maanantai 23. kesäkuuta 2014

Pelkokerroin huipussaan!Jokakesäinen ötökkäpelko on taas liekeissä. Se roihuaa niin isolla ja kuumalla liekillä, että en meinaa pystyä olemaan sen asian kanssa.
Yritän kaikkeni etten kilju, huuda, karju ja juokse kuin mielipuoli jos näen ampiaisen tai mehiläisen kilometrin säteellä. En onnistu ikinä, vaan teen edellä mainittua vaikka itse presidentti sattuisi näkemään.

Eräänä inhottavana aamuna joku lapsista jätti häntänsä oven rakoon ja niinpä sieltä pääsi pujahtamaan peukalon pään kokoinen musta, siivekäs ja suriseva ötökkä.
Se lenteli pitkin kämppää ja piti niin kauheaa meteliä, että sydän oli pysähtyä pelkästään siihen ääneen.
Yritin lievittää paniikkiani (ja olla siirtämättä sitä lapsiin) jälleen huonolla menestyksellä ja uskaltaa sen verran lähestyä ikkunassa olevaa pörriäistä todetakseni vain että huh, se on vain ISO kärpänen!
(Niitä en sentään pelkää..kuollakseni ainakaan.)

Palkkasin poikani euron tuntipalkalla kärpäsentappoon ja hän saikin ötökän hätisteltyä kodariin lukitun oven taakse.
Kärpäsfarssi päättyi sitten siihen, että karmean kiljunnan ja hyppelyn ja paniikkikohtauksen jälkeen se iljetys meni siitä ulos mistä tulikin, ulosveisuuna lasten räkänaurut! Ei kärpäselle vaan äidin hypyille.

Seuraavaksi aloinkin odottaa puhelua naapureilta (onko teillä joku hätänä?) tai sosiaalitoimistosta (tehdäänkö lastensuojeluilmoitus?).
Onneksi kumpaakaan ei tapahtunut vaikka meteli ja karjunta oli taatusti kuulemisen arvoista!
Hyi olkoon, kylmät väreet tulevat vieläkin. Voiko niin isoja kärpäsiä edes olla?
Ehkä se oli se kuuluisa härkänen sitten.

8 kommenttia:

 1. :D Hih
  Mä oon ihan hysteerinen ötököistä. Kärpäset menee, mutta muuten iik. Varsinkin ampiaiset ja hämähäkit. Pelkään että siirrän kammoni lapsiin varsinkin ampiaisten kohdalla, mutta minkäs teet..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötökkäkammosta johtuen kai olen siksi talvi-ihmisiä :)
   Ampiaiset on kyllä kaikkein kauheimpia..mutta oon huomannut, että meillä lapset hysterisoi jo pelkästään hyttysiä..että ehkä kannattais pitää se suu supussa, vaan ei se auta jos ei vaan voi :)

   Poista
 2. ;))))))) mäki yhdyn teidän lasten nauruun sun ihanasta kirjoituksesta! ;)))

  VastaaPoista
 3. en taija uskaltaa ees vihjasta,mitä elukkaa itte tässä konneella istuessa aina vilikuilen :) pyörtysit pelkästä ajatuksesta :) ei vaan ei kai sit immeinen mittää voi,jos on elukka-kammoinen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pauhaan aina lapsille että pistäkää se ovi kiinni, kun en kestä ajatusta siitä että joku öttiäinen löytää tiensä sisätiloihin :)

   Poista
 4. Kaikki mitkä pistää ja puree niin saa kyllä aikaan jonkinlaista hysreriaa, kärpäset ällöttää ja ärsyttää! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä!
   Vaikka mua ei ole edes pistänyt ikinä hyttystä kummempi ötökkä niin paniikki iskee silti joka kerta :) kuolen varmasti pelkästään kauhuun jos joskus sattuu ampiainen pistämään :D

   Poista