keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Ei ole todellista!!


Parasta vanhemmuudessa on ehdottomasti oksennustauti.
Se sulosointuinen ääni, kun lapsesi kiekaisee "ÄITI" ja loiskauttaa edellisen päivän aamupala-kouluruoka-välipala-iltaruoka-iltapalan makuuhuoneen ovelle, yläkerran portaista alakertaan (kolmenkymmenen kilometrin tuntinopeudella), aulan lattialistan väliin, kahden sentin päähän vessanpöntöstä (oi, oisitko voinut osua kohteeseen?). Nämä siis paikat, mihin on vuosien aikana osunut.
Silloin sitä tuntee elävänsä.

Siitä se sitten lähtee.
Nukut koiran unta ja säpsähdät jokaiseen kahahdukseen. Yrität syöksyä patjalta lapsen sängyn viereen avustamaan laatan osumista ämpäriin eikä lakanoille.
Pyyhit kasvot, tarkistat hiukset (ei kauheampaa kun pitkät hiukset oksennuksessa), tarkista peitto, poista tyynyliina ja vie pyykkiin koska on vähän roiskahtanut, hae pesuaine ja rulla talouspaperia, pyyhi sängyn reuna ja lattia sen alta. Vuoraa sänky pyyhkeillä.
Pyydä lasta käsien ja kasvojen pesuun ja anna juotavaa. Vaihda ämpäriin uusi pussi (suosittelen tätä kaikille) ja toivota hyvää yötä. Siis mitä hyvää yötä!!
Toista tämä KAHDEKSAN kertaa yön aikana (jep, vähän rankempi tauti) ja katsoa kelloa vielä 4.12 ja tirauta pari kyyneltä kun oot niin poikki.
Onneksi on vapaapäivä.

Toivottavasti tää tauti kiertää nyt heti kaikki.
Työnnetään vaikka rivissä sormet kurkkuun, mutta ennen 24.12 tää on pakko mennä ohi.
Vaikka toisaalta, 12 vuotta lapsia eikä yhtään joulua oksentaen. Tiedä vaikka ois kivaa.

Eniten pelkään oman takamukseni puolesta.
Vuoden kiireisimmät päivät, ei paljo nappaisi maata pää pöntössä.
Mutta minkäs teet, kaikkea ei voi saada.

6 kommenttia:

 1. Ää, oksennustaudilta ollaan vielä vältytty meidän pienen kohdalla. En odota innolla. Tsemppiä ja paranemisia sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei ole ihan hetkeen ollut kunnon tautia, mutta nyt kun kuulin et koulussa tauti kiertää niin olin ihan varma että meillekin se tulee 😁 nyt vaan toivon että tulis pian kaikille tai ei kellekään 😅

   Poista
 2. Tsemppiä. Meillä oli viikko sitten, yks alotti illalla ja yöllä oli kuusi seuraavaa alottanu. Eipä kerenny päätä tyynyyn painaa sinä yönä. Onneksi loput säästy ja se oli yhen yön tauti, toki raju sellainen, osa 30 kertaa laatta.
  Jospa teillä tulis nopsaa muille jos tullakseen. Valkopippuria nyt kovasti kuurin. Hyvää joulua koko perheelle! 🎄🎅🤶

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhuakseni en ole koskaan valkopippuria kokeillut taudin aikana 🤭 oisko nyt aika lähteä ostoksille 🤔 ehkä olen ollut vähän skeptinen, onko siitä ihan oikeasti apua..

   Poista
 3. Meilläkin ollut tätä viimeinen viikko. Kun 9/16 sairastuu yhtäaikaa, äiti mukaan lukien, siinä muutaman kerran miettii, että kyllä elämä on mukavaa😖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhia 😱 isossa perheessä tuo tautirumba on kyllä hirveä homma 😭 tsemppiä 👍

   Poista