia?
  Aiheeseen liittyen kirpparilla oli eilen myytävänä tupperin herkkuhissi. En ostanut. ;)
  Totta puhuen mun mielestä tähän liittyy myös ihan kulutuksellinen asia. Maailma on purnukoita täynnä. Voisikohan osan jättää hankkimatta ja käyttää entisiä erilaisiin tarkoituksiin?

  Ps. Nauratti tuo asiansa osaava ilmatiiveysmestari :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sentään :D mulle riitti ne yhdet kutsut emäntänä ;)

   Musta tuntuu että tavallinen pakastusrasia ei oo tarpeeksi tiivis! Kokeile!
   Luulen kuitenkin että se idea on just tuossa ilmatiiviissä kannessa :D

   Kirppiksellä näkyy täälläkin paljon tupperia myynnissä, ja oikeasti aika kovilla hinnoilla! Ei tulis pieneen mieleenkään maksaa käytetystä niin suuria summia kun niitä saattaa saada ihan uusiakin alennettuun hintaan.
   On siellä paljon hyviä tuotteita, ei sillä. Esim. se kuorimaveitsi tai höylä on ihan paras.
   Ja just tilasin anopin kutsuilta juustokuvun, koska mun halpisversio (sellaista kovaa muovia) putosi lattialle ja meni ihan palasiks :/

   Poista
 3. Ah mä niin toivoisin, että mun kaapissani kaikki olis purnukoissa järjestyksessä, oih. Täytyis vaan jaksaa. Mutta hyvä vinkki kiitos siitä :) Ja oijoijoi, pikkuinen vauveli, en kestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei tosiaankaan oo melkein mikään tuote missään purkissa, vaan kaikki pussit ja paketit lojuu siellä avattuina :/ nyt oon ottanut askeleen eteenpäin ja saanut tuon fariinisokerin lootaan asti :) paitsi että sekin on siellä kupissa ihan siinä omassa pussissaan, en siis oo tyhjentänyt sitä sinne :D mutta kätevää, koska nyt se sokerimassapakettikin sopi sinne, eihän sitä sinne sokerin sekaan ois voinu laittaa ;)

   Poista
 4. Mä tuuppaan avatun fariinisokerin ihan perus Ikealaiseen pakastuspussiin. Sellaseen, jossa on kaks suljettavaa semmosta tiiäkkö minkälaista siinä pussin suulla? ja ihan hyvin on säilyny sellasessaki. Ja luulen, että pakastusrasiastakin voi saada ilmatiiviin laittamalla tuorekelmun kannen ja rasian väliin. (Sillä edellytyksellä, että se pysyy ehjänä.) Hätäratkaisuna olen joskus sellasta kokeillut ja toimii ainakin viikon ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tiedän :) toimii varmasti niinkin!

   Poista
 5. Minä säilytän fariinisokeri jääkaapissa, eikä se kovetu ollenkaan, vaikka on omassa pussissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti! Enpä oo koskaan tullut ajatelleeksi :) kiitos vinkistä :)

   Poista
 6. Kivettynyttä fariinisokeria ei kannata heittää pois vaan käyttää vappusimaan. Kuumaan veteen se liukenee hyvin. Mutta tosiaan tiivis lasipurkki tai muovirasia on hyvä fariinipussin säilytykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä varmaan heitin pois kun aloin jotain joululeipomisia tekemään kerran, enkä silloin vielä tajunnut että sitä pystyy pehmittää :)
   Mutta simaan se on kyllä helppo nakata kun liukenee sinne! Paitsi että nyt mulla ei enää oo kovia fariineja ;)

   Poista
 7. Mua kans niin naurattaa tuo ilmatiiveysmestari! :D Mulla oli kans aiemmin fariinisokeri ihan vaan semmosenaan kaapissa ja joka kerta se ehti käyttökertojen välissä kovettua ihan kivikovaksi möykyksi, jota joutui sitte vedellä pehmentämään (ja odottelemaan). No, sit sain tupperilta ilmatiiviin rasian jossa oon säilyttäny fariinisokeria ja on kyllä ihanan pehmeetä nykyään. Ja helppo käyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa :D se oli kyllä tosi taitava ilmatiivis-nainen ;D

   Poista