maanantai 1. helmikuuta 2016

Vitamiinikuurille


Tännekin kertoilin siitä, miten mulla on ollut erinäisiä oireita pitkin syksyä ja nyt alkutalvesta.
Joten nyt on diagnoosin paikka. Tai olisi, jos sellaisen olisin saanut, toisaalta onni etten saanut. Ainahan se on parempi ettei ainakaan mitään vakavaa löydy.
(Tosin lääkäri ystävällisesti yritti diagnoosiksi pipiä päässä, mutta kieltäydyin siitä kohteliaasti, koska en missään vaiheessa ole kokenut olevani masentunut tai ahdistunut tai mitenkään henkisesti väsähtänyt).

Pääsin siis ensin sairaanhoitajan juttusille puhelimen välityksellä ja hän sitten laittoi lähetteen perus verikokeisiin.
Tulokset olivat ihan hyvät.
Ei poikkeavaa sokereissa, ei kilpirauhasissa eikä hemoglobiinissa (ja mitä niissä nyt kaikkea mitattiinkin). Ainut minkä lääkäri mainitsi, oli joku punasolu-arvo, joka oli niukasti yli alarajan.

Sain kuitenkin vielä ajan ihan lääkärillekin, joka vielä tutki tosi perusteellisesti, kyseli ja niin poispäin. Olin kyllä positiivisesti yllättynyt miten kiinnostunut hän oli kuitenkin mun asiasta, istuin vastaanotolla lähes tunnin.
No siinäkään ei kuitenkaan ilmennyt mitään muuta, kuin että verenpaineet olivat turhan korkeat, mikä yllätti aika isosti. Oon aina kuvitellut että omistan mieluummin matalan verenpaineen (no, ne on ilmeisesti raskausaikoja ollut ne).

Sitten tulikin koko reissun yllättävin osio.
Lääkäri kyseli ruokatottumukset ja liikkumiset. Kerroin ruokavalioni olevan ihan normaali, kohtuullisen terveellinen (joskin syön aika vähän) ja liikkuvani 4-5 kertaa viikossa (noin, välillä vähempi, välillä enempi) aika rankkaa liikuntaa (juoksu, ratsastus, spinninki..).
Lääkäri siihen totesi vain, että olenko ajatellut että liikkuisin liian paljon ja liian kovaa!?
Suhteessa siihen esimerkiksi, että syön ehkä paljon liikkumisen kannalta liian vähän, vaikka terveellisesti koitankin puputtaa.
Eli toisin sanoen kroppani kävisi jonkin sortin ylikierroksella, ja energiaa ei riitä tarpeeksi kaikkeen touhuamiseen ja sen myötä unen laatukin on saattanut heikentyä, ja siksi väsyttää vaikka vetäisi kellon ympäri unia.

Tulipa siinä sitten vitamiinitkin puheeksi, ja ajelinkin sitten apteekin kautta kotiin vitamiinit mukana.
Nyt sitten koitetaan höllätä urheilun saralla, syödä reilummin (argh mikä yhtälö, vaan pitää muistaa että terveellisesti!), nukkua aina kun voi ja toivoa parasta! Jos oireet ei helpota kevättä kohti, niin mahdollisesti jatkotutkimukset, laajemmat verikokeet ym. sitten otetaan seuraavaksi mukaan kuvioihin.

Verenpaineita pitää nyt myös mittailla ja tsekkailla, sekin vaiva kai johtunee sitten siitä kaikesta fyysisestä kuormituksesta, jota kroppaan on kertynyt..

Tuntuu kyllä hullulta ja toisaalta haikealta olla lähtemättä joka välissä lenkkipolulle, koska se on niin henkireikä tässä kaikessa tohinassa.
Mutta ehkä ne juoksulenkit voisi vaihtua vaikkapa kävelylenkkeihin tai rauhallisiin kotijumppiin.

Tämmöisiä kuulumisia tänään.
Kevättä odotellessa, valoa, lämpöä ja uutta energiaa!
Mä oon onnekseni sitkeää tekoa, en kovin herkästi mene nurin, tai nousen kyllä nopeasti ylös ja hihkaisen, ei sattunut yhtään!

