maanantai 9. tammikuuta 2017

Ruokakriisi



Äh, että mulla on pitkään jo tökkinyt tämä ruuan laitto.
Tai siis oikeastaanhan siinä laitossa ei ole mitään vikaa, vaan siinä pähkäilyssä että mitä tänään syötäisiin? Ja huomenna. Ja keskiviikkona. Ja ensiviikolla.

Mulla on kyllä se viiden viikon kiertävä ruokalista, joka sisältää jauhelihakeiton ja pinaattiletut ynnä muut, mutta siihen tarvittaisiin kertakaikkiaan jotain uusia ideoita!
Tuntuu että ihan aina siellä kaapissa on se iänikuinen jauhelihaköntti ja kanapaketti.
Onko sitä vain turhan vaativa vai mistä se johtuu että jossain vaiheessa alkaa tökkimään?

Kertokaapa siis te lukijat, mitä teillä kokataan arkiruuaksi?
Ei mitään vaikeita reseptejä, vaan jotain perus safkaa, mitä vain en ehkä ole muistanut edes olevan olemassa!

Säännöllisesti revin ruokalistan kaapin ovesta roskiin ja teen uuden.
Nyt uuden vuoden pyörähdettyä leppoisasti käyntiin, olisi ehkä jälleen hyvä hetki päivittää arkiruokareseptejä.

Tulipahan tuossa muuten myös kuvattua meidän jääkaapin sisältö teidän iloksi. Tai tuskin tuo nyt ketään riemastuttaa sen ihmeemmin, mutta jos vaikka olet joskus halunnut nähdä just mun jääkaapin sisällön, niin saamasi pitää!
Siellä on aina maitoa, leipää, kasviksia, jogurttia, mehua tai limsaa, jauhelihaa tai nakkeja tai kanaa, perunoita ja porkkanoita. On raejuustoa, tavan juustoa, kananmunia jne.
Tosi perus lapsiperheen jääkaappi. Tai ihan vain perusjääkaappi, tuskin siellä olisi mitään sen ihmeellisempää vaikka lapsia ei talossa olisikaan.

Haastankin teitä toisia bloggaajia paljastamaan jääkaappinne sisällön näin maanantain kunniaksi.
Ihan ilman mitään filttereitä. Mitä siellä on aina? Mitä ei koskaan?

Ihanaa viikkoa!

37 kommenttia:

  1. -uunimakkara ja muusi
    -riisipuuro/mannapuuro
    -tonnikalapastavuoka
    -kinkkukiusaus
    -jauhelihakiusaus
    -punajuuririsotto
    -jauheliharisotto
    -keitettyjä munia ja muusia
    -jauhelihaperunamuusivuoka
    -kasvissosekeitto
    -makaronivelli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Viisi ensimmäistä ainakin löytyy jo listalta..risoton vois taas pitkästä aikaa ottaa takaisin! Jauhelihaperunasosepataa tein kans tässä yhen kerran ja lapsillekin uppos..ne vois ainakin vaihtelun vuoksi lisätä listaan :)

      Mitä on makaronivelli? Ei kai sitä maitoon tehtyä :) joskus lapsena sitä syönyt..en lämmöllä muistele :D

      Poista
  2. Jääkaapista löytyy aina voita, munia, kasviksia (porkkana, kaalet, punajuuri), mutta ei koskaan eineslihapullia, einesjauhelihapihvejä, einespitsaa, eineshampurilaisia. En voi sietää näitä eineksiä, vaikka joskus meillä eineksiä onkin esim. kalapuikkoja(niitäkin toki vain laadukkaina versioina), ranskalaisia, mieheni ostaa pakastepitsaa joskus.
    Olen tarkka ruoan laadusta. Sika-nautajauhelihaa EI ikinä. Naudanjauhelihaa muutenkin harvoin. Syömme kasvispainotteisesti. Lapset iältään 2, 4&4, 6, 10, 17 ja kaikille maistuu. Possua syömme vain joulukinkkuna. Kalaa syödään usein, mutta ei juurikaan lohta vaan kuhaa, ahventa, siikaa, madetta. Suosimme luomua. Ja aitoja makuja. Eli siis kunnon voita leivälle ja suoraan tilalta maito. Ruokaan menee paljon rahaa, mutta olen valmis satsaamaan siihen. Sillä uskon, että hyvä ravinto on sijoitus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä syödään kalapuikkoja ja nyt oon sortunut ostamaan Kivikylän palvarin lihapullia, ne on ihan sika hyviä! Muuten ei paljoa eineksiä osteta..
      Joskus ihan jees, mutta kyllä mä vähän niitä vierastan..
      Lapset kysyi tässä kerran että miksei meillä oo koskaan nugetteja..ihan katkerana :D mutta se on parasta ruokaa kun itse tekee alusta asti, siitä ei pääse mihinkään.

      Meilläkin menee aika paljon rahaa ruokaan, mutta siitä meilläkään ei tingitä!

