keskiviikko 27. elokuuta 2014

Makuasioista ei voi kun kiistellä!
Makuasia.

Yksi tykkää kananmunasta, yksi inhoaa puuroa, toinen rakastaa pinaattikeittoa ja toinen mustikoita.
Meitä on niin moneen junaan tässä ruoka-asiassa, ja osa jää vielä asemallekin.
Ja entäpäs sitten kun lyödään seitsemän henkeä saman katon alle, joiden makumieltymykset ovat ihan erilaiset. Siinä saa kuulkaa jo käyttää sitä viimeistäkin aivosolua, että kehittelee sapuskaa joka kelpaa kaikille.
No yleensähän siinä käykin niin, että yksi syö ruuasta pelkät perunat, toinen kastikkeesta lihat ja kolmas vain voit leivän päältä!

Aamupalat on meidän perheessä oikeastaan pahimmat.
Kun on päivän tärkein ateria kyseessä niin on hirveät paineet siitä, että sen pitäisi olla terveellinen ja monipuolinen. Puuroa, jogurttia, hedelmiä, leipää, kasviksia. Meidän lapset kuolisivat nälkään.
Tiedän, että toiset eivät ole ollenkaan mitään aamusyömäreitä, mutta kun jotain olisi sinne pötsiin pistettävä että jaksaa. Koulussa ja kotona.

Tänä aamuna kuului muunmuassa seuraavanlaisia safkatoiveita
Voisko ottaa poppareita?
Mulle haranporkkua (suom.hapankorppua) paahtimeen ja kepsuttia (suom.ketsuppia) päälle! (kohta kolmevuotiaan toiveet ovat yleensä ihan utopistisia!)
Hunajaa mää voisin ottaa, ja mansikoita.

Että sellasta.

8 kommenttia:

 1. Meillä lapset syö oikeastaan ihan kaikkia ruokia. Hernekeitto taitaa olla ainoa ruoka, joka jakaa mielipiteitä. Oon siitä onnekas, et ruoka-asioissa ei tarvii käydä vääntöä. Muista asioista käydään vääntöä sit sitäkin enemmän. :/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olen puolestasi kyllä onnellinen..mutta samaalla kateellinen ;) yhtä vääntöähän tämä on, koko elämä :)

   Poista
 2. Hunajaa leivän päälle on meidän tytön uusi suosikki. Sitä saa kun mummon hunajaa on taas tarjolla <3 Vaikka on vain 4 saman katon alla niin ruokapöydässä pitäisi olla monenlaista ruokaa. Mutta niin se menee että poika syö liha ja tyttö lisäkkeet :) Sinänsä en voi ku ihmetellä meidän 5v makua hän on niin synnynäinen kasvisyöjä - ei syö mitään lihaa ei sitten millää mutta kaikki kasvikset, juurekset, siemenet ja pähkinät uppoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka meilläkin on tarjottu kasviksia vauvasta asti, niin jossain vaiheessa niille on vähän jokainen alkanut nirsoilemaan! Mutta toisaalta kun miettii niin jokainen tykkää kuitenkin jostakin kasviksesta, että ei tässä nyt ihan metsässä olla :)
   Hunajalla saa muuten kivasti makeutta ruokiin, luonnollisesti!

   Poista
 3. Kananmunassa on se onni että joillekkin kelpaa valkuainen ja toiset varaa keltuaiset ;D
  voin vain kuvitellab kuinka nirsoilu vähetää ruoan laitto intoa. Meillä lapset ovat kaikkiruokaisia ja syövät hyvin kotiruokia lisukkeineen ja salatteineen ja aamupalaksi on usein puuro marjoilla Ja/tai rahkalla. Se kelpaa kun ei anna liikaa vaihtoehtoja. Sunnuntaibrunssit on sitten asia erikseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon olen itsekin huomannut, että kun ei ole tarjolla kymmentä eri sorttia niin syövät paremmin. Muuten rääpivät vähän kaikkea eikä kuitenkaan kunnolla mitään :) oon lohduttautunut sillä, että itsekin oon nirsoillut lapsena monista ruuista vaan kyllä sitä aikuisena oppii syömään lähes kaikkea!

   Poista
 4. juu,se on semmosta säätämistä tuo ruuan laitto nirsolle jälkipolvelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on myös kausia että sapuska kelpaa normaalia paremmin :)

   Poista