tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ruokavinkki


Nyt kyllä hävettää tunnustaa, että tein ehkä elämäni ensimmäisen kerran lohikeittoa!
Töissä sitä ollaan tehty erinäisiin kekkereihin ja sieltä tuonut sitä kotiinkin, mutta että itse olisin tehnyt? Ehei.
Eikä siihen nyt varsinaista syytä ole ollut, kunhan nyt en ole koskaan tehnyt, ajatellut ettei sitä kuitenkaan lapset syö (missä kyllä olin jokseenkin oikeassa, mutta on paljon muutakin mitä ne ei syö). Joitain ruokia vain on sellaisia mitä ei tule tehtyä, meillä se on ollut lohikeitto.
(huom. on ollut)
Nimittäin nyt siihen tuli muutos, keitto oli niin hyvää että ujutin sen ruokalistalle välittömästi.

Kalahan tuppaa olemaan aika arvokasta.
Meidänkin kokoinen sakki ei kauheasti kostu yhdestä evästä, joten siivun on oltava aika iso ja siitä saa sitten pulittaakin isosti.
Ruoka on kuitenkin isoin juttu meidän taloudessa mistä en juurikaan pihistä, joten kalaa (pääasiassa lohta) syödään säännöllisesti.

Tämän keiton tein kaupan pakastekuutioista, koin sen siinä säätämisen hetkellä kaikkein vaivattomimmaksi vaihtoehdoksi ja hei, onhan se!
Ja maku oli mielestäni just sama kuin pala-lohesta tehtykin.

Mutta arvatkaapa mitä mieheni toi eilen rempalta tullessaan?
Viisi kiloa tuoretta lohta palasina.
Entisajan malliin oli hurauttanut pihaan kalakauppias ja nyt meillä on pakkasessa muutamaan keittoon lohet valmiina.
Jostain syystä nauroin vatsalihakset kipeäksi.
Koska täällä maalla et voi lähteä shoppailemaan kalatiskille tuoretta kalaa, kalatiski tulee luoksesi.
Kuinka kätevää!

Vielä tähän loppuun yksi toinenkin tunnustus.
Häpeän, nolostun, ärsyynnyn.
Ratkesin, retkahdin, sorruin.
Koska irtokarkit.

Kohta en voi todeta muuta kuin että,
onhan valaatkin rantakunnossa!8 kommenttia:

 1. Meillä syödään kalaa usein ja varsinkin uunilohi kaikkien yks lemppareista :) kokeeileppa tehdä kiusausta graavilohesta!meijän mielipide on että nuo lohikuutiot ei maistu juuri millekään,kuivia mauttomia mönttejä :D silti niistä tehdään täälläkin talossa juuri helppoudesta johtuen :) mut hei katoppa kaupassa kunnon lihan ja kalan kilohintaa,ei niissä oikeesti niin suurta eroa ole ;) t.kalafriikki porukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioita ;)

   Ei varmaan loppupeleissä olekaan eroa kilohinnassa.
   Meillä ostetaan naudan parempaa jauhelihaa joka ei ole halvimmasta päästä mutta ehdottomasti parasta! Jauhelihapaketti tuntuu vain muka paljon riittoisammalta kuin sama määrä kalaa :D siis kun laitat sitä makaronin sekaan tai keittoon tai johonkin kun taas kalaa syödään vaikkapa perunamuusin kanssa niin ei se 400g riitä mihinkään :) sillä se kala varmasti tuntuu kalliimmalta!

   Poista
 2. Meillä syödään usein lohikeittoa. Ostan ruodottoman lohifileen ja paistan sitä uunilohen tapaan tilillä ja suolalla maustettuna noin puoli tuntia tai perunoiden keittämisen ajan. Perunoiden ollessa lähes kypsiä otan lohen uunista ja lisään paistetun kalan paloina keittoon. Ja kermaa perään. Ai että on hyvää. Olen kokeillut myös valmiista lohikuutioista, mutta nou,nou. Ei uppoa meidän katraalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta noissa valmiissa kuutioissa oli hyvä maku mutta koostumus jotenkin outo :) meillä kyllä söivät mitä söivät mutta ainahan Se on tietysti eri onko tuote tuore vai pakaste :)

   Poista
 3. kalakeitto se on hyvää! kokeillepa kylmäsavulohesta,vaam sese vasta hyv onkin! sulla taitaa olla enempiki päänsisällä se valasmainen olo,ulospäin ei ainakaa näy sitten ihan yhtään mitkää karkit ja muut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä kokeilla, kiitos vinkistä :)

   No ihan en kirjaimellisesti tarkoittanut tuota lausetta, siellä pään sisällähän se ajatus taitaa suurimmaksi osaksi olla.
   Toisinaan vain ne muutamatkin "ylimääräiset" kilot saa olon tuntumaan valaalta, eikä oikein ole tyytyväinen omaan kroppaan.
   Vaan minkäs teet kun retkahdus käy aina ;)

   Poista
 4. sain äskettäin ystävältä ihan huipun vinkin lohikeiton keittoon ni jaampa sen tähän! Kun perunat alkanut kiehumaan niin ruodoton lohifile pestynä nahka päällepäin siihen kattilaan, veteen, päällimäiseksi ja kun vähän kypsynyt, niin nahka vaan pois ja vähän veitsellä ja haarukalla siinä pilkkoo tai antaa vain kypsyessään hajota sekaan. Meillä tehään jatkossa aina näin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, enpä oo kuullu :) pysyykö se siinä päällä ettei pyörähdä sinne keittoon kokonaan? Vaikka eikait se haittaa, makua varmasti tulee hyvin :)

   Poista