Ps. Kerroinko jo teille, että meillä taas haudotaan?
Tai siis se on jo niinkin hyvällä mallilla, että tänään kun tulin töistä niin kaksi pientä ruikkuista tipua oli jo kuoriutunut. Tuolla niitä taas piipittää! Että ne on söpösiä.
Nämä poikaset onkin nyt meidän omien kanojen jälkeläisiä. Aika siistiä!

15 kommenttia:

  1. Miten ehdit nuin paljon harrastaa? Onneksi ei ainakaan mitään vakavaa ollut. Ensimmäisenä tulee yleensä pahimmat mielern. T.päivi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Emmä tiiä, kai se on joku totuttu juttu..tykkään liikkua, se on se mun juttu! :) jos on ylimääräistä aikaa niin painun lenkille!

      Joo onneksi tosiaan ei mitään ihmeempää, se on aina hyvä!

      Poista
  2. hyvä näin että kilpirauhasen ok. Nyt kuin kerroit niin olen kuullut siitä että kroppa voi väsyä liialta treeniltä ja alkaa oireilemaan. Nyt ei auta kuin höllätä hiukan ja ottaa enemmän iisisti. käy ostaa hamppuprotriinia ja shia(chia?) jompikumpi -siemeniä ja lisää näitä treenin jälkeisiin ruokiin. (Näitä saa ainakin täältä ihan S-marketin luontaistuote hyllyltä...) Kroppa jaksaa paremmin, eikä kaikki energia lähde kropasta... Suosittelen myös ottamaan viher shmootien päivittäiseen ruoka valioon... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita chian-siemeniä pitäis kokeilla, niitä pystyis helposti laittaa vaikka smoothieen tms. mutta, mun pitää kyl olla tosi kipee että surauttelisin vihersmoothien :D ei oikeesti, mitä sää laitat niihin?
      Pienesti ennakkoluuloinen ;)

      Poista
    2. Voin ihan rehellisesti sanoa että viher shmootien ei sitten nautinto herkkua ole. Se ei oikeastaan maistu pahalta eikä hyvältä. Kun ei jää maiskuttelemaan niin menee hyvin alas. Aamuisin juon ennen aamupalaa shia siemenien kera ja välipalaksi otan sekä treenin jälkeen proteiinilla höystettynä.

      Ohje tämä
      Baby pinaattia tai lehtikaalia sellainen pieni siveä nippu.
      Omena
      Banaani (välipalalla hyvä
      Avokado (voi heittää kokonaisena siemenen kera)
      Päärynä
      Vettä sen verran että tavarat melkein peittyy.
      Ja eikun blenderiin!!!

      Nautinnollisia hetkiä! ;)

      Poista
  3. Tulikohan se mun aiempi kommentti... Olinki eri tunnuksilla sisällä ja sössin taas jotain. No, kirjottelenpa uuestaan. :D Hyvä juttu ettei löytynyt kilpirauhasten vajaatoimintaa tai muutakaan vakavaa. Nyt sun täytyy vaan höllätä ja ottaa niin rennosti ku mahollista. Tän sun blogin ääressä saa aina nauraa, oot niin huippu tyyppi! "Meillä taas haudotaan..." :D :D Mun pitäs olla tekemässä kouluhommia mut aamukahvilla eksyin bloggeriin ja heti tietty lukemaan sun postaus. Kiitti päivänpiristyksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tullu :)
      Mutta tää tuli :D

      Joo onneksi ei tosiaan mitään vakavaa, iso kivi pyörähti sen suhteen sydämeltä! Kiitos kommentistasi, ne on mun päivän piristyksiä :)

      Poista
  4. Hyvä ettei mitään vakavaa! Mä vielä suosittelen sulle sen rautakuurin vaikka hb normaali. Varastorauta voi olla kuitenkin jo nollissa ja oireet sen mukaiset myös. Monikaan lääkäri ei vaan niitä muita rauta-arvoja ota. (punasoluarvon rajalla olo voi viitata myös ettei rauta ok). Varsinkin jos suuret menkat niin ehottomasti😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin kyllä kokeilla, vaikka hb oli hyvä, 144. Se punasoluhomma oli joku koko-juttu, eli ne solut on jonku tietyn kokoisia, ei Sais olla liian suuria eikä taas liian pieniä. Se arvo mulla oli just alarajalla eli 82..ymmärsin että jos niitä koko vaihteluita on suuntaan tai toiseen isosti niin voi viitata just anemiaan tmv.

