tiistai 21. kesäkuuta 2016

Niin valmista jo!
Käytiinpäs taas pieni kuvausreissu tuolla Joki-Korpelassa.
Hui mahdoton kuinka paljon siellä onkaan edetty taas viime kuvista.
Joka kerta kun astun ulko-ovesta sisään, on jotain näkyvää saatu aikaan. Nämä loppurempan hommat kun ovat niin konkreettisia. Ulko-ovi on uusi, eteisen lattia on laatoitettu, uudet ikkunat ovat niin ihanan..uudet! On kalusteita, on vetimiä, on katkaisijoita, ihanaa puhdasta valkoista (jonka vuoksi todellakin revin verkkarini ihan taatusti!).

Ensimmäisissä kuvissa on uututtaan kiiltelevä, vielä tuoreilla saumoilla (joiden yli hipsittiin laattoja pitkin vain, pikkuisille piti esittää mallikävelyä) varustettu eteisen/vessan/kuraeteisen lattia.
Laatan tarina on aika hauska, tai meillä kävi hyvä tuuri.
Meillä on samaa laattaa täällä vanhassakin kodissa ja olen tykännyt siitä nämä kohta kuusi vuotta tosi paljon. Pinta on sen verran eläväinen, että se antaa ihan älyttömästi anteeksi sotkua ja iso laatta on aina helppo pitää puhtaanakin.
Samaa laattaa siis ajattelin heti uuteen kotiinkin. No siinähän oli käynyt tässä vuosien varrella niin, että malli oli poistunut valikoimista (ainakin niistä mitä me tsekattiin) ja netistä löytyi vain jokin lava hyvällä alennuksella poistokorista! Ja arvatkaa, laattaa oli JUST sen verran, että se riitti noihin neliöihin. Ei kuulemma montaa laattaa ollut jäänyt, joten se meni kyllä just nappiin.
Olen oikein tyytyväinen.
Ainoastaan sauman väri on eri tässä uudessa lattiassa, tummempi kuin täällä vanhassa.
Tuossa on tuollainen söpö pieni porras-askelma tuonne aulaan (jossa taatusti kaikki vauvat ja vaarit vetävät nurin), joka näkyy tuossa ylimmässä kuvassa. Ihana yksityiskohta.
Sitten onkin kuvat sieltä, missä meikäläisen elämä pyörii pääasiassa. Eli keittiö.
Toisin sanoen, jos en syö siellä niin siivoan siellä. Joten sen pitää olla viihtyisä!
Keittiö on aika tosi tosi tavallinen, valkoiset kaapinovet, tummat tasot, musta allas. Harmaat kodinkoneet. Jotka tulevat muuten huomenna!
Vanha talo on siitä hauska, että vaikka kuinka tehdään uutta, niin pakko on suunnilleen pysytellä niiden sen ajan tilaratkaisujen sallimissa puitteissa. Jos jossain töröttää joku palkki tai muurinpätkä tai joku hormi, niin siihen on jonkin sortin kotelointi keksittävä jos haluaa ne piiloon, koska kaikkea ei voi vetää ihan sileäksikään.
Samoin altaiden paikat ja liekkarin paikat määräytyvät aika pitkälle sen mukaan, miten on ennenkin olleet. Tai sanottaisiko näin, että kaikkea voi siirtää ja laajentaa ja purkaa ja poistaa, mutta me päädyttiin siihen että mentiin suunnilleen samoilla ratkaisuilla kuin vanhakin oli.

Kalusteet ovat siis kaikki tuolla yhdellä seinällä, paitsi jääkaappi ja pakastin tulevat vastakkaiselle seinälle, tuohon koloon siis missä on imuri just nyt.
Kaappitilaa tulee olemaan hurjasti vähemmän kuin tässä nykyisessä, mutta kerronpahan vain että täällä nykyisessä on tasan ihan liikaa semmoisia kuppeja ja kippoja joita ei koskaan käytetä, joten uuteen tulee siis vain kaikki tarpeellinen. Silläpä se ongelma ratkaistaan.

