perjantai 3. huhtikuuta 2015

Licorise bars


 
Nyt kuulkaa äkkiä yleiskoneet esille.
Vielä ehtii leipoa yhden piirakan ennen pääsiäisen pyhiä, vaikka vierasvaraksi tai itselle vararenkaaksi vyötärölle kuten minä tein. Hehhee.
 
Tiesin jo heti bongatessani tämän leivonnaisen, että tää ei vaan voi olla pahaa, mutta totuuden nimissä en tosiaankaan arvannut että joutuisin loppuelämäni viettämään kielettömänä.
Tämä on tosi helppo ja nopea tehdä, lakukastike oli ainut minkä jouduin kaupasta ostamaan, muut aineet löytyivät kaapista. Ai niin ja turkinpippurimurska-pussi löytyi lähes tyhjänä kaapista, sitä oli ilmeisesti käytetty karkintuskaan joskus. Joku. En tunnusta.
Niin tosiaan ja jouduin myös investoimaan leipomukseen sopivan uunivuoan, kun vaikka miten päin mittasin niin en löytänyt kaapista 20x30cm vuokaa. Siis tätähän ei todellakaan voi tehdä 23x35cm vuokaan. Mitä hulluja, ei pian onnistu. (Se vuoka oli muuten to-del-la ihana).
 
Tässä ohje:
 
Licorise bars
 
225g voita
2,5dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria (itse käytin fariini)
1rkl vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja
 
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää jauhot.
 
1,5dl lakukastiketta (laitoin koko 200g purkin)
1dl turkinpippurimurskaa
2rkl vehnäjauhoja
 
Sekoita.
 
Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Taputtele toinen osa 20x30cm vuokaan leivinpaperin päälle.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n.10-15min.
Kaada esipaistetun pohjan päälle lakukastikemössö ja nypi loppu puolet taikinasta kastikkeen päälle miten nyt sattuu osumaan.
Paista piirakkaa vielä n.20min.
 
Tämä oli kuulkaa uunituoreena niin suussa sulavaa jotta meinas koko suu sulaa. Huh.
Ja antakaas kun yön yli pidin jääkaapissa niin aamukaffin kyljessä pikku nokare niin toinen huh.
Ihanan sitkeää, mutta varokaa ettei takahammas ala kyytipojaksi.
Tuumasin ja ihmettelin ensin leivonnaisen kanamunattomuutta ja epäilyksissäni vielä tuskailin että olisiko ohjeesta voinut munat unohtua kokonansa, mutta totesin sitten valmiin tuotoksen edessä että tämä menee varsin hyvin ilman muniakin. Munaton siis on.
Mieltäisin tämän ennemmin noin niin kuin fudge tyyppiseksi matskuksi kuin piirakaksi. Uskoisin että vaniljajätskin kera (varsinkin lämpöisenä) olis niiiiin hyvää! Pitänee kokeilla.
 
Ja ohje on tosiaan Karamellikengät-blogista ja siellä oli myös kinuskisena versiona tämä samainen kaakku jota täytyy myös ehdottomasti testata!
 
On tässä kuulkaa pääsiäisleivonnaista kerrakseen. Voin kertoa että meillä tätä syödään ehkä muutamana muunakin päivänä vuodessa. Kolmannen kerran huh ja ihanaa pääsiäistä teille <3

6 kommenttia:

  1. Minäpä kokeilin myös tätä ja sitä amerikkalaista kanasalaattia. Hyviä oli! Liiankin hyviä! Meillä on sama herkkumaku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liian hyviä ehdottomasti :) saapa nähdä pitääkö sitä pääsiäisen jälkeen paastota loppukuu :D

      Poista
  2. No huh!!! Melkeen kannattas jättää kokeilematta.

    VastaaPoista
  3. Oli pakko kokeilla! :) Itse on syönyt palastakaan, mutta mies kyllä kehui ja vieraille maistui ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ens kerralla suosittelen kyllä maistamaan ;) onhan tää vähän tuhtia herkkua siispä itsekin pysyin vain maistelijana en syöjänä :D

      Poista