      Poista
    2. Kananugetit on helppo tehdä itse esim rintafile palasista. Netistä löytyy ohjeita. Hyviä ja lapset tykkää:)

      Poista
    3. Kananugetteja on suht helppo tehdä itekin.:) ja voittaa kyllä kaupan nugetit mennen tullen! Kannattaa kokeilla jos et oo vielä kokeillu!:)

      Poista
  3. Lähes justsa samat meidänkin kaapissa.. oisko aika kananmunakastikkeen, lingströminpihvien tai puolukkavispipuuron.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanamunakastiketta en varmaan oo koskaan ite tehnyt..
      Kanamunia kyllä piisaa että pitäis kyllä kokeilla kelpaako muksuille :)

      Poista
  4. Lasagne, kanakeitto, lohikeitto, pakastepinaattikeitto, kanamunakastike, kinkkukiusaus, kalapuikot ja lohkopotut ainahan ne samat pyörii jauhelihakeitot makaronilaatikot yms. Niin rasittavaa väliin että samat murheet usein on meillä 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanakeittoa en oo tehny ehkä koskaan :O vaikka on kyllä aika perus ruokaa.
      Tällä viikolla tehdään mm. makaroni-jauhelihapataa, pinaattilettuja (itse) ja kanasalaattia. Oisko niistä teille mikään sopiva? :)

      Poista
    2. Kanakeittoa ehdottomasti kokeilemaan! Vielä kun laittaa lopuksi sekaan esim. aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa, niin ai herkku! Yleensä teen perus peruna-keittojuures-porkkana, välillä nakkaan sekaan maissia/tomaattia/paprika..

      Poista
  5. Tuttu tunne 😓 välillä ei vaan jaksa vääntää sitä samaa, ja sorrun ostamaan eineksiä tai roskaruokaa 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä pizzaa ja grillisapuskaa vois vetää joka toinen päivä :D
      Helppoa..että en ihmettele että on ihmisiä jotka ei kokkaa ikään vaan hakee aina noutoruokaa..vaan enpä ihmettele sitäkään sit kun housut puristaa ;)
      Että silleesti nämä kotiruokaohjeet on ihan tervetulleita :D

      Poista
  6. Tässä sulle arki ruoan kungias. Meillä tämä on no miehen suosikki ja lapset nooo syö sillee ihan ok. Mutta meillä siis tavoitteena että nakki/makkara ruokaa vain kerran viikossa. Tästä reseptistä sipulit jätetään pois, mutta parasta tästä tekee suolakurkku, soijakastike ja kerma. SUOSITTELEN! Enkä mä tuota tomaattipyreetä ole käyttänyt.

    https://www.k-ruoka.fi/reseptit/nakkistroganoff

    laiskan päivä ruoka meillä on kinkkukiusaus ja lapset rakastaa sitä onneksi. Maanantaista on tullut perinteisesti makaroni päivä.

    p.s lihapullat tekee itse 20 minsassa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis ei meilläkään syödä nakkia/makkaraa kuin kerta viikkoon max.
      Pitääpä tsekata tuo ohje :)

      Ja lihapullat kyllä oon tehnyt yleensä aina itse, vaan paremmin nuo uppoaa melkein kuin omatekoiset :)

      Poista
  7. Sama ongelma :D
    Mutta jtn mitä tulee mieleen vaikka varmaanki teilläki näitä käytössä.
    broileri paprika kiusaus
    Jauhenliha-pekonikiusaus
    Makkara/nakkikastike
    Chili con Carne ja riisiä
    Hernekeitto
    Kinkku-paprika-sipuli pastaa.
    Jauhenliha mureketta(miksei jostain muustaki mureketta)
    Kalaa meillä ei allergian takia syödä.

    Jos jaksat niin voisit itse tehtyjen pinaattilettujen ohjeen laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Murekettakaan en oo tehny aikoihin, meillä ei lapset jostain syystä siitä oikein perusta vaikka lihapullia ja pihvejä kyllä syövät :O
      Kiitos vinkeistä!

      Poista
  8. Kanakeitto kookosmaitoon ja kermainen kahden kalankeitto on meidän lasten lemppari arkiruokia.
    Myös kanariisiananasmaissikookosmaito hässäkkä uunissa on herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalakeiton teen aina loheen, pitäisi opetella käyttämään muitakin kaloja..

      Poista
  9. Perunat kanaliemikuutio currymausteeksi kasvissuikaleet ja maustamaton kana paahdettuna keittoon ja kiehumaan lopuksi esim pippurikerma tai normi kerma, oikeesti hyvä ja helppokin ruoka. 🍗 syötiin eilen kanasalaattia, pinaattiletut itseyehtynä myös uppoo meil. Monesti vaan pitäis tehdä se lista ja vaihdella usein ettei kyllästyis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanakeittoa kyllä täytyy kokeilla :) kuulostaa hyvältä ohjeelta! Enpä oo muuten ajatellut että tosiaan kanakeitonkin voi tehdä tuollain kermaisena!