Mahdollisesti hommataan joku säilytysjuttu, senkki tms. toisen ikkunan alle, kunhan tästä johonkin huonekalukaupoille selvittäisiin. Sinne voi sitten sulloa vuokaa, maljakkoa ja kannua, mitä harvemmin tarvii.
Sitten laskeudutaankin kellariin.
Joka on huikaisevan vaikea kuvata, no koska kellari.
Toisekseen niitä pieniä ikkunoita peittää toistaiseksi kaiken näköistä puskaa ja pensasta ja metrinen nurmikko, joten oletettavissa on hieman lisää valoa kunhan raivaustyöt ulkona alkaa.
Näissä kuvissa on vähän hassuja varjoja, koska valonlähteenä oli työmaa-valo.
Kodarista tuli yllättävän tilava! Yksistään jo valkoinen väri tuo lisää tilan tuntua. Kaappitilaa on ihan sopivasti, ja tuonne "pannuhuoneen" puolellekin saatiin vähän tasoa ja säilytystilaa ja siellä on myös tarkoitus kuivata pyykkiä. Tässä pikku kopperossa tulen varmasti viettämään myös lähes yhtä paljon aikaa kuin keittiössä. Mun valtakunnat <3Mun likajalat <3

15 kommenttia:

 1. Oi, ompa siellä jo valmiin näköistä ja todella hyvältä näyttää. :)

  VastaaPoista
 2. Haluatko yhtään kertoa että mitä teillä oli budjettina talolle? Ymmärrän hyvin jos tarkkoja hintoja ei huvita kertoa mutta lähinnä meneekö enemmän 50 tai 100 tonnin puolelle? Lähinnä mietittää itseäni samankaltaisen projektin aloittaminen ja sen takia vähän utelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kovin tarkkoja summia tässä paljasta :) mutta sen verran ollaan laskeskeltu että remontin osuus on n.75-80 tuhatta. Summa on paisunut siitä mitä aluksi ajateltiin, koska tehtiin lopulta niin paljon perusteellisemmin kuin ensin oli suunnitelma! Ja meillähän on tosiaan se etu ollut tässä, että mieheni on lähes kaiken tehnyt itse, en hirveä ajatellakaan sitä summaa mikä olisi jouduttu maksamaan ulkopuoliselle työvoimalle :O
   Että jos ei kädentaitoa löydy omasta takaa niin vähän isomman rahakasan päällä saa kyllä istua :D

   Poista
  2. Kiitos kuitenkin arviosta, anto kuitenkin hyvän suunnan :) todella upea koti teille tulossa! :)

   Poista
 3. Ihana koti teillä valmistumassa,ei uskois mikä muodon muutos vanhasta.

  VastaaPoista
 4. Upeaa työtä! Kyllä tuonne kelpaa muuttaa.
  On muuten ollut tarkoitus kysäistä sinun voinnista kun kerroit talvella väsymyksestä ja muista oireista että onko helpottaneet ollenkaan? ja Vähensitkö liikuntaa tms?

  t. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun onkin ollut tarkoitus kirjoitella uudelleen aiheesta, mutta on unohtunut :) joku muukin tässä kyseli jo samaa..täytyypä kehitellä uusi postaus aiheesta!
   Aika lailla sama tilanne on edelleen, olen pohtinut uutta lääkärikäyntiä ja uusia verikokeita, vois vähän verrata niihin edellisiin..

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Mistä otitte kalusteet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kalusteet tuli Omega-keittiöiltä, ja tähän asti ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä! Sopivaan hintaan saatiin koko taloon kaikki kalusteet :)

   Poista
 6. Voi että tuota taloa..siitä tulee kyllä niin hieno :) Eikä kannata surra remppaan mennyttå summaa, hyvä ku tekee perusteellisesti ni ei tarvi jälkeen päin miettiä. Itsekin vanhaa taloa asuvana kiinnostaisi, että ootteko perehtyneet ilmanvaihtojuttuihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoiden vaihdon yhteydessä uusiin ikkunoihin tuli nykyaikaiset korvausilmaventtiilit, hormissa on ilmareiät jotka toimii poistona. Lisäksi kellarissa on imuri tehostamassa kosteiden tilojen tuulettumista!
   (Piti luntata kyllä tässä kohtaa mieheltäni :D)
   Onhan se ihan eri systeemi kuin nykytalojen automaattinen ilmastointi :)

   Kyllä on jokainen sentti ollut sen arvoista tätä taloa rempatessa <3

   Poista
 7. Vau, sielähän on reippailtu ihan urakalla! Aivan ihana talo teille kyllä tulee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutaman viikon päästä on muutto :) on se kyllä ihanan valmis jo :D

   Poista