perjantai 27. toukokuuta 2016

Terveiset taas Joki-Korpelasta


Näistä kuvista on tultu jälleen hurjasti jo eteenpäin.
Täällä vähän kuvapankki päivittyy hitaamman puoleisesti.
Tarkoitus olisi huomenna töiden jälkeen käydä kuvailemassa taas lisää, uutta on tullut vaikka mitä.
Portaat ovat lopullisessa kuosissaan, ei enää vihreä valkoiset, vaan valkoiset.
Vinttiin on tehty loput sähkötyöt, sieltä löytyy uudet pistorasiat ja katkaisijat (joita esittelinkin jo instassa <3) ja porrasaukko on saanut myös valot, jotka olivat muuten ihan ä-l-y-t-t-ö-m-ä-n siistit kun niitä testimielessä käytettiin päällä. Vielä on joitakin kytkentöjä tekemättä.

Tasoitetyöt on myös edenneet siihen malliin, että alkuviikosta vedetään keskikerrokseen pohjamaalit.
Viimeisiä panelointeja on tehty ja kellarin "verstas" on siivottu ja tyhjennetty kaikesta roinasta ja lattialaatta piikattu irti. Nyt se siellä odottelee uutta lattiaa ja seiniä, vaikka se nyt toistaiseksi tulee olemaan lämmin varasto, niin joskus hamassa tulevaisuudessa se ehkä muuntuu vielä yhdeksi huoneeksi. Jahka nuo meidän mukulat saavuttavat kunnioitettavan teini-iän ja ehkäpä alkavat kaivata kukin taholleen omaa nurkkausta jossa angstata. Hehhee.

Samalla reissulla kun kuvia napsittiin, käytiin istutus-puuhissa.
Ekaluokkalainen toi äitienpäivänä pienen taimen kotiin, joka nyt istutettiin tuon punaisen piharakennuksen (josta olisi tarkoitus muokkautua kanala) seinustalle.
Jännällä odotetaan minkälaista horsmaa sieltä alkaa puskemaan. Lahjan saajan tuntien, saattaapi ikävä kyllä kupsahtaa ennen aikojaan, mutta toivotaan että saataisiin nauttia jostain kukkaloistosta.
Uuden kodin pihalle tehtiin toinenkin istutus, kun eskarilaisen kevätjuhlasta saama orvokki, pääsi ruukkuun kasvamaan. Sille myös toivomme pitkää ikää, orvokki saattaa jopa menestyä tämmöisen vähemmän vihreän peukalon pihapiirissäkin.

Tuon keltaisen rakennuksen, eli vanhan navetan, kohtalo mietityttää.
Toisaalta haluttaisiin säilyttää se, koska se itsessään kaikessa vanhuudessaan on vain niin vaikuttava rakennus.
Se on toiminut erinäisten romujen säilytyspaikkana, sittemmin kun lehmät lakkasivat ammumasta, joten se on kuin ammuuttu täyteen tavaraa jos mitä.
Se on myös ajanut autotallin virkaa, mutta tuon meidän lotjan kun sinne puskee niin saattaisi löytää itsensä vaikka Kiinasta sen jälkeen.
Tilanne on siis se, että se alkaa olla jo vähän vinksallaan. Seinät, katto, lattia..
Sinne kun talsii sisälle, pitää vähän varoa jalansijaa koska lattiassa on jos minkä näköistä reikää ja sortumaa ja kuoppaa. Semmoinen, että hirvittää ajatuskin siitä että tenavat siellä leikkisivät ja tonkisivat. Saattaisi siirtyä Kiinanmaalle pari mukulaakin.

Mieheni on jo piirtänyt uudet kuvat autotallista, jonka yhteyteen tulisi sitten hevostalli ja lämmin varasto. Semmoinen olisi tuohon pihapiiriin haaveissa kyhätä, joten todennäköisimmin tuo vanha navettaparka joutuu jossain välissä kaivurin kauhan alle.
Onneksi tuo punainen rakennus, joka sekin on joku talli tai navetta ollut, jää paikoilleen.
Rakastan vanhoja rakennuksia! Siellä kelpaa kanojen kuopsuttaa.

Mutta hei, ajattelin että kirjoitan vain pari riviä, että tässä teille kuvia ja niin pois päin.
Mutta novellihan tästä syntyi ja sormet vain lentävät vaikka kirjoittajan pitäisi niin olla unten mailla jo.
Työ aamu nääs, joten palaamisiin <3


14 kommenttia:

 1. Ihana ihana! <3 Toivon että minullakin olisi tulevaisuudessa tuommonen vanha talo ja ihana pihapiiri, ne on niin kauniita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöistä paikkaa kyllä ei ihan joka päivä tuu vastaan ja ollaan niin onnellisia että meillä tämä nyt on :) toivottavasti sullakin joskus ;) <3

   Poista
 2. Voihan tuon keltaisen rakennuksen suoristusta ja remonttia kuten uuden lattian tekemistä harkita ja sijoittaa sen uuden rakennuksen muualle tontilla. Kauniita kuvia pihasta. Voithan kysyä taimistolta helppohoitoisia kasveja tai katsoa mitä pihaltanne löytyy. R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sen verran pieni, ettei siihen oikein sitä hevostalli-systeemiä voi harkita, eikä täytä tämän päivän standardejakaan tieten :) joten pohtimisien jälkeen on päätetty kuitenkin tehdä uusi.
   Sitten taas uusi rakennus on sen verran iso, että jos keltainenkin jätetään pystyyn niin ne yhdessä vie tontista valtavasti tilaa :)

   Luulen ettei meidän pihasta mitään kukkapuutarhaa tuu koskaan ;)

   Poista
 3. Näyttää kyllä mielenkiintoiselta prokkikselta. Tsemppiä raksailuun ja laita toki kuvia aina kun homma edistyy.
  Onko sulla jo oma heppa vai oletko hankkimassa sit tulevaisuudessa?
  Hyvää kesää!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ollut hurja matka kaikkinensa, vähän vielä edessäkin :)
   Uusia kuvia laittelen aina kun ehdin ja muistan!

   Hevoshomma on toistaiseksi vielä sitä että käyn ratsastamassa läheisellä tallilla, ja oma hevonen/hevosia hankitaan joskus lähivuosina sitten kun saadaan kaikki valmiiksi :)

   Poista
 4. Sinulla on niin hyvä kirjoitustyyli, aina saa nauraa :-)

  VastaaPoista
 5. Oi että, niin ihanan näköinen paikka!! Oletteko saaneet jo edellisen talon myytyä?
  Tsemppiä projektiin. Kivoilta kuulostaa suunnitelmat, unelmat on tarkoitettu elettäviksi <3
  •Satunnainen lukija Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla vielä myyty, toiveissa olisi että nyt kesän aikana menisi niin päästäisiin rennolla fiiliksellä muuttamaan uuteen :)
   Tämä on kyllä meidän pitkäaikainen unelma <3

   Poista
 6. Ihanalta näyttää! Tunnen melkein tuomien ja syreeneiden tuoksun. Ja vieno kesätuuli ja joen kohina. Ja siellä ihana koti :)

  Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on siellä pihalla kyllä huumaava! Ja joen kohina <3 se on niin ihana..

   Poista