torstai 3. maaliskuuta 2016
Parasta ruokaa
Meidän perheen lemppariruoka on tällä hetkellä pinaattilätyt.
Ja nimenomaan ne itse tehdyt.
Teen yleensä 1,5l (joskus jopa kahdesta) ja siltikin tuntuu että niistä viimeisistä lätyistä käydään kilpailu, kuka ne saa syödä.
Sitä on ilo katsella kun ruoka kelpaa, toisin kuin sitä, että parsakaaleja lykitään lautasen reunalta toiselle, tai lautaselta toiselle kuin parhaassakin ringette-pelissä.
En oo tehnyt itse pinaattilättyjä kuin vasta muutamia vuosia.
Aikaisemmin syötiin siis vain tehotuotettuja, jotka tehokkaasti kyllä kelpasivat nekin.
Ja toisinaan nappaan niitä eineshyllyltä edelleen, koska ovathan ne pikaruokaa pikaisimmillaan!
Itse kun alat paistelemaan niin saat varata aikaa ennen kuin on valmista.
Ohjeen pinaattilättyihin olen ottanut pinaattipussin kyljestä.
Sillä onnistuu aina, pinaatin määrää olen vaihdellut sen mukaan montako pussia sitä on pakkasessa sattunut olemaan. Mitä enempi, ehdottomasti sen parempi.
Puolukkasurvos pöytään ja ruoka on valmis!
Muistini mukaan koulussa pinaattilättyjä tarjottiin jauhelihakastikkeen kanssa?
Sekään ei ollut hullumpi yhdistelmä.
Minkä kanssa teillä tarjotaan pinaattiletut?
Ps. Tiedättekö miten päättyi lettujen paisto tällä kertaa? Alimmassa kuvassakin penkillä laatikon reunassa roikkuva pikkuneiti veti laatikkoa tottakai liian pitkälle ja kippasi tuolilta alas.
Auts miten riskialttiita ovatkaan kaksivuotiaat. Kyllä kopisee ja kolahtelee..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihan parasta! Itseasiassa ostin just pinaattia pakkaseen, täytyykin ottaa asiaksi paistella! Meilläkin syödään puolukkasurvoksen kanssa, ei se muuta tarvi <3 Ja voi pientä! Oi!
VastaaPoistaNää on kyllä niin monipuolinen ruoka siinä mielessä, että niitä voi paistaa aamupalaksi, välipalaksi, ruuaksi tai iltapalaksi :)
PoistaKäy kaikkiin!
Hei näitähän minä teenkin ruuaksi meille tänään! Meillä kaikki tykkää pinaattiletuista, niin lapset kuin aikuisetkin, mutta liian harvoin tulee tehtyä ite. Äkkiä kokkailemaan siis, että ehtii syyä vielä ennen illan luentoa :D
VastaaPoistaNo niin mä katoin että olitte tehny :)
PoistaItekin monesti inspiroituu kun selailee blogeja tai instagramia :)
Ensimmäisen ja viimeisen kerran ikinä oon syöny pinaattilettuja just jauhelihakastikkeen kans. Reisjärven opistossa opiskellessani :) Kaikki kyseli, et eikö oikeesti oo mitään muuta :) Luultiin, et perunoille oli käyny jotain. Mut joo, ei niihin tarvi kastikkeita. Hillo riittää.
VastaaPoistaEn mä sit ihan väärin muistanu :)
PoistaMä en oo varmaan koskaan tehnyt itse ja harvoin otan enää kaupan hyllyltäkään mukaan. Meillä kun oikeastaan vaan esikoinen syö niitä. :) Mutta jos niitä on ostettu, niin olen tehnyt valkokastikkeen siihen kylkeen. :)
VastaaPoistaValkokastike sopiikin hyvin, myös verilättyjen kanssa :)
PoistaMeillä kans tykätään pinaattilätyistä. Pottumuusi ja puolukkasurvos sopii hyvin niiden kans ja tulee täyttävä annos.:)
VastaaPoistaSiitä tuleekin heti paljon ruokaisampi kun on perunaa :)
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKiireessä kaupan pinaattilätyt on melkein aina se mukaan tarttuva pikaruoka. Jos itse teen, teen pinaattipannarin! A) nopeampi ku ei tartte paistaa pannulla lätty kerrallaan, B) terveellisempi kun ei tartte lotrata rasvan kanssa, 2 rkl oliiviöljyä riittää pannariin! Useimmiten pannari tehdään myös gluteenittomana: 6dl maitoa, 2 dl glut tummia jauhoja, 1dl kaurahiutaleita, 1pss pakastepinaattia, 2 munaa, 1/2dl sokeria, 2 rkl oliiviöljyä, 1tl suolaa. Uunipellille ja 15-20 min keskitasolla 200'C
VastaaPoistaNe on kyllä yllättävän hyvä eines :)
PoistaEnpä oo kuullutkaan pinaattipannarista, mutta toimii varmasti!
Hei! Kiitos ohjeesta, täytyypä testata pinaattilätyt :) Monesti pitänyt kommentoida sun kirjoituksia, ne on niin elämänmakuisia ja saa hyvälle tuulelle, kiitos! Jaksat myös kommentoida lukijoiden viesteihin etkä vaan laita uusia kirjoituksia edellisiä viestejä kommentoimatta, kuten moni bloggaaja nykyään tekee. :/ Ihana blogi, tätä on ilo seurata ❤ Mukavaa viikonloppua teille! :)
VastaaPoistaTuo kommentteihin vastaaminen on ihmetyttänyt itseäkin joissakin blogeissa!
PoistaSe ei ole kauhean kivaa vuorovaikutusta, ja uskon että kommentoijat vähenee huomattavasti jos vastaaminen jää.
Itse pyrin vastaamaan jokaiseen edes jotain :)
Jokainen kommentti on tärkeä!
Meillä pinaattilätyt menee välipalana mansukkahillon kanssa. Tykkään itekki! Lounaalla perunat, puolukat ja valkokastike on hyvä kaveri.:)
VastaaPoistaValkokastiketta vois kyllä tehä joskus, en muista oonko tehny koskaan :O
PoistaLapsena sitä oli meillä aina joskus!
Meillä sekä koulussa että kotona pinikset on syöty pottumuusin kera. Puolukkasurvostakin on tainnut olla tarjolla, mutta siitä en ole itse juuri oppinut välittämään. Valkokastikkeesta tuli mieleen sellainen lapsuuden herkkuruoka kuin kananmunakastike ja perunat. Ai että, nam! Keitettyä kananmunaa äiti pilkkoi paloiksi ja lisäsi valmiiseen kastikkeeseen. Eipä ole tullut aikuisena tehtyä, ei ole hoksannu!
VastaaPoistaEipä tosiaan oo hoksannu, oli sitä joskus meilläkin :)
Poista