lauantai 23. huhtikuuta 2016

Uudet eteistilat


Torstaina käytiin poikien kanssa pikareissu raksalla kuvaamassa eteistilat kun J ja pikkuväki jäi laittamaan ruokaa.
Taas oli luvattoman pitkä aika mennyt niin etten ole ehtinyt/jaksanut/viitsinyt käydä paikan päällä ollenkaan. Varmaan edellisen viikon tiistaina viimeksi, kun kalustemyyjän kanssa käytiin päivittämässä kaluste-asiat kohdalleen.

Eteisessä on tosiaan tapahtunut nyt viime aikoina eniten.
Kaikki irtoava materiaali purettiin pois niin lattioista, seinistä ja katostakin ja tehtiin uusiksi.
Vanhat valut piikattiin pois, niitä olikin jos jonkinsorttisessa kerroksessa, kun jokainen koppero oli mun käsittääkseni valettu erikseen! Se ei katsokaas silloin entis-aikaan ollut niin justiinsa. Nyt on kuitenkin tasaiset lattiat ja samalla taas siirreltiin vähän väliseiniä jotta saataisiin vessaa pienennettyä (siellä oli ennen suihkutilatkin) ja kuraeteistä ja muutenkin eteistä isommaksi.
Nyt näyttääkin jo tosi hyvältä ja valoisalta.
Tuo pitkän seinän iso ikkuna jää pois ja siihen tulee toinen sisäänkäynti, ja vastakkaisella puolella olevaa ikkunaa (joka näkyy tuossa toiseksi alimmassa kuvassa oikealla puolella) isonnetaan, joten valoa on luvassa vielä lisää.
Porras hakattiin myös pois tuosta mistä mennään eteisestä aulaan, mutta siihen toki tulee uusi porras.

Eteisestä (kuten muustakin talosta) tulee valkoinen.
Siis seinät ja katto. Lattiaan tulee iso laatta, tumman harmaa, itse asiassa sama kuin tässä meidän nykyisessäkin talossa on eteisessä ja osittain keittiössä. Myös vessaan tulee sama.
Kalusteet niin vessaan kuin kuraeteiseenkin tulee sileät valkoiset, ilman vetimiä. Ja tasot ovat osimoilleen samaa tumman harmaata kivijäljitelmää kuin lattiakin.
Vetimiä meille ei tule muuta kuin vaatekaappeihin, kuraeteiseen mietittiin ensin josko laitettaisiin, mutta todettiin sitten että se on muutenkin hiukan kapoinen, joten vetimettömyys on ehkä ihan paikallaan ettei niihin tarvi sitten itseään kolhia. Meikäläisellä on vähän sitä vikaa kyllä.
Tuo kuraeteinen on kyllä sitä luokkaa kapeudessaan, että meidän tenavat ei koskaan tule mahtumaan sinne yhtä aikaa, mutta toisaalta hyvä jos mahtuvat edes samaan kaupunkiin asumaan, että siinä mielessä ihan sama onko leveyttä metri vai viisi.

Tämmöistäpä tällä erää.
Eteisen lattian kuivumista odotellessa onkin sitten keskikerroksen seinien levyttämistä tiedossa, kattojakin kai kohtapuoliin ja portaiden työstämistä.
Kellarista ja vintin porrasaukosta puuttuu vielä paneeleita, ja lattiaa saa vielä lyödä jonnin verran paikoilleen ennen kuin alkaa näyttää valmiilta. Tasoite-töistä ja maalauksista puhumattakaan.
On siinä siis vielä puuhaa.

Mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa..

Ps. Anteeksi taas joki-kuva. Mutta koska se vain on niin..joki <3


14 kommenttia:

 1. Voi että ihanaa kun remontti etenee!

  Tuosta joesta on pakko kysyä. Että eikö se pelota lasten kanssa muuttaa niin lähelle virtaavaa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ajoittain hirvittää, ei voi kieltää. Ollaan tosi paljon lasten kanssa siitä puhuttu ja siihen on tarkoitus tulla aitaa ja muuta. Joki virtaa loppupeleissä aika kaukana ja alhaalla, kuten kuvasta varmaan välittyykin joten pienillä varsinkin menee aikaa kivikkoisessa ja ryteikköisessä rinteessä ennen kuin pääsisi rantaan asti! Eli kukaan ei pyörähtämällä pihalta sinne voi tippua vaan sinne tosissaan pitää "päästä" ennen kuin on rannassa.
   Toivon että lapset sen ymmärtävät ja uskovat että se on vaarallinen. Ja uskon että sen kanssa oppii elämään :)

