torstai 25. syyskuuta 2014

N(K)ukkumisjuttuja
Vauva on viime aikoina nukkunut ihan todella huonosti ja meidät yöt ovat menneet suunnilleen näin:

- vauva nukahtaa ilman nukuttamisia joko omaan sänkyynsä tai meidän sänkyyn.
- vauva älähtää noin 1-2h nukahdettuaan, mutta hiljenee yleensä tuttiin ja jatkaa unia.
- vauva on heittämällä ykkösenä herkkäunisten listassa (herää tassuttavista askelista aina vessanpöntön kohinaan, vierustoverin pierusta puhumattakaan. Luultavasti nukkuisi illasta aamuun, jos talon muu väki olisi koko yön hipihiljaa. Ts. kuolleena)
- vauva syö parhaimmillaan vain yhden kerran aamuyöllä, pahimmillaan viisi kertaa eli puolentoista tunnin välein.
- vauva rakastaa herätä kolmelta tai neljältä ja valvoa noin seitsemään, jolloin nukahtaa uudelleen ja nukkuukin sitten lähelle puolta päivää (nämä yölliset kukkumiset sisältävät mm.kikatusta, kiljuntaa, hiuksista, kaulakorusta (äidin) ja sukkahousuista (omista) kiskomista, kääntyilyä, potkimista ja kaikkea muuta vastaavaa mitä öisin ei todellakaan kuuluisi tehdä. Itkua ei juurikaan onneksi kuulu.

Äitiä väsyttää.
Muutaman tällaisen session käynnistyessä jätän kiukkuisesti sähisten ja typeryyksiä lausuen kiljuvan vauvan ja mistään tietämättömän isukin oman onnensa nojaan (koska vauva sippaa itsekseen joka tapauksessa jossain vaiheessa) ja hiissaan vieraspatjan jompaan kumpaan isompien lasten kamariin, jossa hyvällä tuurilla saa nukkua koko loppuyön heräämättä.

Aamulla yölliset murheet on kuin pois pyyhitty kun kamarista alkaa kuulua pärinää ja kiljumista ja uuteen päivään herää maailman ihanin vauva. Eihän niille voi kauaa kiukutella kun ovat vietävä soikoon niin söpöjä.

Sitten soitan miehelle töihin anteeksipyynnön yöllisistä rähinöistä johon vastauksena kuuluu ai, onko joku ollut viime yönä hereillä?
Miehet on ihan parhaita.


6 kommenttia:

 1. En kestä! Ihana blogi(: Yksi lukija lisää..

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos :) olet lämpimästi tervetullut mukaan :)

  VastaaPoista
 3. vedit sanattomaksi <3 tuolla anteeksi-pyyntö soitolla ;) onkohan se se äidin vaisto mikä herättelee sekä äitiä että vauvaa? jos kerta isi nukkuu eikä tiiä kenenkään ees hereillä käyneen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti se on äidin vaisto :) koska oon aina nukkunut kuin tukki, mutta sen jälkeen kun esikoinen syntyi niin oon herännyt heti jokaiseen rasahdukseen!

   Poista
 4. Meilläkään ei mies ollut ikinään aamuisin tietoinen onko meillä herätty kerran, kymmenen vai ei ollenkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä noita unenlahjoja oikein saa? :D kuorsaus kuuluu samantien kun pää osuu tyynyyn ja pariinkiin otteeseen saatetaan kävellä toiseen päähän taloa vesimukin kanssa eikä aamulla muisteta mitään :) vähän oon kyllä kateellinen!

   Poista