torstai 12. joulukuuta 2019

Suklaasuukot


Suklaasuukot 

Pieniä kaurakeksejä
3 valkuaista
2dl Siro hienosokeria
Levy suklaata
Loraus öljyä

Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri vähitellen.
Levitä keksit peltille ja pursota marenkitötterö päälle.
Paista 175 asteessa 6-8min.
Jäähdytä.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lorauta sekaan vähän öljyä.

Dippaa suukot suklaassa, laita takaisin pellille ja hetkeksi kylmään. Säilytä rasiassa jääkaapissa. Tai siis nää ei säily kovin kauan. Tiedättehän? 


Olen saanut tämän ohjeen joskus työkaveriltani. Tai siis olen saanut tämän ohjeen ainakin kolme kertaa työkaveriltani, koska vasta kolmannella kerralla muistin kirjata ohjeen ylös. 
Kärsivällinen kaveri mulla.

Nämä marenki-keksit ovat ihan älyttömän hyviä. Semmoisia kivoja pikku suupaloja, joita ohimennen vain napsii ja kohta huomaa, ettei niitä ole enää kun kaksi. Hups, niin mikä vierasvara?

Ohje on niin helppo, että lasten kanssa tekeminen ilman burnoutia onnistuu loistavasti.
Mitä nyt marenki saattaa joskus tehdä temput, jos olet sattunut käyttämään vatkainta väärässä asennossa, tai valkuaisten sekaan on leijaillut yksi pölyhiukkanen. Kyllähän te tiedätte sen marengin, yksikin tähti vinossa linnunradalla ja kulhossa pyörii löysä vaahto, joka tulee kupista naamalle yhtä vauhdilla kuin pyrstöyskä pönttöön, mikäli aiot testata pysyykö massa kulhossa kun sen kääntää ylösalaisin. Siis kun sittenhän se on perfecto, kun se siellä pysyy. 
Jos ei pysy, niin sulla on aika sairaan iso sotku.

Tein näitä pakkaseen valmiiksi joulua varten, eli tee sinäkin ihmeessä ja pistä pakastimeen.
Mutta yhden neuvon annan. 
Älä käy siellä pakastimella, koska muuten ei suukot joulua näe! 
Itse asiassa pitääkin tehdä itsekin pieni tilanne katsaus pakastimen suuntaan, koska ne pahuksen Ei kukaan, Joku ja En tiedä kulkevat aika ahkerasti sielläkin.
Luulisin että he eivät täältä poistu ennen kun viimeinen lapsi kantaa tavaransa ovesta ulos.
Nyt en yhtään valita niille, kun kuitenkin mulla tulee niitäkin ikävä.

Mun jouluvalmistelut ovatkin melkein sitten siinä.
Kuusi on koristeltu ja kinkku ostettu.
Vähän aion siivousrättiä käyttää komeron oven ulkopuolella ja häätää kusilukin saunan lauteiden alta. Aion keitellä fudgea ja ostaa ison kasan suklaata. 
Taatelikakkuja ja lusikkaleipiä, torttuja ja pasteijoita saa töissä katsella päivät pitkät. Ihanaa kun saa olla joulunpyhät ilman heidän seuraansa.

Tämä asiahan on sellainen, että toisen perheessä on totuttu siihen, että leivotaan kaikki mahdolliset kaakut ja piparit ja toisen perheessä mennään matalammalla profiililla.
Toisen perheessä vahataan kämppä katosta lattiaan, pestään ja kannetaan koko kalusto ulos tuulettumaan.
Toisen perheessä tehdään perus siivous ja ehkä pyyhkäistään se hämähäkin verkko alas, mikä siinä portaiden alla on roikkunut jo jonkin aikaa.

Kertokaa mulle, mitä leivonnaista tai ruokaa tai siivous-asiaa ilman teille ei tule joulua?
Olisi mielenkiintoista ja ihanaa kuulla.

Ai niin, ja mun joulun sinetöi se, kun radiosta kuuluu Loirin Sydämeeni joulun teen ❤ 


2 kommenttia:

  1. Meille se joulu tulee onneksi ilman isoja siivouksia ja leipomisia. Suklaata pitää olla niin paljon että se ei lopu kesken. Pipareita kun on leivottu niin se riittää, koska kukaan ei jaksa kakkuja enää suklaan lisäksi syödä. Paitsi nyt voisi kokeilla näitä suklaasuukkoja 😀 Joulutunnelma tulee kunnolla kun kuusi on koristeltu ja käydään hautausmaalle viemässä kynttilöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin paljon samoja ajatuksia ❤ haudoilla käynti jouluna on hieno ja tunteita herättävä hetki, se kynttilöiden meri 😍

      Poista