tiistai 16. helmikuuta 2016

Aamumummo
 
Nyt on kyllä kuva niin kaukana tekstin sisällöstä, ettei oo tosikaan.
Todellakin voi tekstin loppuun lisätä sulkuihin, (jutun kuva ei liity mitenkään tapaukseen.)
Mutta koska teksti ilman kuvaa tai kuvia on mahdottoman tylsä, ja kuva joka ei liity tapaukseen vielä tylsempi, niin valitsinpa tähän nyt sitten ensimmäisen kuvan joka vastaan tuli kansiosta.
Tylsää!
 
Mun asia tälle päivälle on siis aamumummo. Ja se ei muuten oo tylsä!
Tarina menee näin:
 
Herään töihin 4.20.
Lähden kotoa 4.47.
Olen työpaikalla 4.57.
 
Siinä kello 4.49 tienoilla ajan liikenneympyrään, josta poistun kolmannesta ulosmenoliittymästä (vai mikä se ny o?) ja ajan hiljaistakin hiljaisemman keskustan läpi.
Olen alikulussa noin 4.50 ja joka aamu oikealla puolen tietä, pyörätiellä, viuhtoo menemään mummo. Joka aamu, siis ihan joka ikinen aamu.
 
Ensimmäisiä kertoja kun mummon bongasin vähän vaille viis YÖLLÄ lenkillä addun tuulipuku lepattaen, olin ihan että eiiiiiii...et oo tosissas!
Miten ihmeessä kukaan, kukaan kaikki inkkarit kanootissa omistava elollinen ihminen lähtee lenkille siihen aikaan aamusta? Niin odotan mummoutuvani, että ymmärtäisin näiden iäkkäiden naisihmisten ajatusmaailmaa. Pysykää nyt hyvät mummot sängyssä kun voitte!
Nimittäin siinä vaiheessa kun elämäni olen herännyt keskellä yötä töihin ja se lysti loppuu, niin en todellakaan aio kello viideltä muuta kuin korkeintaan kääntää kylkeä. Niih.
 
Alkujärkytyksestä toivuttuani, aamumummo kuuluu yhtä paljon mun aamurutiiniin kuin kuppi kahvia.
Arvaatte varmaan mikä shokki oli, kun mummoa ei kerran ollutkaan tien päällä.
Joko se oli tuhissut pommiin, lähtenyt ilman lupaa vartin aikaisemmin ja oli jo mennyt kun minä lähdin tai ehkä sen oli vaikka flunssa kaatanut petiin niin ettei paljon tuulipuku meinaan inspiroinut.
Ei voi tietää.
 
Joka tapauksessa aina kun lähden töihin, odotan koska valkoiset raidat näkyy.
Aamun paras hetki.
Kylänraitilla vain minä, ja mummo.
(Kerran näin ketunkin. Just ennen liikenneympyrää. Mutta ääh, ei se ollut mitään verrattuna mummoon!)
 


28 kommenttia:

 1. Ei voi olla todellista! Täytyy kyllä hattua nostaa :D vetelikö hän siellä menemään silloin kovilla pakkasillakin? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkoinen extreme-mummo kyllä :D
   Silloin kovillakin pakkasilla siellä viipotti, tuulipuku sentään oli vaihtunut toppatakkiin :D ihan ilmiö!

   Poista
 2. Hih. :)
  Silloin kun nuorempana jaoin aamulehteä niin aina lenkin loppuvaiheesa hieman ennen viittä oli eräs papparainen aina lenkillä. Mietin silloin että mikä ihmeen järki on liikkua siihen aikaan aamusta. Mutta jos menee aikaisin nukkumaan niin on sitten vissiin hyvin virtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään niin tajua miks joku lähtee siihen aikaan lenkille!! Oikeesti :D kun saa nukkua!!

   Poista
 3. Hahhaah:D Voihan mummo!!
  -Julle

  VastaaPoista
 4. Mummo voi nukkua just sillon ku nukuttaa.menee nukkumaa ku toiset heräilee.ehkä syö ja rupee kutomaa sukkaa :)

  VastaaPoista
 5. mummo-parka :D jos uni loppuu,niin se loppuu ja samahan se on vaikka lenkille lähteä ;) ihan ku meijän naapuri,kahen aikaan yöllä kolaamassa lunta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihikä sitä ihminen rutiineistaan! Jos on kerta tottunut siihen aikaan lenkille lähtemään niin sitten mennään :)

   Poista
 6. Nää on hauskoja tapauksia! :) Kokemusta on lapsuuden kylänraitilta.

  VastaaPoista
 7. Niin kiva juttu, että sait hymyn huulille.

