torstai 31. maaliskuuta 2016

KurakaaosAi että mä rakastan tätä kevättä. Oikeasti.
Mutta sen mukana tulevat ilmiöt vois mun puolesta ohittaa jotain nappia painamalla!

Sen lisäksi että eteinen tulvii hiekkaa, kuraa ja litimärkiä kamoja, on meidän perheessä keskusteltu (vinguttu,jankattu, intetty ja lopuksi vollotettu) puettavien vaatteiden määrästä.
Ensin vinguttiin välikausihousut toppatakin kevennetyiksi kavereiksi.
Toiseksi jankattiin kevyempien alaosien seuraksi kevyet yläosat, eli välikausitakit. Ja täällä olikin itse asiassa pari tosi lämpöistä päivää, joten se oli varsin ookoo.
No mutta, sekään ei vielä riittänyt, vaan ulos viiletettiin ilman käsineitä.
Siinä vaiheessa kun kaverit vaivihkaa vetivät kaappien perältä lippalakkeja, oli pakko näyttää stoppia.

Ja niinhän siinä kävi, että tänä aamuna mittari oli jälleen nollassa ja toppatakit vedettiin niskaan enempi ja vähempi äänekkäin vastalausein. Mää oon ihan varma ettei kellään koko koulussa oo enää toppatakkiaaa... No niinhän ne kaikki aina sanoo,
Siellä ne talvivaatteet ja välikausivaatteet nyt valtaavat eteisen naulakoita kaikessa kuraisuudessaan ja märkyydessään ja tekisi mieli teljetä ulko-ovi viidellä varmuuslukolla kiinni kesäkuuhun saakka.

Älkää nyt käsittäkö väärin, rakastan ulkoilua ja lapsia ja vaatteita ja kaikkea, mutta keväisin ne kaikki vois sulkea mun puolesta johonkin steriiliin tilaan kunnes piha on kuiva.
Mutta kun se on tietenkin ihan utopistinen ajatus niin sen sijaan äiti kulkee harjan, imurin ja mopin kanssa siivoamassa eteistä sen seitsemän kertaa päivässä.

Ihana, ihana kevät! <3
(Ja ihana, ihana kuraeteinen!)

12 kommenttia:

 1. Allekirjoitan. Ja mukava et jollain muullakin ripustetaan housut naulakkoon kuraiset kengät roikkuen lahkeissa. :D t.neljän äiti p.s. kiva blogi, jostain löysin ja välillä piipahtelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä jos nyt ihan tippuvat vettä ja ovat ihan läpimärät niin irrotan kyllä kengät että kuivuisi paremmin :) mutta noin muuten ne on niin kätevä varsinkin pienillä pukea kun ovat valmiina kiinni :D

   Poista
 2. Veitpä sanat suustani! Mutta voin pistää paremmaksi yhellä asialla..meillä ei oo ees sitä kuraeteistä mis ne kuraset kamppeet vois rauhassa kuivua vaan wc-kylppärin läpi saunaan pitää viiä ettei ihan ois tiellä. Vähänkö siis odotan,että saadaan joskus okt missä on se kuraeteinen.;)
  Mutta onneksi kevät on muutoin ihanaa aikaa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin vähän kauhistuttaa kun uuteen kotiin tulee vähän pienempi kuraeteinen että miten me selvitään kun nyt jo hitsaa kiinni :D

   Poista
 3. Tuskaa on joka kevät ja syksy, kura-aika ja kausikamojen vaihto kertaa seitsemän. Isommille koululaisille tyydyn vaan huutelemaan perään, että sinähän se oot joka jäätyy, en minä... joskus uskovat, yleensä eivät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä varmasti isommille auta enää naputtaa, sitten on vain se ajatus tosiaan että siinäkö palellut!
   On tämä siirtymisvaihe yksi kotiäitien painajainen kyllä :D

   Poista
 4. Joo, kun olis se kuraeteinen...mutta kun ei ole, ja isommat ei suostu käyttään koulussa kumisaappaita niin eteisessä kuivuu sitten useampi pari jossain lätäkössä uitettuja kenkiä. Oikein märät vaatteet riisutaan suihkuun josta ne sitten iltapesuaikaan tulee vastaan edelleen märkänä ja naulakkotila ei riitä millään kun ei talvivaatteita uskalla vielä kaikkia laittaa pois. Mutta jaettu tuska on pienempi tuska, kiitos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuivauskaappi ois mitä ilmeisimmin paras vaihtoehto tässä, meillä kun ei ole edes kuivaus rumpua jossa vois kuivattaa jotain hanskoja!
   Välillä aamulla märkiä hanskoja on mytyssä jossain nurkassa, siinäkö on sitten kiva lähteä pyörän selkään kun valmiiksi jo kylmät kädet :/

   Poista
 5. Allekirjoitan. Sillä erotuksella, että olen lakannut siivoamasta sitä kuraeteistä. Siivoan joskus kesällä sitten. :D

  VastaaPoista