sunnuntai 31. elokuuta 2014

Yhteistä aikaa


Täten on koittanut aika viedä isot pojat Harry Potterin ihmeelliseen maailmaan.
Mikäs sen mukavampaa kuin nostaa jalat seinälle ja lähteä mahtavaan seikkailuun?

Olen ollut, ja olen edelleenkin, kova lukemaan.
Ja haluaisin siirtää lukuinnostuksen myös lapsilleni.
Olen vähän huono leikkimään lasten kanssa, mutta ääneen lukeminen on ihan mun bravuuri-juttu. Ja meillä kyllä kaikki jaksavat kuunnella, ihan niin kauan kuin vain jaksaa lukea.
Ja mikä parasta, on helppo ja halpa tapa viettää laatuaikaa!

Velhomaailmaan perehdyttäminen on sujunut oikein hyvin. Voitte kuvitella, ettei tuon ikäisten kavereiden mielestä mikään ole niin siistiä kuin peikot ja ihmissudet. Yksisarvisista ja kentaureista puhumattakaan.
Toki varmasti on paljon sellaisia kohtia mistä tuskin ymmärtävät vielä kauheasti, mutta hyvin jää mieleen ne jännimmät kohdat ja juonen käänteet.
Heistä oikein näkee miten tärkeä juttu tämä heille on! Vain äidin ja isojen poikien yhteinen hetki, joten huoneen ovi suljetaan tiukasti pikkuväen nenän edestä. Ja on äidistäkin kiva lukea kun saa rauhassa keskittyä ja nähdä kuinka lapset eläytyvät mukaan tarinaan.
Ehkä voi osittain olla vähän hurjiakin juttuja, mutta uskon että äidin kainaloon käpertyen niitä on turvallinen kuunnella.
Toistaiseksi ei ole uniin vielä hiipinyt tiedät-kai-kuka.

Seuraavaksi mennäänkin Lattialuukun läpi ja jännitys tiivistyy entisestään.
Tunnustautuuko ketään toista Potter-fania?
Itse olen ihan koukussa.

(Jos todellisuuteen palataan niin täällä on juhlittu oivien naapureiden kera veden, tulen ja valon juhlaa. Olo on kuin omenalla viikonlopun herkkujen jäljiltä, pyöreä ja punainen.
Syyskuun kohdalle kalenteriin on tullut myös monia merkintöjä ja menoja, kaikkea kivaa on siis tiedossa!)

8 kommenttia:

 1. Täälläkin Pottereista tykkääjä. Minäkin olen aina ollut huono leikkimään lasten kanssa barbeilla ja kuorma-autoilla, mutta luen paljon, samoin pelaillaan lautapelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lautapelit on meilläkin suosiossa. Inkan aarre ihan ykkösenä tällä hetkellä :)

   Poista
 2. Täytyy myöntää että yhtään Potteri kirjaa en ole lukenut, mutta elokuvat olen nähnyt. :)
  Vois kyllä lainata kirjoja siskolta ja lueskella ainakin noille isommille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa lukea jos yhtään innostuit elokuvista! Kirjojen kautta pääsee vielä jotenkin syvemmälle koko juttuun :)

   Poista
 3. Hei, meillä kyllä on sama meininki, meinaan minä olen ollut aina kova lukemaan ja luen ääneen lapsille, myös niille jotka osaavat itse lukea. Meillä on menossa Heinähattu ja Vilttitossu buumi ja nyt luetaan niitä sitten minkä keretään :) Olen ikionnellinen että meilläkin lapset osaavat rauhoittua kuuntelemaan, jos nimittäin joskus on vaikka itse kipeänä niin silti voi olla reporanka ja lukea... Me luetaan muuten miehenkin kans toisillemme ääneen :D Samaa kirjaa siis, aina vuorotellen joissain jaksoissa. Juhani Ahon Rautatie meni jo, Täällä Pohjantähden Alla on käsissä nyt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulema pitäisikin myös lukea lapselle vaikka tämä osaisikin jo itse!
   Heinähatut ja Vilttitossut, Risto Räppääjät, Reuhurinteen ala-aste, Astrid Lindgrenin kirjat, Maukat ja Väykät ja monet monet muut on kahlattu läpi..
   Kirjoja tulee onneksi uusia ja uusia :)

   Poista
 4. Minä. Ja meilläki luetaan just Potteria. Harmi vain tuo tokaluokkalainen ei jaksanu oottaa, että äiti lukee vaan luki ite pitkän pätkän eteenpäin. Tai harmi ja harmi. Ihana juttu, että lapsetki kiinnostuu kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään tosi paljon siitä että lapset tykkää kirjoista ja lukemisesta! Mun mielestä se on yks parhaista rauhoittumis keinoista :) ja onhan tää maailma vaan niin täynnä hyviä kirjoja!

   Poista