sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Maukka ja Väykkä
Kun lapset kasvavat, myös lukemisessa ollaan siirrytty uudelle levelille.

Meidän suosikkeihin kuuluu Pepit, Eemelit, Marikit, Melukylän lapset, Pekka Töpöhäntä ja Heinähattu ja Vilttitossu.
Ja listaan lisätään ehdottomasti nämä uudet tuttavuudet Maukka ja Väykkä.

Kirjoissa on ihan mielettömän hauskoja kohtia, joille isompien kanssa hihitetään niin ettei lukemisesta tahdo tulla mitään. Tykkään tosi paljon kirjailijan tyylistä kirjoittaa.
Parvelan tuotantoonhan kuuluu mm. Ella ja kaverit-sarja, joka varmaan otetaan seuraavaksi kohteeksi jahka saadaan nämä maukat ja väykät porskutettua läpi.
Pikkuväkeen tarinat eivät juurikaan uppoa, ehkäpä siksi, että paljon menee vielä noin pienillä ohi näistä jutuista. Tasapainon vuoksi välillä luetaan sitten ihan kuvakirjojakin.
(Vaikka pikkuveli kyllä aina tahtoo että lue äiti miukkaa ja mäykkää!)

Joko teillä on tutustuttu näihin hulvattomiin kaveruksiin?


3 kommenttia:

 1. Vähän kateellisena kattelen teiän lukemisia.. Meillä ei ole kyllä homma noin nätisti hanskasssa. Lapset valitsee itse kirjat kirjastosta, ja niitä yritetään lukea sitten mutta pienimmäinen ei anna kyllä minkäännäköistä lukurauhaa. Mutta kunhan pienin kasvaa tuosta vähän niin aion kyllä parantaa tässä asiassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon täällä blogissakin joskus tunnustanut, että oon kauheen huono touhuamaan lasten kanssa juuri mitään! He leikkivät ja pelaavat ja piirtelevät ihan keskenään. Tässä lukemisessa oon kyllä sit varmaan ihan ykkönen, rakastan itse kirjoja ja lukemista, joten se tulee luonnostaan. Meillä kyllä luetaan tosi paljon, mutta muusta jutusta luistellaankin sitten tehokkaasti :)

   Poista
 2. pitääpä käydä kirjastossa lainaamassa noita,jos vaikka tulis poikasille luettuakin :)

  VastaaPoista