   Poista
 2. Jälleen ihana lukea edistymisestä! Tuo tunnelma on parasta mitä nuista kuvista jo välittyy. Ja vesistöjä rakastan minäkin. Ihana joki ja raivaustöitäkin vissiin aloiteltu? ☺ Meillä riittää kans tuota risu savottaa. Puita ja pensaita riittää vaan se viherpeukalointi on ihan parasta! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesi on kyllä mahtava, toki myös kunnioitusta herättävä elementti.
   On siellä kyllä mahtava aina käydä kun valmista on jo niin paljon <3 :)

   Poista
 3. Ihana paikka kodilla😍. Tuohan tuo vesi omat haasteensa mut voi sit hukkua siihen lähi ojaanki. Meillä ei mee joki ihan nuin läheltä mutta nuo vesiojat yhtä pelottavia. Näkillä pelotellu mut kolmi vuotias innostu ja sano lähtevänsä kivittää näkkiä. Huoh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä, ainutlaatuinen <3
   Joo täällä on kyllä kans näkin vievän pikkulapsia mukanaan..en todellakaan peukuta pelottelulle normaalisti, mutta tämmöisissä tilanteissa se on mielestäni sallittua!
   Meilläkin on tässä nykyisen kodin tontin reunalla iso veto-oja joka tulva-aikoina on kantta myöten täynnä..kyllä ihan yhtä sydän syrjällään saa olla normaali ojienkin kanssa.

   Poista
 4. Voi että kun mäkin olisin tajunnut aikanaan jättää KAIKKI vetimet pois KAIKISTA ovista ja laatikoista, niin paljosta oltais säästytty! :D Meillä siis lapset kiipeilevät vetimien avulla pöydille ja isäntä ripustaa kaiken farkuista ja likaisista sukista lähtien ovien ja kaappien kahvoihin. Muun muassa. Huoh. :D Mutta siis tosi kivalta kuulostaa, olipa kiva nähdä taas että mitäs siellä teidän raksalla oikein tapahtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kolauttelen niihin päätä ja niihin jää villatakista kiinni ja ne kolhii mustelmia sinne tänne.. Inhoan vetimiä :D
   Meillä myös lapset roikkuu, rimpuilee ja kiipeilee niissä..
   Uudessa ne varmaan roikkuu sitten pelkässä ovessa, sen verta apinan elkeitä omistavat :D
   Tuttua, tuttua..

   Poista
 5. Ihana seurata tätä teidän projektia, tuosta teidän talosta tulee kyllä niin hieno kun saatte sen valmiiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin kovasti odotan että kaikki on valmista <3

   Poista
 6. Kyllä joki lähellä kotia tuo omat haasteensa, mutta tuo myös niin paljon hyvää ja nautintoa :) Meillä ei saanut mennä takapihalle ilman aikuista ja tais pientä pelottelua joen eläimistä olla, jotka ei tykänneet jos lapset päineen siirtyy luvattomalle alueelle.

  Kauniille paikalle teidän koti tulee ja sinnepäin kun tulen, olispa kiva tulla käymään. Pyörähtäkää täälläkin :)

  Tsemppiä remonttiurakkaan ja aurinkoista kevättä koko perheelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti saa olla silmät selässäkin :) niin ku näiden viliperttien kanssa muutenkin!
   Monet kivat muistot on mullakin teidän joesta :) <3

   Oispa kiva nähdä taas pitkästä aikaa, kuukaudet vierivät niin luvattoman nopeaa!

   Poista
  2. Joen rannassa lasten kanssa asuvana voin kertoa,et meillä eivät ole koskaan vielä (kop kop) ilman lupaa rantaan lähteneet. Ja kun on aina läsnä,mun mielestä houkutuskin vähenee. Mutta ainahan se täytyy olla aikuisen mielessä. Mut niin pitää olla myös kadut,joissa liikennettä,rautatie,kukkavesi-altaat yms. Eikähän pieniä lapsia nyt valvomatta voi keskenään muutenkaan laittaa ulkoilemaan. Joki on tuonut vaan niin mahtavasti lisää virikkeitä ja tekemistä perheemme elämään. Ja vanhimpien lasten kasvaessa ovat jo keskenäänkin päässeet mm. kalastuksesta nauttimaan.

   Mahtavaa kun teidän remontti edistyy. -pöperö-maija-

   Poista
  3. Minäkin oon kuullut että enempi "ongelmana" on se että vieraiden lapset ;) no joo, se on totta että koko ajan saa olla silmät selässäkin lasten kanssa ja tosiaan valvomatta ei ikinä saa jättää! Vaikka keskenään isommatkin jo ulkoilevat..
   Kyllä niitä vaaran paikkoja löytyy varmasti kaikkien pihoilta ja lähiympäristöistä!

   Poista