keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Maailman paras kurkkusalaatti


Teistä joku kyseli tämän ihanaisen salaatin ohjetta, kun laitoin kuvaa instagramissa.
Piti ensin reseptin alkulähteeltä kysyä lupaa jakaa se näin yleisesti, sitä kun ei ikään tiedä jos jotakin ohjetta halutaan pitää sukusalaisuutena vaikka.
Minusta on aina kohteliasta kysyä.

En ole vähimmässäkään määrin ollut koskaan mikään kurkkusalaattityyppi.
En laita sitä ikinä juuri mihinkään ruokiin ja jostain snägäri-sapuskastakin voin hyvin jättää sen pois.
Sitten joskus hulluina teinivuosina sain ystäväni kotona maistaa tätä, heidän mummunsa ohjeella tehtyä kurkkusalaattia. Paahtimessa käyneen ruisleivän, juuston ja kinkkusiivun päällä. Ja rakastuin.
Tuleepa muuten monen monta nostalgista muistoa mieleeni tästä.
Monet pitkään nukutut aamut tai myöhään valvotut illat on vietetty tämän herkun äärellä. Iltapalana tai aamupalana.
Ja tämä onkin ehdottomasti kaikkein parhainta leivän päällä!

Tarvitset siis:

3kg avomaan kurkkuja
½kg sipulia
1-2 paprikaa (ei muuten pakko laittaa, mutta tuo kivasti väriä)
tilliä

Ja liemeksi:
3dl etikkaa
1kg sokeria (mikä terveyspommi!!)
1dl suolaa

Silppua kurkut, sipulit ja paprikat hienoksi silpuksi. Suosittelen jotain konetta, koska määrät on aika isoja veitsellä pienimiseen. Itselläni on Tupperin joku silppuan-kaikki-sekunnissa-sotkematta-mitään-chef, ja se oli kyllä hyvä tähän.
Kiehauta liemi ja kaada se salaatin joukkoon. (Ei muuten kannata vetää kovin syvälle sisuksiin tämän liemen huuruja, jos et halua että itkettää vielä ens viikollakin.)
Laita yön yli jääkaappiin kannelliseen astiaan.

Itse purkitin salaatin seuraavana päivänä. Ja tein muuten vain puolikkaan annoksen, josta tuli vajaa kolme tuollaista purkkia joka on kuvassa. Salaatti on sitten heti seuraavana päivänä valmista syötäväksi. Ja on muuten niin helppo tehdä!

Jääkapissa siis säilyy, sen mitä säilyy, voin kertoa ettei säily, koska on niin herkkua.

6 kommenttia:

  1. Tätä vois kyllä kokeilla, vaikka en kyllä itekään oo mikään kurkkusalaattityyppi :D Kiitti ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää on niin hyvää ettei oo kurkkusalaattia nähnykään :D
      Kannattaa kokeilla! Ja, itse tehty ON aina itse tehty :)

      Poista
  2. Tää menee kyllä ehottomasti testiin. :) kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  3. Jes, mun pitikin tätä ohjetta kysyä mutta ylläripylläri unohdin! Meillä varsinkin mies on kurkkusalaattien suurkuluttaja (tai olisi jos muistaisin joskus ostaa/jaksaisin tehdä) enkä minäkään kyllä nenääni näille nyrpistä. ;) Kiitos siis tästä, teen heti huomenna. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina kaikki unohtuu mullakin :D öhöm, ne kuuluisat ruuhkavuodet varmaan :)
      Kannattaa tehä, vie kielen!

      Poista