maanantai 29. elokuuta 2016

Uudet asukkaatMeidän (toistaiseksi) uusimmat tulokkaat!
Mitä mainioimmat kaverukset.

Meillä nää eläinhommat menee aina niin, että mieheni selailee nettiä ja näyttelee lapsille mitä söpöimpiä elukoita ja sitten lapset marssivat kinuamaan mammalta suostumusta tuollaisen jonkun söpöliinin ostoon! Eli vastarannankiisken mielipide aina ratkaisee.
No voin kertoa, että kun vauhtiin on päästy niin ei meikäläisellekään paljoa tarvi kuulkaa mitään kissanpennun kuvaa näyttää kun olisin jo takki päällä lähdössä kaupoille.
Oikeasti inhoan kissoja, mutta tulipahan lapsille luvattua että pitäähän se tallikissa sitten olla kun hevosiakin kerta tulee. Niin, niitä tosiaan tulee!! (Siitä lisää myöhemmin).

Niin kävi näiden vuohienkin kohdalla.
Ensin katteltiin kuvia ja huokailtiin, sen jälkeen kärtettiin äidiltä lupaa (mulle on aivan sama vaikka lähette heti hakemaan, kunhan mun ei tarvi niihin koskea!)
Ja sitten meille tuli vuohia.
Ja sitten kävi myös niin, että niistä taisi tulla kerta heitolla äiskän lemmikkejä!
Oi että ne on kuulkaa herttaisia mäkättäjiä. Veijareita ja leikkisiä luonteeltaan niin että huumorintajua pitää kyllä löytyä ihmisiltä.
Ne tykkää kauheasti olla vapaana ja syövät tottakai kaiken eteen tulevan.
Ne kiipeilevät yllättäviinkin paikkoihin ja pomppivat ja hyppivät joka paikkaan. Ihan päälliköitä otuksia.

Niillä ei siis ole ulkona täällä mitään aitausta, saavat juoksennella vapaana (pysyvät silti hyvin tallin lähistöllä) ja tuohon vanhaan talliin on niille tehty sitten ketta missä saavat olla lukkojen takana.
Meinasi vain kuulkaa muodostua työlääksi saada niille sellainen koppi mistä näkevät pihalle, mutta eivät pääse pihalle. Ensimmäiset päivät tilkittiin milloin mitäkin reikää, kun joka aamu oli jompi kumpi tai molemmat irti.
No onneksi on LEIPÄ! Kyllä se kuulkaa vuohenkin tiellä pitää. Ja ei tarvi kuin pussia vähän rapisuttaa niin neitikäiset kirmaavat leivänkannikoiden toivossa takaisin koppiinsa.
Enkös minä justiinsa tässä liputtanut leivän puolesta!

Niin, kanojen lisäksi nyt meillä on kaksi vuohta.
Ja syksyn mittaan tuleekin sitten kolme uutta asukasta.
Hitsit että me ollaan täpinöissämme!

19 kommenttia:

 1. mistä teillä molempien töiden ja lasten jälkeen jää aikaa näille kaikille eläin asukeille? T: utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän sinänsä vähän poikkeaa tämä tilanne normi perhe arjesta, kun mieheni sekä opiskelee että tekee töitä tällä hetkellä kotona ja itse käyn 2-3pv viikosta töissä..eli eipä ole sen kummemmin nämä eläimet ainakaan toistaiseksi arkea sen kiireisemmäksi tehneet :) hyvin ollaan ehditty huolehtimaan niistä! Ja lapset ovat meillä apuna ja mukana ruokinnassa ja siivouksissa siinä missä aikuisetkin :)
   Varmasti kun hevoset tulevat niin ne kyllä vievät aikaa sitten enempi!

   Poista
 2. Oi ku söpöjä. Nuita tahtosin minäki. Ihania!!:) Kyllä niissä eläimissä on vain sitä jotain, minkä takia niitä pitäs olla ja paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä :)
   Itse en ole itseäni oikeastaan koskaan pitänyt mitenkään sen kummemmin eläinrakkaana (hevosista olen tykännyt kyllä aina!) mutta näköjään sitä vain voi innostua kun lähtee kokeilemaan :D

   Poista
 3. Ihanaa maalaiselämää! Tarvisitte varmaan vielä koiranpennun, josta kasvaisi vahtikoira muille eläimille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä tää just on!
   Nauroinkin tässä yks päivä mun miehelle, että meikä tässä on kuin paraskin maatalon emäntä kun kumpparit vedin jalkaan ja lähdin vuohia ruokkimaan :D
   Kumpparit siksi, koska pihalla on aina jossain jotain kuraa! Ja eipähän tarvii varoa..

   Poista
 4. Ihania! Siellähän on kohta kunnon maatila! :D

  VastaaPoista
 5. Aivan unelmaelämää teillä. Ehkä mekin joskus muutetaan maalle... <3 Tällä hetkellä ei muutto onnistu ja reilu vuosi ollaan vasta tässä talossa asuttu, mutta haaveilla aina voi ja joskus toteuttaa,jos vielä haluaa kun aika on sopiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä <3
   Niin erilaista mitä meilläkin aikaisemmin ollut, mutta kyllä tässä on vain sitä jotain! Ikuinen maalaistyttö sitä taidan minäkin olla :)

   Poista
 6. Oijoi miten ihania! Minäki haluan meille tuollaisia ensi kesänä ☺ tänä kesänä meillä on ollut lampaita mutta koska meillä ei ole talvisuojaa niille niin ne täytyy laittaa pois. Kunhan talon rakentamiselta keretään niin tehdään jonkinmoinen tallintekele että voidaan pitää eläimiä myös talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaita meillekin oli ensin puheissa tulossa, mutta sitten extempore haettiinkin nämä :D jos sitten ensi kesänä vaikka lampaita :)

   Poista
 7. Millainen vanha talli teidän paikaltanne löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on kaksikin eri rakennusta, navetta ja sitten pienempi talli/navetta jossa majailee nyt vuohet.
   Tuossa uudemmassa ja isommassa navetassa on tällä hetkellä vain koko maailman kaikki romut :)

   Hevosille tulee sitten uusi talli, tuon vuohinavetan "jatkeeksi".
   Nykyvaatimukset täyttävä!

   Poista
 8. Siis ihanaa! Mää niin fanitan teitä! :D Jos en ollu vielä aiemmin kertonu. Kai lapset on saaneet nimetä nämä vuohineidot? Mitä ovat keksineet nimiksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee yks fanikin :D
   Joo vuohet on just niin persoonallisesti nimetty kuin lapsilta olettaa saattaa, Laku ja Omar :D

   Poista
  2. Tai sitten meidän perheessä on muitakin makean persoja ku minä :D

   Poista
 9. Siellähän on oikein söpö pieni maatilan alku. Kyllä sunsta hyvä emäntä tulee 😊. Ilmoita kun maatilalle saa tulla tutustuun ja katsoon eläimiä. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emäntäpä varsinkin :D voi kauhia..jonkinlaista pääsymaksuahan tässä pitää kohta ruveta perimään :D

   Poista