keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Ihan pihalla


Nyt kun remontti on sisältä valmis, on siirrytty ulos.

Pääasiassa mieheni siellä touhuaa, mutta oon myös itse koittanut olla apuna.
Eilen muun muassa lapioitiin soraa aika monta kottari kuormaa ja alustettiin terassin pohjia.
Viime viikolla meillä oli ulkopuolinen kaivurikuski täällä kaivamassa talon vierustoja, joihin uusittiin salaojat ja laitettiin patomatto.
Olin ihan hysteerisenä pari päivää, kun suoraan portaan pielestä alkoi pari metriä syvä kaivanto ympäri talon, lapset pysyttelivätkin aika paljon sisätiloissa, poissa jaloista ja vaaran paikoista.

Kaivinkonekuski onkin tulossa sitten vielä muutamaksi päiväksi, mahd, nyt jo loppuviikosta tasoittamaan pihat ja sitten kylvetään nurmikko.

Terasseja tosiaan tässä on aloiteltu ja voin kertoa että meikäläisen hommat loppu siihen kun pihamaa kuhisee ampiaisia. Voi ei että mua ärsyttää tämä pelko.
Pelkään niitä kuollakseni, ja nyt kun tuoretta terassivärkkiä on piha pullollaan, niin voitte kuvitella mikä riemunpäivä se on ampiaisille. Ei tullut mun maalauksesta mitään kun meni yhdeksi kiljumiseksi ja huiskimiseksi, laudan sijaan maalasin muun muassa jalkaani, että siirryinpä suosiolla sisätiloihin.
Luinkin eilen netissä jutun ampiaisista. Joka toinen vuosi on kuulemma aina oikein ampiaisten suurvuosi ja se on todellakin just nyt! Loppukesää kohti työt pesässä loppuvat ja uudet ampiaiset ovat vallanneet vanhojen paikat tai jotain.. Nyt nämä elämäänsä kyllästyneet ja stressaantuneet, kuolemaa vartovat pistiäiset sitten pörräävät päämäärättömästi missä sattuu ja ovat kiukkuisia.

Että sillai kivasti menetin yöuneni tuon jutun takia.
Huoh. Jokohan mä kohta menisin johonkin amppari-terapiaan.

Ps. Eipä ole kauniimpaa näkyä kun aamukahvilla istuskellessa voi ihastella oman pihan vaahteraa, vieläpä kaksin kappalein. Se on aika harvinainen näky näillä leveysasteilla.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Äläpä muuta. Niin menee hermo itelläkin jo tähän pelkoon :/

   Poista
 2. Oho, sielähän on tosiaan pihahommatki jo pitkällä. Kaunis maisema! Meillä on kans tuosta kankaasta verho tolleen pystysuuntaan, en oo vaan saanu vieläkään fiksattua sitä oikeen kokoseks työhuoneen ikkunaan, eikä oo asuttu ku kaks vuotta.. Ampparipelko ei varmasti oo yhtään kiva, varsinkaan nyt ku pihalla ois hommia ja nätit ilmat, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kaivuri parhaillaan tekee viimeisiä silotteluja ennen kylvämistä :) onhan siinä saanut ajella ja kaivaa ja ajella ja tasata! Kiva jos vielä saadaan nurmikko kasvamaan tälle kesälle..

   Nuo ampiaiset on kyllä suurin syy miksi koen olevani enemmän talvi-ihminen.. se pelko kyllä jo hallitsee vähän mun elämää kesäisin, ei oikein rennosti pysty ulkona olemaan, loppukesästä varsinkin kun niitä on valtavasti :/

   Poista
 3. Täällä toinen joka pelkää kuollakseen ampiaisia! Ja uimarannalla niitä vasta kuhiseekin :/ Lapset tykkäis uida, mutta minkäs teet ku ite ei pysty rauhassa rannalla istumaan vaan koko ajan pitää pomppia pystyyn ja juosta kauemmas. Hävettää ja pelottaa yhtä aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että on muitakin pelkureita!
   Rannalla olo on ihan tuskaa! Puolet porukasta ehtii hukkua kun äitillä menee juostessa ja pomppiessa koko homma :D

   Mua kans, hävettää melkein yhtä paljon ku pelottaa! Mutta kun sille ei voi mitään..

   Poista
 4. Minä en ymmärrä miksi on edes keksitty verhot joiden malli on nimeltä "kappa" / kaikki laskosverho yms jutut. Pimentää huoneet ja pienentää ikkunat. En tajunnut tätä itsekään vasta kuin yhdellä kurssilla. Mutta toisaalta kaikki sisustaminen on oikein kunhan itse tykkää. Sisustuksen ns. tekniikka vinkkejä olisi kiva jostain lukea enemmän. Miten huoneeseen saadaa lämpöä/rauhallisuutta/innostavuutta yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei :)
   Ite oon kyllä niin ei-moderni, että verhot pitää olla :) ja tykkään keittiössä nimen omaan kappaverhosta, sivuverhot meiltä löytyy olkkarista!
   Tosi moderniin kotiin on ihan ok jos ei ole verhoja tai mattoja, mutta kyllä minusta nimenomaan sitä kodikkuutta, lämpöisyyttä ym tuo kun on verhot jne.
   Sisustusmakua ja tyyliä löytyy kyllä just niin paljon kun on ihmisiäkin :)

   Niin ja oikein kivasti meillä valoa tässä riittää vaikka verhoja roikkuukin kaikissa isommissa ikkunoissa :)

   Poista