tiistai 19. maaliskuuta 2013

Marengit







Voihan marengit.
Nuo pienet, makeat pläjäykset on aiheuttanu meikäläiselle enempi kuin päänvaivaa viimepäivinä.
Oon saanu taatusti harmaita hiuksia ja kaikenlisäks kaljuuntu aikalailla, kun niitä hiuksia oon sitten kiskonut päästä.

Tiiättekö sen tunteen, kun ei ota onnistuakseen?
Kun koitat vaahdottaa näin ja koitat vaahdottaa noin ja koittaa tuota reseptiä ja sitte tuota ja tehdä kylmistä ja tehdä huoneenlämpösistä ja paistaa sadassa asteessa ja paistaa seittemässäkymmenessäviiessä ja raivota ja leperrellä ja odottaa ja odottaa ja odottaa..
..ja lopputulos on aina eri.
Muotonsa menettäneitä, revenneitä..äh..

Onneksi yhden toimivan ohjeen onnistuin löytämään. Mutta niin, toimii tai ei toimi. Mä niin myönnän, että mun kärsivällisyydellä ei näitä väännetä, ei. Paista 3 tuntia. SIIS KOLME!!! Kelaa hei. Kolme.
Ai että mä oon vihanen.

Voin kertoa, että mun ja marenkien suhde päättyi lyhyeen.
Avot, ne oli siinä!!
Luovutinko? Jep. Ihan kympillä, heti kun sain tarvittavan määrän kasaan.
Nehän on oikeesti niin pahojaki..ja rumia..ja ja..

9 kommenttia:

  1. Kokeileppa turkinpippuri marengeja, nii hyviä et viiskään ei riitä ;)
    T.piia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mä en tee enää ikinä marenkeja :D
      Ei vaa oikeesti kuulostaa hyvältä! Marianne-marenkeja oon tehny, mutta salmiakin ystävänä nuo varmaan tulis syötyä ;)

      Poista
  2. Voi ku ois tienny et ne on nuin harmaita hiuksia teettäviä nii oisin ite tehny koska mulla jo valmiiks harmaat hiukset ; D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei hätää, ne on nyt tehty..mutta en kyllä mitään kunniaa niistä ota itelle :) jos joku kysyy kuka ne on tehny, niin mua ei saa mainita! :D

      Poista
  3. Vinkkejä sataa nyt tätiltä!;) Alapa rätätä pikkuleipiä, joihin tulee kohtuupaljon keltuaista ja saat kylkiäisinä sitten valkuaista, jota ei tietenkään panna menemään! Siitä sitten loistoideana vatkaamaan ilman tarkoitusta ja tarvetta marenkeja niin johan onnistuu. Sitten kun pursotinkäsi on jumissa, pyöräyttää sellaisia marenkikakkupohjia :) Varoitan, että niitä marenkeja sitten on joka kupissa ja pakastaa asti! Sieltä niitä on hyvä napsia ja tarjoilla. Ja lopuista sitten voi tehdä pavlovaa ja pappilan hätävaraa!

    Kerran onnistunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mullakin sen verran jäi tuo marengin teko päälle, että turkinpippuriversioita ajattelin kuitenki kokeilla :)
      Se kato aika kultaa muistot! Ja koskaanhan ei pidä sanoa, ei koskaan!

      Poista
  4. Marengit on niin hyviä! Just kokeilin turkinpippureita. Auttasko jos valkuaisvaahdon jättäis löysemmäks... nii ei repeilis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auttais varmaan..mutta sitten ne ei kyllä pysy muodossa! Ja lämpötilallakin on vaikutus..ja kaikella mahollisella :)

      Poista