      Poista
  10. mulla ja mun siskolla iskee tää samainen ongelma aina silloin kun ollaan menos kauppaan ja mietitää mitä tehään seuraavina päivinä ruuaks..silloin tuntuu et "aina me syödään sitä ja tätä, nyt jotain uutta" ja vaikka maailmas on pilvin pimein kaikkia ohjeita, meillä lähes aina tarttuu ne samat ruoka-aineet silti mukaan..:D yks meiän lemppari on bataatti-jauhelihavuoka, johon tulee siis bataattia, jauhelihaa, mausteita ja kermaa. aivan super hyvää, toisin en tiiä miten bataatti uppois teiän lapsille, meiän pikkusisarukset ei nimittäin lämmenny :D nopee ja hyvä toinen ruoka on kanapasta, johon tulee makaronia, kanaa, hernemaissipaprikaa sekä kermaa ja juustoo jos haluaa oikeen täyteliään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sepä se! Kun oppis joitain uusia ohjeita niin tulis tehtyä jotain muuta kuin sitä makaronia aina :D
      Joku sovellus ois mainio, onkohan sellaista keksitty, joka heittäisi aina viikolle ehdotuksia ruuista..ei siis mitään vaikeita..ei tarvisi aina itse pähkäillä :/

      Bataatti vois upotakin lapsiin, itse en siitä niin välitä :D mutta vois kokeilla! Laitatko siis bataatin niinku suikaleina tmv?

      Poista
    2. joo siis laitetaan kuorittu bataatti suikaleina/kiekkoina uunivuokaan, sekaan ruskistettu ja maustettu jauheliha ja sit kerma. Uunissa 200 asteessa, noin tunti :)

      Poista
  11. Meiän lasten lemppareita on tällä hetkellä kanakeitto, nakkiwokki ja lohirisotto. Niin ja tortillapitsat eli tortillapohjan päälle ketsuppia, maun mukaan täytteitä ja uuniin! Parempaa kun kaupan valmispitsat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Risotto on muuten semmoinen mitä oon tehnyt mutta jäänyt jossain vaiheessa pois listalta :) sen vois ainakin lisätä..ja nakkiwokki kuulostaa hauskalta!
      Noita tortillapitsoja pitää ehdottomasti kokeilla.

      Poista
  12. Porkkanalätyt ja tacomaustettua jauhelihaa, ai että on hyvää ja lapsetki syö meillä! Toinen helppo ja nopea: pussi 1kg perunasipulisekotusta pellille, 2 purkkia tonnikalaa siihen päälle ja mausteita, lisäksi kermaa 4dl ja uunissa vajaa puoli tuntia.

    VastaaPoista
  13. Kiva kun kyselit näitä, täältä kommenteista sai monta idistä. Eikä edes uusia kaikki, vaan unohtuneita. :D
    Meijän vakkareita:
    Perunat ja jauhelihakastike.
    Seuraavana päivänä pikalasagne (jauhelihakastikkeeseen ketsuppitöräys ja juustoruokakermaa, tarvittaessa vettä. Tätä lasagnelevyjen alle, väleihin ja päälle).
    Tai spagetti.
    Perunamuusi ja uunilohi.
    Seuraavana päivänä lohikeitto :D
    Jättiläisen lihapulla eli mureke (koska oon laiska pyörittään lihapullia).
    Kanaleikkeet kermakastikkeessa (leikkeisiin pinta pannulla, kiehuvaa vettä sekaan, suolaa, pippuria, suurustus tummalla maizenalla ja lopuksi kermaloraus) +riisiä/perunaa.
    Suunnilleen samalla tyylillä tehtynä possupihvit semmosesta pötkylästä leikattuna.
    Mitähän vielä, ei näin äkkiseltään tule mitään mieleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on hyvä systeemi..jatkaa aina seuraavalle päivälle :)

      Poista
  14. Ai niin, yks ainaki mun arkea helpottanut juttu. Paistan usein jauhelihaa ison satsin ja pakastan voirasioihin. Tosi kätevästi tulee jauhelihakeitto, risotto, makaronilaatikko, jauhelihakiusaus ym.

    VastaaPoista
  15. Palermonpasta, nopea tehdä, lasten suosikki ja kaiken kukkuraksihyvää! Googlaa vaikka ohje jos ei ole entuudestaan tuttu. 😊

    VastaaPoista
  16. Peppi pitkätossun voimavuoka, tonnikalapastavuoka, broilerikiusaus, erilaiset keitot... onhan niitä vaikka mitä, mutta silti samat pyörii kyllästymiseen asti. :)

    NM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan näitä tosiaan :)
      Pitäis aina näköjään pistää jonku kans reseptit vaihtoon niin ehkä ei alkais niin pian kyllästyttää :D

      Poista
  17. Kanakastike kermalla ja täysjyvä tuorepasta! Tosin mun kanakastike tarkottaa sitä että pilkottuja kasviksia on siinä varmaan enemmän kun sitä kanaa (porkkana, kesäkurpitsa, sipuli, paprika, kaikkea mitä millonki jääkaapissa on). Tää toimii meillä hyvin maustettuna ( lempparimauste kanalle chicken&steak valmis maustemylly ) kerrasta toiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanapasta kyllä uppoaa meilläkin! Kuorrutettuna aurajuustolla :)

      Poista