lauantai 16. elokuuta 2014

Hevoshommia


 
 


Sain tässä muutama viikko sitten elämäni siisteimmän työtarjouksen.
Hoidin tuttavani kolmea hevosta heidän reissunsa ajan.
Niin siistiä!

Ja kuten arvata saattaa (ja kuvatkin kertovat), ei mun tarvinut yksin niitä hoidella. Sain aina neljä innokasta, yhden yli-innokkaan ja yhden mistään tajuamattoman kaverin mukaan (ts.isommat lapset,mies ja vauva).
Paitsi aamutallit tein yksin. Viiden jälkeen aamulla ei ollut mukaanlähtijöitä!
En tiedä ehkä mitään niin hienoa kun kärrätä paskaa tunkiolle aamuauringon paisteessa. (Joku voisi ajatella, että liekö joku niistä kopukoista tärskäyttänyt tuota kaviolla päähän, mutta ihan tosissani kirjoitin tuon edellisen lauseen. No ei ehkä kaikkein siisteintä ikinä, mutta..tiedättehän?)

Nämä hepat eivät ole juurikaan tottuneet lapsiin, joten marssitin pikkuväen talon portaille istumaan (ja määräsin puhe- ja liikkumiskiellon) siksi aikaa kun vietiin hevoset sisälle. Hienosti meni kerrankin puhe perille ja tärkeänä mukelot nakottivat ihan hipihiljaa paikoillaan. (Yhdellä havaittavissa pientä kyllästymistä tai sitten kello nakuttaa jo nukkumaanmeno aikaa.)

En kestä kuin kova hevoskuume täällä talossa vallitsee. Joka päivä se asia on puheissa ja tuumitaan ja mietitään ja suunnitellaan että miten tämä kuume saadaan laskemaan.
Siihenhän on ihan tasan yksi lääke.
Hevonen. Tai kaksi.

Ps. En yleensä hevostele lenkkivaatteet päällä (ei siinä ruokkimisessa niin hiki tuu) mutta toiset lähtivät edeltä kotiin autolla ja mamma juoksi perässä! Kätevästi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. En tiedä ehkä mitään niin hienoa kuin juoksulenkki yksin illalla myöhään. Hehee, näitähän riittää.

13 kommenttia:

 1. Voi kun saitkin ihanan homman! Voin uskoa että oli mahtavaa. Toivottavasti kuume helpottaa tai saatte mitä haluatte... ;) Ja juoksulenkki itsekseen on parasta!

  VastaaPoista
 2. Hevoset on <3 ja ihana tuo haukotteleva lapsonen!

  VastaaPoista
 3. ihana saki talon portailla :) ja määhän uskon,ett noi aamu-toimet/herätykset ja se oma rauha on asioita,joista saat pitkälle syksyyn voimiaa+muistoja,muistoja...Joskus yhessä muisteletta sitä kesää,ku saitta porukalla hoitaa hevosia :) Usko pois,ainaki isommat pojat muistaa ;)

  VastaaPoista
 4. tämä ei liity mitenkään hevosiin mutta miten sun kuvia ei näy instagrammissa vaikka menee suoraan tuosta linkistä:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäis päästä kun laitoin profiilin julkiseksi :) nyt ei siis tarvi olla kirjautuneena itse instaan nähdäkseen kuviani :) en vain sitä itse heti hoksannut!

   Poista
 5. Mun oma hevoskuume loppui siihe ku hetken pidin ylläpidossa hevosta ja kun lapset oli 2v ja 4v. Ei mene iha leikiten ei. Nyt lapset 5v ja 7v enkä vieläkään halua omaa. Tosin minulla onkin onni kun olen saanut maailman parhaa vuokrahevosen jonka kanssa saa touhuta niin paljon kun halua ja lapsille on oma vuokraponi. Kokeilkaa ylläpito hevosta. MInä tosin päätin myös etten voi enää äitinä asua tallilla yms. valintoja elämä täynnä. Mutta helpottavinta on että 2krt/viikossa pääsen ja enemmänkin jos aikaa on. Tosin olen vielä töissä käyvä äiti. Oman hevosen aika on myöhemmin ehkä sitten kun lapset siirtyy shettiksestä isompaan ratsuu jolla minäkin voin ratsastaa eli yhteinen poni. Haaveilin ennen omasta pikku tilasta, mutta en enään siitäkään vuokratallilla täysihoidon maksamisessa ostaa itselle lisää aikaa. :) Tämä hevostelu sopii meille :) Sen verran maalaistyttö on kaupungistunut 10 vuodessa, että oma pienen tila haaveilu on muuttunut kesämökiksi. Hyvää Syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä pointteja! Ja et uskokaan miten monia näistä ajatuksista ollaan pyöritelty edes takaisin. Luulen että haaveillaan vielä jonkin aikaa :) sen verran hektistä elämää mekin vietetään..tällä hetkellä vieraalla tallilla käyminen on paras vaihtoehto!

   Poista
 6. Täällä meillä löytyy myös 3v joka on niin hullaantunut hevosista. En yhtään ihmettelisi jos joku päivä töistä tullessani pellollamme olisi neitille+ isille hommattu hevonen. Odotan kauhulla sitä kun tuo neitokainen osaa ruveta pyytämään sillä vaikuttaa siltä, että isä on jo nyt saatu pikkusormen ympärille joten taitaa vaan käydä niin että pappa betalar :)
  Noi Jannen valkoset housut jotenkin sopii tuohon tallin kuvaan...voi olla että tallin jälkeen ei ole ihan vitivalkoiset ;) ps...tätä sun blogia on muakava lukea joten jatka samaan malliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistähän se johtuu että nämä neidit osaa niin hyvin kietoa isät pikkusormen ympärille, sama juttu täälläkin :)

   Poista