torstai 13. maaliskuuta 2014

Auringonvalon vaikutus..
..on (sen lisäksi että energisoiva) niin erittäin säälimätön kaikkia talon pölyjä ja tahroja kohtaan.

Koko pitkän, ei niin kylmän ja pimeän talven ajan pölypallerot ja likatahrat ovat saaneet olla möllöttää omissa koloissaan kenenkään niitä noteeraamatta.
Valitettavasti ikkunasta sisään kiilautuvassa auringonsäteessä lattialistojen päälliset, kaappien ovet ja lastenhuoneen tavarat alkavat näyttää niin pölyisiltä ja nuhjuisilta että pakko kai tässä on alkaa vastaiskuun!
Ensimmäiseksi heivattiin pesukoneeseen lasten unilelut. Ne rakkaat, joita on silitelty, halittu, pureskeltu ja nyöhätty monta kuukautta.
Alkoi kuulkaa tehopesun jälkeen muumipeikkokin muistuttaa taas muumipeikkoa. Eikä harmahtavaa, kuolalle haisevaa möykkyä, jolla on silmät.

Seuraavaksi täytynee lainata miekkoseni lentopallo polvisuojia ja kontata kaikki lattialistat läpi.
Äsken imuroidessa piti kesken kaiken käydä vääntämässä keittiön sälekaihtimia vähän pienemmälle, oikein alkoi puistattaa yksi pölyinen nurkka.
Puhumattakaan ikkunoista.

Rakastan kevättä!

5 kommenttia:

 1. Uusi lukija ilmottautuu :)

  Meillä on kanssa esikoisella muumipeikko unileluna. Sekin alkaa pahasti muistuttaan harmaata ja erittäin kuolalle haisevaa olentoa :D ainut että en uskalla oikein pesukoneeseen pistää, poika näprää aina sen korvia ja muumi raukalta on lähteny päälaelta jo karvat pois ja siihen on tullu reikä :/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, tervetuloa :)
   Mä oon aika surutta viskellyt lähes kaikkea pesukoneeseen (kieltolapuista huolimatta) kun tuntuu että ne ei muuten puhtaaksi tule. Toistaiseksi kaikki mennyt ok, kielloista huolimatta :D Toki suurimman osan pehmoista saa koneessa pestäkin..

   Poista
 2. Joo mä oon kans muuten pistäny pehmolelut pesukoneeseen, sellasiakin missä on ollu patterikotelo :DD hyvin on toiminu viä kun on kuivunu. Mutta muumissa olevan reiän takia pelkään että täytteet tulee ulos ja sitten on muumi entinen.

  VastaaPoista
 3. mä pesen pehmoja kans mutt mä myös pakastan niitä säännöllisesti :) lapsetki oppinu siihen,ett lakanan vaihdon yhteydessä joutaa pehmot pakkaseen pariks päiväks :) ite en moisista niin välittäisi just tuon pölyn takia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastaminen ois kyllä myös hyvä vaihtoehto, tai sit ihan nakella paukkupakkasilla pihalle niitä :) toki tänätalvena sitä ei oo ollu mahdollista tehdä juurikaan!

   Poista