torstai 1. lokakuuta 2015

Ei saa liimata!Meidän muksut rakastavat liimailua.
Liimat on pakostakin nostettu yläilmoihin niin ettei ne ole lasten näkyvillä ja saatavilla.
Askartelutkin ovat (ne kaikki kaksi kertaa tässä vuosien aikana) vaikeusasteeltaan sitä, että sarjakuvalehdestä leikataan kuvia ja liimataan paperille. Kiitos lasten mielikuvituksellisen äidin. Kuka lie.

Ihan yhtä ihania liimailtavia ovat tarrat.
Niitä aina toisinaan ostetaan tai niitä tulee kirjakerhosta tai jonkun postin mukana, ja sitten liimataan!
Aina kun huomaan jonkun muksuista hipsivän kamaria kohti tarranipun kera, vannotan että niitä ei sitten liimata muualle kuin paperiin. Joo joo, ei ei!

Aina siinä käy niin, että sitten kun pyörähdät jossain vaiheessa siellä huoneen perukoilla niin johan on sängyt ja kaapinovet ja hyllykön reunat koristeltu mikkihiirillä ja autoilla JA niillä kaikilla räippeillä myös mitä siitä tarra-arkista jää! Siis TODELLA tyylikästä. Argh. (Ovat sentään yrittäneet, kuvista päätellen, liimailla niin ettei heti jäis kiinni.)

Myös erinäiset kirjoittelut ovat niin enempi sääntö kuin poikkeus.
Ja kynien kanssa pitäisi (PITÄISI) olla sama homma, että ei sitten muualle kuin paperiin. Joo joo, ei ei! Silti ne samat sängyt, kaapinovet ja hyllykön reunat on tekstattu täyteen omaa nimeä, kaverin nimeä ja niitä tikku-ukkosarjakuvia.

Lapset ne osaa sen järjestämisen taidon, että äidilläkin on jotain tekemistä täällä elämässä. <3
(Inhoan siivousta.)

12 kommenttia:

 1. Kuulostaapa tutulta.
  Meidän kaksoset on kyllä piirtäny seiniin,huonekaluihin,vaatteisiin,itseensä enemmän kun muut yhteensä. Arg...ärsyttävää. Aina joku jättää kynän heidän ulottuville. Onneksi on taikasieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei muuten tuota taikasientä vielä löydykään!! Olis varmaan ihan ookoo hankintalistalla..:)
   Meilläkin saa jatkuvasti muistuttaa isompia että ei saa jättää kyniä näkösälle kun tämä pikkuneiti sotkii niillä jokapaikan, tussit oon ajat sitten jo vaihtanut vesiliukoisiin niin ne onneksi lähtevät pois ovista ja seinistäkin (jos ei oo tapetti)!

   Poista
 2. Meillä ei onneks vielä liimailla tarroja huonekaluihin mutta piirrellään sitäkin enemmän. Siks kynät on äidillä hyvässä jemmassa. Ihmesieni on pelastanut moneen kertaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tehdään molempia tasaiseen tahtiin! Aina saa jonkun suttauksia olla jostain hinkkaamassa :D mutta tuo ihme/taikasieni täytyy kyllä hankkia, lyijykynäkin on väliin niin tiukassa että lähteekö pois!

   Poista
 3. kiitos päivän nauruista :D meinaan,ihan ku oisit meiltä kirjottanu :P Just sama homma,joka paikassa kynän jälkiä tai tarroja.UAH! :D Aika urakka oli niitä saada viime kesänä ennen rippi-juhlia pois,nyt sais taas alottaa uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)

   Mä luulen että tämä liimailu ja piirtely on lapsiperheissä enempi sääntö kuin poikkeus :D

   Poista
 4. Mikähän siinä on että ne neuvolasta/lääkäristä saadut tarrat täytyy käydä liimaamassa sänkyyn (siis ja tämä ongelma on meillä aina ollut poikien kans vaikka tyttöjäkin talosta löytyy).
  Tuossa kesällä kun olin kaupungissa niin mies soitti että 3 ja 5 vuotiaat "vähän" taiteillut isojen tyttöjen huoneessa. Tusseilla oli vedelty lattiaan, seiniin, lipastoon, pöytään, lakanoihin ja varmaan joku muu paikka vielä jota en nyt hoksaa, oli siinä muuten putsaamista, melkein kaikki lähti ONNEKSI!! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne liimaillaan tottakai heti :) ja toinen on jos Aku Ankan mukana tulee jotain tarroja ;)

   Onneksi tussi lähtee helposti JOS on vesiliukoinen :) mutta jos ei oo niin sitte on kyllä komeat taideteokset pitkin kämppää :D

   Poista
 5. Voi ihmesieni on ihan paras! Lähtee lyijykynä ja kuulakynä jäljet tuosta vaan..permanenttitussikin lähti ruokapöydästä kun olin oikeen nopea :) ja takan lasiluukut kiiltää kans, sormet jäljet ovista ym ym..
  Meillä lapset liimaa neuvolasta saadut tarrat neuvolakorttiin..sitten välillä niitä ihastelevat sieltä :) t. Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten mä en oo koskaan ostanu sitä :D oon siis kuullut kyllä, mutta ei oo vain sattunut kaupassa tulemaan vastaan!

   Meillä lapsille on kyllä kaikenmaailman tarravihot ja kaikki, silti ne liimailee just sinne minne ei pitäis :D no, pikkuhiljaa se innostus kai iän myötä vähenee, toivottavasti ;)

   Poista
 6. Meillä on lapsilla omat "päiväkirjat", eli vihot, joihin ovat piirrelleet, "kirjoitelleet", liimanneet paperisilppua ja tarroja. Tärkeiden tarrojen viereen on pitänyt kirjoittaa, milloin ne on saatu ja mistä, esim. verikokeen ottamisen jälkeen. Niistä on ollut ajanvietteeksi konfirmaatiokirkkoon, asukasyhdistyksen kokoukseen automatkoille jne. :)

  Omassa lapsuudenkodissa taas oli puinen sängynaluslaatikko, johon OLI LUPA liimata tarroja. Ja kyllä liimattiinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän munkin hankkia joku sänky tuonne kamarin nurkkaan mihin sais ihan vapaasti piirrellä ja liimata :D ei nimittäin oikein (varsinkaan pienimmillä) nuo vihkotkaan auttaneet.
   Isommilla on jo omia juttuja mihin piirtelevät, kirjoittelevat tarinoita ym.

   Poista