torstai 9. kesäkuuta 2016

Kesäloma vai talviloma?Hei vain taas!
Täältä tuulen tuiverruksen keskeltä, kahvikupin ääreltä, kirjoittelen.
(Ja jos nyt joku erehtyy luulemaan, että istun jossain keskellä aavaa peltoa juomassa päiväkahveja, niin korjaan että ihan sisätiloissa täällä kökötetään ja lähinnä kuunnellaan kun tuuli paukuttaa kattopeltejä ja viuhuu pitkin pihaa.)

Yritin pelastaa mun kesäkukatkin nostamalla ne sisätiloihin, mutta pahoin pelkään että ne paleltui jo viime viikonloppuna kun lähdin yhtenä aamuna viideksi töihin, niin oli PAKKASTA!
Voi elämä, en kestä tätä Suomen kesää.. räntää ja pakkasta jne. kesäkuussa.
Huh, että paras on lämmetä loppukesäksi tai mie romahan. Tai muutan Balille.
Romahtaminen on ensisijainen vaihtoehto, koska olen uhannut ja päättänyt, että tämä tuleva muutto kun on ohi niin seuraavan kerran muutan hautausmaalle. Että romahdusta siis odotellessa!

Lasten kesäloma on pyörähtänyt ihan kivasti käyntiin, siis ilman mitään romahduksia.
Aktiviteetteja hankittiin tähän kesäkuulle ihan kivasti, saavat vähän enimpiä kesähöyryjä purkaa pois.
Kaksi vanhinta ovat seurakunnan värkkäyskerhossa, joka on 7-10 vuotiaille tarkoitettu leikkikenttä-tyyppinen juttu. Kolmena päivänä viikossa 2,5h ohjattua, kivaa tekemistä koko kesäkuun.
Pojat tykkää.
Sen lisäksi Kakkonen ja Isoneiti ovat vielä tämän ja ensi viikon joka ilta tunnin uimakoulussa.
Olen täysin ulkoistanut uinnin opettamisen ammattilaisille, lapset kulkeneet jo monta talvea uimakerhossa ja hienosti ovatkin oppineet kaikkea.
Niin kauan "pakotan" käymään, kunnes uimataito on hallussa.
Se on mielestäni yksi tärkeimpiä taitoja opetella.

Muuten sitten tuusataankin ihan tässä kotosalla, lapset ovat käyneet kavereilla ja treffejä on sovittu tulevillekin päiville. Loppukuusta tehdään vähän lomareissua ja sitten aletaankin pakkailla muuttolaatikoita.
Tässähän se kesä menee tohistessa.

Loppuun vielä kuva mun reippaasta takkutukasta, joka haluaa innokkaasti auttaa äitiä kotitöissä.
Kuinka paljon muuten teidän muksut tekee kotona hommia? Rahaa vastaan, vai ihan yhteiseksi hyväksi?
Meillä kotitöistä ei ainakaan vielä makseta, jokainen saa rahaa jos ja kun johonkin kulloinkin tarvii.
Työt ovat lähinnä oman huoneen siivousta; imurointia ja sängyn petaamista, roskien vientiä ja astianpesukoneen tyhjennystä ja täyttöä, pyykin ripustamista.
Pienempien vahtimista joskus hetken kerrallaan.


Niin, kukin tyylillään, etten sanois:


7 kommenttia:

 1. Ihana apulainen sulla! Meillä on vielä niin pieniä nuo pojat etteivät vielä kovinkaan monia kotitöitä tee. 1v5kk on kyllä innokas tiskikoneen tyhjentäjä, kiskois likasetkin astiat aina pois. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin pienimmäinen kaikkein innokkain :)
   Kyllähän ne ehtii vielä oppia :)

   Poista
 2. Hih, ihana sinä.♥
  On tämä Suomen kesä vaan aikamoista. Nyt monena vuotena varsinkin kesäkuu tuntuu välillä lokakuultä. :D
  Täällä autetaan äitiä muuten samoissa kotiaskareissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jospa ne kelit tästä lämpenisi, inhottaa jos samanlaista odottelua koko kesä niinku vuosi sitten :/

   Poista
  2. Mä just työkaverille totesin että tää sade ei haittaa kun tietää että ei ole syksy. Vaikka sataa niin on valoa ja vehreyttä ja tietää että aurinkokin kohta pilkottaa. :)

   Poista
 3. Tsempit muuttoon ja loppurutistukseen rempassa. Ihana koti teille tulossa, ai että :) Kyllähän tuo kylmyys välillä tympii, mut oon yrittäny ajatella et ainakaan just nyt ei oo sääskiä ja kuitenkin tiet on sulia. En tykkää talviliukkaista. Ja yks kans, mä oon ihan toimintakyvytön helteellä.

  Lasten kotitöistä, meillä kukin tekee mitä osaa..just roskien viemistä, imurointia ja koiran pissatusta :) Rahaa saavat tarpeen mukaan ja joskus sit jostain työstä voi maksaa erikseen. Meillä kasiluokalle menevä aika paljon vahtii pikkusiskoa, niin siitä maksan kyllä ihan mielellään. Ihan jees käydä kaupassa ilman uhmista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin tänään ajattelin kun ajelin töistä kotiin ja vettä satoi, että eipä tässä auta kitistä, keliin kun ei voi vaikuttaa mutta omaan ajattelutapaan kyllä voi :) eli näillä ilmoilla mennään ja koitetaan ajatella että nyt on kuitenkin kesä :D

   Poista