tiistai 7. toukokuuta 2013

Pasta Carbonara


Tässäpä teille taas hyvä ja helppo ruokavinkki.
Ja mikä ihaninta (mä saan kerranki kirjoittaa näin) lapsetkin tykkäs!
Kai mä voin näin kirjoittaa vaikka ruokailun jälkeen isoveljen lautaselta löytyikin parit sipulinräntyt. Ei lasketa nyt niitä.

1 paketti pekonia
pieni sipuli
1prk kermaa
1 valkosipulin kynsi
2 kananmunan keltuaista
mustapippurirouhetta

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita kylmälle pannulle. Laita hella ensin keskilämmölle jotta pekonien oma rasva sulaa hiljalleen. Voit lisätä lämpöä kun rasva alkaa sulamaan. Kun pekonit ovat paistuneet rauhassa rapeiksi, lisää pannulle sipulit ja anna niiden paistua kevyesti.
Lisää kerma ja pippuri ja kun kerma alkaa kiehua, pienennä hieman lämpöä ja anna kerman kiehua kokoon.
Ota pannu pois liedeltä ja suurusta kastike keltuaisilla. Älä laita enää levylle ettei keltuaiset kypsy.
Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. (huom.pekoni tuo jo aika paljon suolaistuutta)

Sekoita vielä lopuksi keitetty pasta (voi käyttää mitä vain) ja kastike sekaisin.

Tämä oli niin hyvää, että löysi paikkansa meidän ruokalistassa heti.

1 kommentti: