lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kodari + kuraeteinen


Kodinhoitohuone muistuttaa hyvin usein täyteen lastattua laivaa.
Kuvissa tilanne näyttää oikeinkin siistiltä, mutta valitettavan usein pöydät ja telineet notkuvat puhtaista vaatteista ja petivaatteista. Lasten haalarit, kengät ja hiekka- ja kurakasat valloittavat lattiapinta-alan aika tehokkaasti.

Vaikka kuraeteinen ei ole kovin suuri, se on ihan toimiva.
Hylly- ja kaappitilaa löytyy ja tuo istumataso on ehdottomasti paikallaan. (Varmasti myös 2-vuotiaan mielestä, hän kun rakastaa penkoa toisten taskuja. Hei hei, äidin supersalmiakki-aski!)

Kodarin ja kuraeteisen hitiksi nousee imuri, josta voit lukea täältä!
Viime päivinä se onkin ollut ahkerassa käytössä, hiekkaa nimittäin tulee niin kilokaupalla sisään
mm. haalarin hupusta.
Hutijuttua ei tällä erää löydykään, jos ei tosiaan lasketa sitä, että eteinen on valitettavasti talon yksi kulkuväylistä ulkomaailmaan ja sitämyöten kaikkeen skeidaan mitä ulkomaailma tuo tullessaan.
Sillehän ei mitään mahda.

Ps. Tuo valaistus tuossa nurkassa oli mieheni idea. Idea toimi ihanasti siihen asti, kunnes lapsilta alkoi löytyä muovisia kukkia ja valosarjasta pelkkiä lamppuja. Huoh.
No, joulu meni jo ajat sitten joten nostetaan valot varastoon.

Pöly näyttää vallanneen myös pitkän pöytätason, mutta onko tuo toisaalta ihmekään kun sen läpi kulkee päivittäin aika monta metriä kangasta vaatteiden muodossa.
Onneksi sen huomaa vain auringon paistaessa ja kameran linssin läpi.

7 kommenttia:

 1. Tykkään! :) Olisin niin onnellinen, jos mulla olisi tuollainen kodinhoitohuone, väritkin olisi luultavasti aika samanlaiset, jos saisin itse päättää :)
  Meidän tässä vanhassa talossa pesukone on pesuhuoneessa, onhan se iso, mutta ei sielä voi viikata ja lajitella pyykkejä kunnolla.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusiin taloihin saa kyllä loistavia ratkaisuja kodinhoitotiloihin. Ehkä jos nyt rakennettaisiin, haluaisin vielä tilavamman ja ehdottomasti valoisamman, mutta tämä kyllä toimii oikein hyvin :)

   Poista
  2. Oi kun mäkin saisin joskus vielä sen ihka uuden itse rakennetun talon, juuri meille oikeilla ratkaisuilla. :)

   Blogissani on sinulle haaste. :) http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/2014/03/paiva-2.html

   Poista
 2. Kerroppa mulle millä ihmeellä saat kodarin pysymään siistinä?! Meillä se on aina kaaos! Inhoan sitä... Vaikkakin nyt siellä ei ole enää pyykkitelinettä (pyykinviikkausta) niin silti pöydät on aina täynnä käytettyjä vaatteita, pipoja, hanskoka, leluja yms. Luulen että tämäkin ilmiö tällä hetkellä voi johtua lasten kasvamisesta. Tuntuu että mitä isommaksi lapset kasvaa sitä enemmän ne levittää tavaroita... :( ja vielä kun neljä neitoa peräkkäin niitä vaatteita löytyy ihan joka nurkasta. Huoh! mies tuumasi eilen kun kodaria katsoi että ihan oikeasti se lukko olisi erittäin hyvä vaihtoehto tyttöjen vaatekaappiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä raikkoan sitä ihan mielenvikasesti koko ajan :D oikeesti ku siitä kuljetaan koko ajan ulos ja sisään niin pakko pitää ainaki lattia puhtaana. Voit kuvitella kun kauheiden kauppakassien kans yrittää puskea haalariläjien yli niin hermo menee :) lapsetkin kyllä aika hyvin tietää ku huudan että mitäs jäi tekemättä kun ulkoa tulevat..palaavat kiltisti nostelemaan kamansa naulakkoihin ja koreihin..mutta annas olla jos et muistuta..:)) meillä puhtaat vaatteet on kaikkien omissa huoneissa, vaikka vaatehuone sijaitseekin tuossa kodarin yhteydessä, siellä onkin sitten ihan kaikkea muuta, ja paljon :D

   Poista
 3. meilläkin on toimiva ja yllättävän tilava kodari,siitä huolimatta,vaikka onkin vanha talo :) tosin pyykki-koneet+ likapyykki-korit on pesuhuoneessa,mutt kuitenki...ja sitähän hiekkaa piisaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se varmasti joissain vanhoissakin taloissa ihan toimiva :)

   Poista