      Poista
  5. Ensinnäkin helpottavaa varmasti kuulla,että ei löytynyt pysyvää ja lääkehoitoa vaativaa sairautta.

    Tää syömisjuttu onkin jännä. Sillä voi hyvin huijata itseään. Kuvittelee syövänsä hyvin,mut todellisuudessa tosi niukasti ,kun alitajunnassa pelkää esim. ylimääräisiä kiloja. Sinun kohdalla selkeät oireet ylirasitustilasta. Vakavasti otettava kehon ja sydämen kannalta. Ja monipuolisesta ruostakin voi saada tarvittavat energiat. Reilummat annokset vihanneksia,laadukasta lihaa tahi kalaa, palkokasveja,hyvälaatuista öljyä salaattiin,pähkinöitä ja välipaloiksi proteiinipitoisia maitovalmisteita,marjoja,hedelmiä. Mikäli kuluttaa paljon liikkumalla.

    Mitä viherpirtelöön (muotivirtaus sekin) tulee,laita "oudompia" juttuja vähän kerralla tutumpaan sekoitukseen. Makuunkin tottuu ja oikeesti ne saa maistumaan hyvältä. Sisältö niissäkin ratkaisee.

    VastaaPoista
  6. Tiedän että en ole koskaan ollut mikään kova syöjä, tai siis että söisin isoja annoksia. Siitä syystä en varmasti saa riittävästi energiaa suhteessa siihen kulutukseen! Kalaa tulee syötyä todellakin liian harvoin, vain pari kertaa kuussa ehkä, pähkinät, marjat ja hedelmät, samoin kuin kasvikset menee kyllä joka päivä, mutta siinä puolessa kilossa on todella tekemistä että saa vedettyä :/
    Siksi siis ajattelin ottaa nää vitamiinit ja kalaöljyt mukaan ainakin kuuriluontoisesti, että saisin elimistön balanssiin. Tiedän ettei niitä kuulu vetää pelkästään, vaan ne tukee monipuolista ruokavaliota :)

    En oo ihan varma, mutta nyt parin viikkoa kun on mennyt lääkärikäynnistä ym. niin tuntuu että olo on ollut jopa hiukan virkeämpi.
    Tiedä sitten, varmasti tässä kevään mittaan alkaa huomaamaan olossa muutosta enempikin! Toivottavasti ainakin :)

    VastaaPoista
  7. Itse olen myös viiden pienen lapsen äiti ja mulla on ollut reilu vuoden aivan samoja oireita. Kuitenkaan ei mitään vikaa ole löytynyt. Olen vain miettinyt että jo se että useampi lapsi syntyy lyhyen ajan sisällä, plus kaikki muu kuluttava asiat kuten rakentamiset ja talon remppaamiset, molempien työt ja muut hössötykset päälle, en yhtää ihmettele että oma kroppa meinaa sanoa sopimusta irti. Välillä on siis hyvä pysähtyä miettimään meneekö mahdollisesti liian kovaa, keho on viisas ja se kertoo kyllä kun vain pysähdymme kuuntelemaan mitä asiaa sillä on.
    Sinulla on ihana blogi ja usein täällä vierailen, sama elämäntilanne ja rakkaus liikuntaan ainakin yhdistää.. niin ja ehkä myös nuo vitamiinit ;) -th-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi :)

      Samaan tulokseen olen itsekin tullut, ja sen myötä olenkin koittanut ottaa ja relata, olla armollisempi itselleni ja ottaa rennommin aina kun voi!
      Omasta mielestäni tässä kohta kuukauden vitamiinikuurin jälkeen olo on virkeämpi, eikä ainakaan ihan kaaosmaista väsymystä enää ole :)
      Jospa se alkaisi pikkuhiljaa helpottamaan ja kevättä kohti olo virkkumaan!

      Poista
  8. Elämä on yllätyksiä täynnä ;)

    VastaaPoista