maanantai 19. toukokuuta 2014

Välillä sisällä!
Meidän perheen arki on ulkoistettu taas lähes kokonaan.
Aamupalaa ei malteta syödä, kun jo kirmataan kalsarit kierossa pihalle. Nyt on niin kesä.

Mutta tämä aiheuttaa myös pieniä ongelmia.
Isommat lapset ovat jo oikein hienosti keskenään ulkona ilman äitiä.
2 ja ½ vuotta on kuitenkin vielä varsin vähän yksin ulkoiluun.
2 ja ½ vuotta on myös erittäin uhmakas ikä, joten ristiriidoilta ei vain voida välttyä.
Poika (ja äidinkin tekisi usein myös mieli) lyö eteisen matolle vatsalleen, takoo lattiaa ja potkii kenkätelinettä hirmuisen huudon saattelemana, kun toiset painavat pihalle ja hän joutuu jäämään sisälle.
Lahjonta on toki mitä oivallisin keino tässä kohtaa, siksipä olenkin koittanut keksiä niihin hetkiin jotain spesiaalia touhua, kun on pakko tulla ja olla sisällä (mm.vauvan syöttö ja kuivitus, ruoan teko ja siivoilu).
Hedelmien järjestely sopii hyvin samalla kun mutsi kokkaa ja temppuradanhan tekaisee tuosta vain.
Ja Kaapo is the best.

Ja taas kun imuri on laulanut, pyykkikone piipannut ja tiskit koneessa, koko poppoo painutaan ulos nauttimaan aimo annos d-vitamiinia.
Onko vähän siistiä joka tapauksessa kun on kesä? No on.

10 kommenttia:

 1. entäs se karku-ikä kaiken lisäks? ku painutaan pihalle välittömästi jos jollakulla sattuu ovi jäämään auki :) mä oon varmaan outo lintu,ku en viihy paahteessa enkä auringossa laisinkaan,vaan etsin varjo-paikkoja...ja sit jos satun viihtymään piha-hommissa,alkaa sisällä tapahtua kummia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No karata kyllä osataan täälläkin :) toivotaan että pikkuhiljaa järkeä tulee lisää pieneen päähän ja ymmärrystä siihen mitä voi ja mitä ei voi tehdä :))

   Poista
 2. Täälläkin pieni kaaos kertyy hellepäivinä sisälle. Ja mikähän aiheuttaa eniten sotkua... kun 10, 9 ja 7 vuotiaat tytöt vaihtavat sen sata kertaa päivässä vaatteita, jos hommais lukot vaatekaappeihin kesäksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vain koittaa sulkea silmät siltä kaaokselta ja nauttia kesästä..:) sadepäivinä sit huhkitaan! :)

   Poista
 3. Meillä usein tuo pienin jää äidin kanssa sisälle tekemään ruokaa kun isommat jää ulos. Huutohan siitä tulee, mutta onneksi se muuttuu iloksi kun päästään taas ulos. :) Mahtavia kelejä on ainakin ollut.
  Meidän 3vee on ihan hulluna Kaapoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän 2,5 v kömpii aamuisin meidän huoneeseen ja ensimmäinen kysymys unisella äänellä on, saanko kattoa sun puhelimella Kaapoa? :)

   Poista
 4. meillä se alle 3-vee (tyttö) livahtaa sinne pihalla pienestä ovenraosta ohi isonsiskon ja -veljen. usein on asiallinen vaatetus päällä, mutta aina ei. kumpparit ja hellevaatteet oli eilen.;) onneksi pysyy pihalla ja osaa leikkiä nätisti. on myös harjaantunu kovasti naulojen lyömisessä majalla.:) uhmakas on, mutta tielle ei onneksi karkaa.

  VastaaPoista
 5. Heh, tuo yllä oleva kuva näyttää niiin tutulle: http://syvalta.blogspot.fi/2014/05/todellisuus-eraan-blogikuvan-takaa.html ja totta, täälläkin ulos ollaan menossa jo ennenkuin itse on kerennyt yöpaitaa vaihtamaan, saatika aamupalaa laittamaan. Onneksi pienin 2v. ei osaa vielä avata lukossa olevia ulko-ovia... Kiva kun kesä, mutta ruoanlaittoon ei ole yhtään inspistä, eikä kenellekkään oikein helteillä maistukkaan... Mitähän sitä huomenna syötäisiin...

  VastaaPoista