tiistai 9. syyskuuta 2014

Kohta kalju!

 

 


 
 
Sen lisäksi että imetys kuluttaa raskauden aikana hankitut kilot pois (hillitön suklaan syönti kyllä pistää tehokkaasti vastaan!), se vie hiukset päästä.
 
Suunnilleen pari vuotta ehdin kasvatella ja vahvistaa kuontaloani kunnes, aika tarkkaan vauvan ollessa kolmen kuukauden, se alkoi harventua aika reippaasti.
Sitä ei voi käsittää, miten paljon yhdeltä ihmiseltä voi tippua hiuksia päivän aikana! Ja mun tapauksessa kun hiukset ovat vielä pitkätkin, niin karvoja tuntuu olevan tuplasti joka paikassa. Ehkä pahin paikka on vauvan kädet lattialla olon jälkeen, niistä saa noukkia valmiit lankakerät. Ja sitten typy nielee ja kakoo hiuksia ja pask ulostaa kaulaliinaa. To-del-la inhottavaa. Ja huom. hiukset ovat kuitenkin koko ajan kiinni.
 
Aamulla harjatessa lähtee ensimmäinen tukko, illalla suihkussa lähtee toinen tukko ja suihkun jälkeen harjatessa lähtee kolmas ja neljäs tukko. Ihan oikeasti, neuloisin niistä jo villapaidat koko perheelle.
 
Eikä siihen auta mikään.
Ei vaikka äpöstät niihin litra tolkulla mitä hienoimpia shampoita tai syöt paketti kaupalla kapseleita.
Ajan kanssa, ja yleensä imetyksen loputtua, putoilu vähenee ja jossain vaiheessa normalisoituu muutamiin lähteviin hiuksiin päivässä.
 
Sitä odotellessa pistetään puikot kilisemään ja neulotaan vielä koko poppoolle villasukat ja villapipot. Tilauksiakin otetaan vastaan!
Miten ois maantienväriset säärystimet? Ne on kuule muodissa nyt.
 
 
 
 


9 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta, sillä täällä tippuu e d e l l e e n ihan valtavasti hiuksia. Saa nähdä koska tää loppuu. Mutta samaan tahtiin puskee koko ajan uusia eikä tiiä millä pinniviritelmällä ne sais aisoihin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä kai niitä koko ajan tulee lisääkin, että ei tässä nyt varmaan heti oo pelkoa kaljuuntumisesta ;)

   Poista
 2. Täällä yks kohtalotoveri myös! Yököttää kun omia hiuksia on lattiat täynnä, omissa ja lasten vaatteissa, sängyssä niitä vasta onkin, ruokapöydällä..joka paikasa! Ruuanlaitto ja leipominen on vähemmän mukavaa kun saa koko ajan tarkistaa ettei oo hiuksia seasa. Vaikka on myssy päässä ja vaikka on se tukka kiinni koko aja. Mullaki on pitkät hiukset ja oon jo miettiny joutuuko hiuksia vähän leikkaamaa että näyttäs vähä paremmalta :)

  VastaaPoista
 3. Voi, nyt kun siitä kirjoitat niin kylläpä muistui mieleen omat vastaavat ajanjaksot! Vauvavuosi on monella tavalla niin valtavan ihana, mutta sinä päivänä, juuri tuossa muutaman kuukauden kieppeillä, kun hiukset alkaaa lähteä tukoittain niin tekisi mieli itkeä.. Se irtoavien hiusten määrä on käsittämätön! Mutta onneksi niitä tulee sitten tosiaan uusia tilalle :) Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurimalla osalla taitaa käydä just näin! Onhan se tosi kuluttavaa hommaa..:)

   Poista
 4. kumma juttu,mullaki tipahtelee hiuksia vaikken oo imettäny 1v 7kk.een :O oikeestaan imetys-aikaan ei katoakaan...

  VastaaPoista
 5. Mä muistan jostain lukeneeni (todella uskottavaa kun ei tosiaan mitään muistikuvaa mistä luin) että se ei oo imetys mikä ne hiukset repii päästä vaan se johtuu siitä, että ihmiseltähän normaalistikin lähtee hiuksia ihan joka päivä, mutta että raskausaikana niitä hiuksia ei sitten lähekään normaalisti ja tästä syystä monella on raskausaikana tosi paksu tukka.. Sit ku raskaus on ohi niin hiljalleen alkaa lähteä nekin hiukset jotka ois pitäny tippua jo raskausaikana plus sitten ne hiukset jotka kuuluu muutenkin tippua.. tästä syystä tuntuu että kerralla hiuksia lähtee paljon kerralla ja niinhän niitä lähteekin, mut sillä ei siis juurikaan mitään tekemistä oo imetyksen kanssa..

  Tämä nyt ei tietenkään hirveesti lohduta siinä vaiheessa ku sitä tukkaa tukoittain lähtee... mut kyllä se kasvaa takasin!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, lohduttavaa! Kiitos tästä tiedosta :) jospa tämä tästä kohta rauhottuisi!

   Poista