torstai 1. syyskuuta 2016

ValmistelujaEipä ehtinyt edellinen kura pihasta kuivua, kun se kaivettiin uudestaan auki!
Itse asiassa meidän koko pihan tilanne on varsin vetinen, ei kerta kaikkiaan oo ollut kelejä tehdä sitä loppuun. Marmatinkin jo tuossa pitkät rimpsut siitä miten mulla ehtii järki lähteä mennen tullen ja palatessa ennen kuin tuo saadaan jonkinlaiseen kuosiin. (Onnekseni se taju on tullut vielä tähän asti joka kerta takaisin!)
Nurmikonhan voi vielä kylvää, vaikkei se ehtisi lähteä enää tälle syksylle itämään.
Siellä se muhii mullan alla ja odottelee kevättä.
Ehkä aavistuksen musta tuntuu tällä hetkellä, että se ei pääse enää tälle syksylle sinne mullan alle vartomaan, koska tuli tähän vähän kaikkea muuta. Kröhöm.

Talli on siis tuloillansa!
Mies on hikipanta päässä piirrellyt tallin pohjakuvia (itse asiassa niitä on piirrelty jo viime talvesta asti ja pyöritelty mahdollisia järkeviä vaihtoehtoja). Pohjat on kaivettu ja uuden viikon alkaessa pitäisi betonikuorman saapua tallin kivijalaksi.
Sitten alkaakin vimmattu pystyttäminen, kattoristikot tulivatkin jo tänään.
Kolmen karsinan talli sieltä on nyt tulossa, muuten aikaa on ihan hyvin ennen kuin hepat tulee, mutta karsinaelementtien kohdalla en tiedä vielä miten käy. Eiköhän nekin ajallaan saada paikalleen..
Ja toki vielähän pollet pärjää ulkosallakin..

Nyt on kuumeinen hevostarvikkeiden hankinta menossa.
Toki ponskuloisten mukana tulee vaikka ja mitä! Mutta pitäähän sitä vähän jotain..
Ja suomenhevosella ei ole varusteita, joten satuloita ja suitsia ollaan metsästetty ja suitset onkin jo tiedossa. Kohtuullisen haastavaa näin ensikertalaiselle miettiä mitä kaikkea perus puskahepat tarvii ja mitä ilman pärjää. Sallan vinkkilinja on jälleen auki! Otetaan ilomielin vastaan, mikä on ehdoton juttu? Mikä turhake?

Vähän muitakin valmisteluja tässä pitäisi alkaa tieten pikkuhiljaa miettimään.
Lähden huomenna viikonlopuksi Isolle Kirkolle opiskeluaikaisten ystävien kanssa, joten jotain nyssäkkää tieten pitäisi ruveta pakkaamaan.
Ai että on kivaa lähteä, pitkästä aikaa nähdä naisia joita näkee ehkä kerran vuodessa, mutta juttu jatkuu aina samasta mihin ollaan jääty.

Paljon kivaa on siis tiedossa, niin tälle viikonlopulle kuin tuleville viikoillekin <3

Ps. Kannattaakohan jättää tuo meidän Ekaluokkalainen jatkossa pois heppatarvike-ostoksilta? Huomaa pinkit veräjänkahvat :D
JA huomatkaa myös tuon punaisen tallin pääty joka on niin kiero että ei paljoa ison pahan suden tarvi puhista kun on mökki nurin, tuo kuva kyllä hiukan ehkä korostaa vielä sitä! Mutta lienee on ihan viisasta tehdä uusi ;)

14 kommenttia:

 1. Hei, kivoja uutisia siellä. Anteeksi ja tiedän, että ei sinänsä mulle kuulu... Mutta, kun kaikesta teet julkista niin suuresti ihmettelen sitä millä lapsiperhe toteuttaa näin massiivisa projekteja? Ja se, miten olet tuonut esille (muistaakseni olen näun lukenut) sen, miten vähän teette töitä, monta lasta, eläimet... Mielettömästi menoja siis...kuitenkin onnea projektiin! T. Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en koe tarvetta vastata tuohon sun kysymykseen :)
   Tämä mun blogi on kuitenkin niiiin pieni pintaraapaisu meidän elämästä..
   Todella pinnallisesti olen pääasiassa kirjoitellut, siispä perheen raha-asiat ja muutkaan henkilökohtaiset jutut ei kuulu tänne.

   Harmi jos olen antanut sellaisen kuvan että täällä jotenkin leveästi elettäisiin, varmasti se saattaa jostain siltä vaikka vaikuttaakin mutta ns.leuhkia en halua, kerron vain rehellisesti mitä täällä touhuillaan.
   Kuitenkin vain nöyränä ja todella kiitollisena ollaan tästä kaikesta mitä ollaan saatu ja näistä mahdollisuuksista mitä meidän eteen on tullut, eikä kaikki ole tullut todellakaan vain sormia napsauttamalla :) toivottavasti ymmärrät mitä koitan sanoa..

   Kiitos onnentoivotuksista, niitä tarvitaan tässäkin kohtaa :)

   Poista
 2. Söpöt kahvat :D Ootan jo innokkaana kuvia niistä nelijalkasista mitä teille saapuu, aijjettä!!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö oo :D Kyllä innoissaan ollaan täälläkin <3

   Poista
 3. Teillähän mennään eteenpäin ihan järkkyä vauhtia! Ihan mahtavaa :) Ootte ollu reippaana ja vielä saa reippailla vähän, että kerkee ennen talvea. ;) On kyllä ollut mahtavaa seurata teidän pesän rakennusta maalle. Niin ihania juttuja ja minä oon kans samaa mieltä, että eläimet sen kodin viimeistelee. Tällä hetkellä voin vain haaveilla sellaisesta. Ehkä joskus tulevaisuudessa eri kodissa ja eri tilanteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä lievästi sanottuna nyt tapahtuu :D mutta eiköhän se tästä rauhoitu, tämä on kyllä pelkästään ihanaa ja kuvaa!
   Tämmöisen soisi kyllä kaikille, maalla on mukavaa ja eläimet antavat niin paljon (vaikka vievät sitä aikaakin..ja rahaa) :)

   Poista
 4. Komppaan myös ekaa kirjoittajaa, että miten te pärjäätte, mutta raha-asiathan ei tietysti muille kuulu :)
  Mietin sitä, että onko vuohille oma talli,vai tuleeko nekin uuteen talliin? Mielenkiinnolla seuraan heppojen tulemista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos oikein hyvin :D

   Vuohet on tuossa omassa paikassaan punaisessa navetassa..uusi talli on vain hevosille :)

   Poista
 5. Ihan tässä tekee mieli muuttaa maalle, kun näitä postauksia lukee! Eläinten hoidosta en tiedä valitettavasti mitään, joten vinkkejä ei ole antaa, ei ainakaan hyödyllisiä sellaisia :P Mukava lukea blogiasi, tykkään kirjoitustyylistäsi. Tässä tekstissä ilahdutti erityisesti sanan "nyssäkkä" käyttö :D Iloa ja onnea touhuihinne. Uskoisin, että lapset varmaan viihtyy huippuhyvin tuollaisella isolla pihalla ja maaseudulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyssäkkä :D joku pieni kassi johon saa vähän tavaraa :) no ehkä mulla vähän oli enempi kuin pelkkä nyssäkkä ;)

   Just Helsingistä kotiin päin matkustaessa totean jälleen että kyllä maalla on ihanaa ja rauhallista <3 vaikka kaupungissakin oli kivaa!

   Poista
 6. Tuohon mitä kannattaa hankkia, sanoisin että ei kannata hankkia ja haalia hulluna heti, hankki sitä mukaa kun hoksaa että jotain tarvii.. satula, suitset, pari harjaa, päitset, naru, hevon syömät ruuat. Pääsee jo pitkälle. Ja saattaapi tulla lähes kaikki kaupassa mukana. Niin ja loimet tietysti syksyn kylmiin sateisiin. Ite huomannu et tullu haalittua ihan liikaaa alkuun ja sitte niitä myydään. ;-) että pikku vinkkinä vain. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin me todettiin myös, että ensin perusjutut ja sitten katotaan tarpeen mukaan :)
   Ponien mukana tuleekin ihan kaikki muut paitsi satula, joten niille tuskin tarvii mitään kummempaa!
   Suomenhevosella ei taas ole matkassa mitään muuta ku riimu, joten enempi ollaankin tässä mietitty isommalle hepalle kampetta!
   Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 7. Heinät muistakaa ostaa jo valmiiksi koko talveksi ;) Itellä lapsena heinät tuli omasta pellosta ja kuivikkeet naapurista niin oli aika totuttelemista että nää kaikki piti ostaa joltain ulkopuoliselta ja vielä tutkia/ottaa selvää hyvästä heinän toimittajasta. :)

  Onnea tähänkin projektiin!

  p.s Satulaahan turha ostaa valmiiksi - kuitenkaan ei ole sopiva ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nämä ruokinta asiat pitäisikin olla jo aika lailla selvänä..
   Toki niitäkin voi joutua vielä muokkaamaan tarpeen mukaan :)

   Satulaa meillä ei vielä olekaan, ajateltiin ottaa kokeille muutama eri penkki ja sovitellaan ja tehdään päätös vasta kun satulaa on sovitettu :)
   Se onkin haastavaa löytää just meidän tarpeisiin sopiva! Onneksi mulla on osaava henkilö tässäkin apuna..

   Poista