tiistai 2. elokuuta 2016

Lomalla

Alkukesä meni remontoidessa ja sitten tuli muutto ja kaikkea hässäkkää kovasti, joten luvattiin lapsille että jahka tilanne hieman normalisoituu ja rauhoittuu niin tehdään parin päivän reissu johonkin. Me ei hirveän ahkeria olla reissaamaan, max.pari kertaa vuodessa lähdetään jonnekin ihan täällä kotimaassa. Ja tälläKIN kertaa totesin automatkojen jälkeen, että niin..miksi ei sen useammin?

Lasten "johonkin" oli ehdottomasti HUVIPUISTOON!
Oltiin ensin miehen kanssa sillee silmiä pyöritellen että, terve! teistä jokainen oksentaa jo matkalla sinne, ettei todellakaan makseta mahaa kipeäksi siitä, että puolet muksuista pääsee testaamaan powerparkin roskisten tilavuutta noin niinku täyttämällä ne yrjöllä..

Useammankin lapsiperheen vanhempien kanssa on tullut asia puheeksi, ja niissä puheissa on noussut pintaan aina yksi paikka, Tuurin Miljoonativoli.
Alle 13-vuotiailta ilmainen ja tästä meiltä katsottuna ihan järkevän matkan päässä vieläpä.
No sehän tarkoittaa meidän perheessä sitä, että aikuisista vain maksetaan.
Otettiinkin mieheni kanssa molemmat ranneke, millä sitten pääsikin kaikkiin laitteisiin.
Meidän perheen neidit osoittautuivatkin varsinaisiksi hurjapäiksi, kaksivuotias osoitti parin laitteen jälkeen sitä hullua vapaapudotus-laitetta ja sanoi päättäväisesti, minäminäminäminä (huomatkaa hänen änkytyskausi, tai siis älkää huomatko) menen tuohon!
No häntä ei alamittaisena valitettavasti huolittu sinne päinkään, mutta Isoneiti meni siihen isänsä kanssa ja alas tullessaan kuittasi vain, että ei pelottanu yhtään mutta iskä kyllä koska se kilju!
No niin kiljui äitikin kun tyttö raahasi meikämutsin väkisin pariinkin kieputtimeen. Jestas mun sisäelimet etsii vieläkin kotiaan. En muistanutkaan miten kamalaa on olla huvipuistossa!

Huvipuistokierros loppui sitten tuntia ennen sulkemisaikaa kauheaan kaatosateeseen, jota pakoon juostiin tottakai kyläkauppaan.
Lapsia kyllä lellittiin oikein urakalla (mutta puolustaudun sillä että koska loma!), saivat jokainen valita mieleisensä jutun (neljävee kylläkin niin pahoitti mielensä kun ei sentään saanut satasen pikkulego-paloasemaa, miten se nyt nuuuin..).
Perjantaina meidän kakkosluokkalainen täyttää kahdeksan vuotta (on muuten meidän 10vee hääpäivä myös) ja hän sai sitten itselleen syntymäpäivälahjan etukäteen. Nappikset. Koska jalkapallo ja MessiRonaldoNeymar.

Tuurista ajettiin sitten yöksi Ähtärin leirintäalueelle ja sateen ropinaan nukuttiin makeasti asuntovaunun hikisenkylmässä tunnelmassa. Tiedättehän, ensin on kylmä ja kohta on kuuma ja aamulla hyvä jos silmiä auki saa, saatikka ihoon liimaantunutta vierustoveria irti!
Tämä päivä menikin eläinpuistossa touhottaessa. Karhuaitauksen kohdalla iski jälleen ankara ukkoskuuro, siitäpä sitten porhallettiin loppupätkä autolle ihan miljoonaa..

Nämä on kyllä semmoisia paikkoja molemmat, että pienten lasten kanssa niihin kannattaa kyllä lähteä! Tivolissa oli monta sopivaa laitetta meidän 2-9 vuotiaille, ja voin kertoa ettei isompien laitteetkaan ainakaan meikäläistä jättäneet kylmäksi, enempi niinku kylmän nihkeäksi sanoisin.
Minähän toki olen sitä sorttia joka sen leksan on lennättänyt joka huvipuistokerta sinne roskikseen että tuota, mutta kai sitä alkaa olla jo vanha ja paatunut, koska tällä kertaa niin ei käynyt tai sitten sitä on vain oppinut lopettamaan ajoissa?
Eläinpuisto nyt ei välttämättä ole mikään kaikkein coolein, mutta meidän perheelle siellä kyllä riittää katseltavaa ja tutkittavaa ihan mukavasti. Karhut kyllä veti tälläkin kerralla symppispisteet ihan satanolla.

Mitäpä teidän kesälomareissuun on sisältynyt?
Vai menikö/meneekö loma kotona lomaillessa?


9 kommenttia:

 1. Meillä lomailu sujui aika saman kaavan mukaan,koska myös rempataan juuri,käytiin huvipuistossa,ja se oli se meidän lomareissu tälle kesälle...lapset tykkää olla meillä rennosti kotona,tärkeää että saavat olla kavereidensa kanssa:)Meillä on myös hääpäivä perjantaina,10 vuotis:)eli samana päivänä ja vuonna ollaan juhlittu...Muistatko vielä kuinka kuuma oli sinä elokuun päivänä?Täällä Vaasassa oli silloin ihana kesäpäivä..miten aiotte juhlistaa päiväänne?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä! :) täälläkin oli silloin 30 asteen helle..
   Ei vielä tiedetä miten juhlitaan, voi olla että jos yhdessä pääsisi jossain piipahtamaan <3 samalla sitten juhlistetaan myöhemmin yhdessä kolmikymppis-synttäreiden kanssa syksyllä kun saadaan pihoja kuntoon täällä :)

   Poista
 2. Vau. Toihan ois mesta paikka. Meidän lomaviikko meni hotelli- kylpylässä. Ainut reissu melkein koko porukalla. Tänään isi suuntaa hoplopiin 3.n pojan kans. Siinäpä ne tälle kesälle olikin. Asuntovaunua ei päästy ees kokeilemaan,me ku vaihettiin sekin pienempään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ajateltiin jos isompien kanssa vielä tekisi päivän reissun tuohon lähikuntaan seikkailupuistoon :) siinäpä sitä onkin jo yhdelle kesälle!
   Kylpyläloma on aina kiva :) lapsille varsinkin..itse en niin uinnista perusta!

   Poista
 3. Suosittelen todella lämpimästi seikkailupuistoa! Me käytiin isojen likkojen kanssa Pajulahdessa ... Oli kyllä niin siistiä! Meillä vanhemmilla myös. :) aika riensi nopeeta. 4tuntia temppuilua ja yksi rata jäi kokonaan kiertämättä, ensi kerralle jäi jotai ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa Kalajoella on Seikkailupuisto Pakka, sitäkin on kovasti kehuttu :) pitäähän tuommoinen mahdollisuus hyödyntää kun löytyy mahtava paikka noin läheltä!

   Poista
 4. En nyt kommentoi lomanviettoon, mutta pakko sanoa, että tämä sun kirjoitustyyli on niin loistavaa :) Monet naurut nauroin taas, kun tätä päivitystä luin. Kiitos tästä ! Ja ihanaa Kalajoki-reissua - siellä on tullut itekin käytyä monesti lasten kans kun asuttiin silloin siinä melkein nurkan takana :)

  Liisa

  VastaaPoista