tiistai 18. helmikuuta 2014

Ruoka miehen tiellä pitää



Palataanpa muutama kuukausi ajassa taaksepäin.
Odotusajan ruokavalioon.

Sehän on ihan fakta juttu, että moni odottava äiti himoitsee raskausaikana jotain tiettyä ruokalajia.
Meidän neiti on kasvanut pääasiassa hapankorpuilla, myslillä ja jäisillä marjoilla.
Oon pyrkinyt minimoimaan herkkujen syönnin kerran viikkoon ja odotusaikana pystyinkin siihen mielestäni ihan kohtuullisesti, mutta entäs nyt?

Hypätäänpä takaisin tähän päivään.
Imetysajan ruokavalioon.

Kuvaa ei juuri nyt ole saatavilla, mutta mitäpä tässä kiertelemään, siinä olisi jumbopussi karkkia, suklaalevy, keksipaketti ja pepsi maxia.
Herkkumopo on lähtenyt lapasesta kaksi viikkoa sitten, enkä tottavie jaksa ottaa sitä tällä hetkellä kiinni. Olkoot, sen hallintaanotto suoritetaan joskus myöhemmin.

Oon niin vakuuttunut siitä, että synnytys ampuu liikkeelle jotkut ihan käsittämättömät makeanhimohormonit, joille ei kukaan pysty aluksi pistämään kampoihin.
Kokemuksesta voin kuitenkin itseäni lohduttaa, että ainakin neljä kertaa aikaisemmin ne ovat jossakin välissä rauhoittuneet ja asettuneet kiltisti takaisin omille paikoilleen.

Sitä odotellessa, kaupan karkkihylly on tällä hetkellä maailman paras paikka.
Odota lenkkipolku, sun vuoro tulee vielä! (Oon mä lenkkaritkin kyllä jo kaivanut naftaliinista, vähänkö siistiä monen kuukauden tauon jälkeen!)

Ps. Mun pitäis opetella syömään maustamatonta jogurttia. Se on vain ihan karmean makuista, menee samaan kategoriaan piimän kanssa. Örk.
Saa siis antaa hyviä vinkkejä, millä sen saisi irvistelemättä menemään alas.

18 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tutulta. ;)
    Mä söin odotusaikana ihan tuhottoman määrän jäisiä punaviinimarjoja, mutta sitten synnytyksen jälkeen alkoi menemään suklaata ihan järkkyjä määriä! Mikä ihme siinä onkin. Mutta voin lohduttaa sillä että kyllä se himo siitä helpottaa. :) Nimimerkki vuoden syönyt samaa suklaata joka ikinen päivä ja vihdoin pääsin siitä eroon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jäiset viinimarjat on ihan sikahyviä, mutta vedin niitä niin paljon (varsinkin iltaisin makean tuskaan) että nyt en oo niitä kyllä enää napsinut! Voih, suklaa on niin ihanaa :) <3

      Poista
  2. Pilkottu mehukas appelsiini ja maustamatonta jogurttia,ihan herkkua..
    Niin nautikkaa vauvasta,onnittelut siitä :) -Saukki-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytynee uskaltaa kokeilemaan sun versiota! :)

      Poista
  3. Minä tuossa muutama päivä sitten ostin karkkien tilalle pähkinä/rusinasekoituksen ja ruisnachoja, jos ne ois pikkusen järkevämpi valinta karkin tilalle, ihan kai tuo pelottaa neuvolan puntarille taas perjantaina mennä.
    Ai että se on makia sitte synnytyksen jälkeen avata se fazerin sininen ja joku ihana mättöpussi....ei surkia ku tullee sylyky suuhun. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans jonku verran söin mm.rusinoita. Onhan niissäkin aika paljon energiaa, mutta ehdottomasti parempaa sellaista ku karkeissa :)
      Mun ykkösherkku on tällä hetkellä ne uudet minttu susu-palat, ei järki miten ihanaa suklaata. Kannattaa maistaa ;)

      Poista
  4. Ihanaa, kohtalotoveri. Raskausajan söin hedelmiä, marjarahkaa yms. Nyt vedän karkkia, suklaata ja makeita leivonnaisia. Ahdistaa... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, muitakin makeanhimohormonihirviöitä ilmoittautuu :) en oo ainut :)

      Poista
  5. Kokeile maustamattoman jogurtin tilalla ihan turkkilaista jogurttia. Siihen käy mikä vaan lisukkeeks. Ite käytän marjoja, pellavarouhetta, hedelmiä, soppaa jne...Maustamaton ei niinkään vedä.

    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkkilainen on kyllä paremman makuista, kokeiluun menee :)

      Poista
  6. Täällä oli sama homma..(vauva nyt 1 kk) miehellä vissiin rupes kauhistuttaa ku houkutteli kuukaudeksi karkkilakkoon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin mies aloitti elämäntapa-remontin :D pientä vihjailua ehkä?

      Poista
  7. Kuulostaa tutulle. En voi sietää maustamatonta jugurttia, mutta olen opetellut syömään turkkilaista ja alkuvaikeuksien jälkeen siihen on himo. Myös lidlin kreikkalainen jugu on hyvää. Molempiin jäisiä mustikoita sekaan ja vaikka pieni loraus vaniljajugurttia, saa vähän pehmeyttä ja makeutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just toi makeus se onkin ongelma :) kai sitä pitäis vain syödä ja syödä maustamattomia niin oppis tykkäämään! Hunajaa pitäis kokeilla makeuttamaan, jostain luin että on se "terveellisempi" vaihtoehto..ei muutakuin niskasta kiinni ja mars kauppaan :) ehkä joskus ens viikolla!

      Poista
  8. Mä taas oon maustamattoman jogurtin ja rahkan suurkuluttaja! sokeritonta mehukeittoa vaan loraus tai marjoja niin ai että on hyvää! ;) kyllä siihen sokerittomuuteen ja happamuuteen tottuu! ei muutako siedättämään niitä makunystyröitä!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siedätys aloitettu jo! Tänään välipalaksi upposi ihan kohtuuhyvin maustamatonta rahkaa, banaania, loraus vaniljajugua ja mysliä..hyvin jakso lenkin vetää :) ehkä tää tästä!

      Poista
  9. makean-himo,jotain käsittämätöntä..mutta onhan se kuulemma tutkittu juttuki,ett synnyttäny äiti tarvii luonnostaan energiaa pikku-vauva-aikana ja mistäs muualta sitä nopeasti saa ku herkuista :)

    VastaaPoista
  10. makean himo,synnytyksen jälkeen lie ihan luonnollista se energian tarve,mitä mamma kokee...

    VastaaPoista