  VastaaPoista
 8. Sitten kun ihminen pääsee siihen ikään, että lapset on kasvaneet ja työelämä takana, uni kevenee niin ettei aamuyön tunteina saa nukuttua vaikka kuinka haluaisi! Näin on moni mummu mulle todennut. Joten eiköhän me nuoremmat nautita jokaisista aamuyön sikiunista kuin viimeistä yötä :D

  Ps. Ihailen, että jaksat noin hurjan aikaisin nousta töihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen kuullut :)
   Jokainen tietysti tyylillään! Voihan se olla että itsekin herään sitten neljältä koska olen tottunut ja lähden lenkille :D

   Poista
 9. Hauska. :) Mä voisin lähteä tuohon aikaan lenkille (jos siis jaksaisin nousta) ehkä kerran viikossa jos ei muulloin aikaa löydy, jos esim. olisin töissä. Aamulla kuitenkin saa tehokkaasti aikaan ja sitten olisi lenkki tehtynä ja pääsisi rauhassa suihkun jälkeen aamupalalle. Joskus teenkin viikonloppuna niin mutta nousen kylläkin vasta kasilta ja pääsen suoraan aamupalalle kun muu perhe on herännyt. Mutta kun meillä on yövalvottaja joka herättää 2-4 kertaa joka yö niin aika usein kääntää vaan kylkeä siinä vaiheessa kun pitäisi nousta tai sammuttaa jo yöllä sen kellon.

  Mutta jos olisin eläkkeellä niin en usko että tuohon aikaan viitsisin nousta. Mutta nämä varmaan elää ihan eri rytmissä. Tätini (+80v.) menee kuulema viideltä illalla nukkumaan ja herää kolmelta.. Huhhuh.

  Muistan kun itse vein aikoinaan lapsia hoitoon niin meilläkin oli "aamusetä" joka bongattiin joka aamu ennen kasia tietystä kohtaa. Ilmeisesti rutiinit ovat joillekin tosi tärkeitä ja tämäkin setä meni joka aamu kauppaan hakemaan maitopurkin (satuin joskus näkemään kun tuli kaupasta kasin jälkeen). Ehkä se oli syy nousta sängystä tms.

  No katsotaan millaiseksi vanhana muuttuu. :)

  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rutiineistahan siinä varmasti onkin kyse :) ja se syy tosiaan nousta joka aamu!
   Arvostan kyllä että vanha ihminen jaksaa joka aamu lenkin tehdä. Varmasti pysyy virkeänä :) mutta silti..viideltä!! :D

   Poista
 10. Haha, eikä. Niin hauska :D On kyllä kellontarkka rytmi mummolla. Varmaan ollu jtn erikoista sille päivää, ku ei oo lenkillä näkyny :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä :D
   Todellakin on varmaan ollut jotain ekstraa kun lenkki jäi väliin :)

   Poista
 11. Kyseessä on ilmeinen teräsmummo! Melko harvinainen näky juuri sen vuoksi, ettei monikaan nykyajan ihmisistä ole paikalla havainnoimassa näitä aamuyön tunteina päämäärätietoisesti eteenpäin viipottavia jalostuneita ihmisyksilöitä. Sinulla on käynyt onni, että työvuorosi alku sattuu juuri tuolle kellonlyömälle, jolloin teräsmummon (joissain tapauksissa myös -papan) voi bongata. Käsitykseni mukaan laji on harvinaistumassa samaa tahtia kuin ihmiset laiskistuvat ja nuoriso veltostuu. Sivuhuomautuksena mainittakoon, etten usko esimerkiksi itsessäni olevan koskaan tarpeeksi ruutia teräsmummouteen, sillä pidän yksinkertaisesti liikaa nukkumisesta. Luulenpa, että juuri tällainen yksilö on uhonnut kerran siellä lumihangessakin: "Eteenpäin!".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeesti silloin kovillakin pakkasilla olin suorastaan kauhuissaan kun siellä se mennä viipotti niin kuin aina!
   Juurikin sitä sukupolvea joka on kouluunkin hiihtänyt kesät talvet :D
   Siinä ei yks reilu kakskymppinen pakkanen paljoa purista.. niin rautainen ja tosiaan näitä tuskin monta tästä maasta löytyy :)

   Poista
 12. Onhan noita. Ite jaoin useemman vuoden sanomalehtiä niin että menin puol neljäks töihin. Yks mummo kanssa mennä viuhto sen pari-kolme tuntia niin että useamman kerran lenkin aikana tuli vastaan. Sitten oli tuijottajamummo joka ei kävellyt vaan seiso tuijottamassa jossain risteyksessä. Ja pullojenkerääjämies polkupyöränsä kanssa, kyllä näitä yön sankareita riitti vaikka muille jakaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa matkan varrella on myös eräs pappa joka jo melko aikaisin tulee tienvarteen postia odottamaan.. Siinä se seisoa töröttää, on kuulemma jo niin muistisairas, että joku kaunis päivä ei enää osaakaan siitä postilta parin kymmenen metrin päähän kotiin :( mutta se tapa, siihen postille tullaan aina vain..

   Poista
 13. On sullakin murheet ja kirjoittamisen aiheet. Ei ole kyllä blogi laadulla pilattu. Vahingossa eksyin tänne ja lupaan, että on todella viimeinen kerta! Huh! T. Briitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisesti en täällä mun murheista hirveesti kirjoittele, mutta onneksi löytyy blogien joukosta varmaan semmoistakin tekstiä joka sua miellyttää :)

   Poista
  2. No voi morjens tuota edellistä anonyymia kommentoijaa.:O ei voi ku ihmetellä.

   Poista
  3. Meitä on niin moneen junaan :D niin paljon mun jutut teki kuitenkin vaikutusta että ihan kommentoimaan asti vaivautui ;)

   Poista