tiistai 12. toukokuuta 2015

HortonomiKävin kaupoilla. Ostin kukan.
Siis ihan oikeasti sellaisen kukan joka (tai jonka EI pitäisi) ei kuukahda kolmen päivän jälkeen roskiskamaksi vaan kukoistaa ja kasvaa vuodesta toiseen (mun tapauksessa sinnittelee päivästä toiseen). Lajia en tiedä (tuo ylemmässä kuvassa oleva siis) koska kukkalaarin laidalla oli kolmea eri lajia ja yksi kyltti joka ilmoitti kasvin olevan paavalinkukka, tai joku paavali kuitenkin.
Minulle ei lajikkeella sinänsä ole väliä kunhan se on nätti. Ja tässä tapauksessa ei haittaa vaikka olis eisyötävää-mallia koska kukka sai paikan lähes katosta, joten pikkukäsien ulottumattomissa se saa elää todennäköisesti hyvinkin lyhyen elämänsä rauhassa loppuun asti.

Mä aina kevään tullen innoissani luulen olevani enempikin viherpeukalo.
Kai se jokin alkukantainen perunan istuttaja nostaa meikäläisessäkin pientä päätään ja touhuissani ostelen siemenpusseja ja suunnittelen (huom.suunnittelen) ruiskuttelevani kaikenkarvaisille pallotuijilleni virkisteitä. Loppusyksystä totean että tänä(kin) vuonna tuijani ja vaivainen omenpuuni jäivät totaalisesti herranhaltuun-meiningillä sinnittelemään yksinään tuholaisten ja säiden armoille. En myrkyttänyt, kitkenyt, harventanut enkä montaa kertaa kastellutkaan.

Nyt just tällä hetkellä aion kyllä ens viikolla viimeistään kammeta itseni kumpparit jalassa ja virkistettä sumuttimessa kyykkimään puskien (niiden kaikkien kahden) juurelle toteuttamaan sisäistä puutarhuriani.
Just joo, ja lehmätkin lentää.

Ps. Alemman kuvan kukka on todellakin ollut ihan oman onnensa nojassa jo monta vuotta. Kastelukerrat voi laskea kahden käden sormilla.
Alankin tässä jo epäillä olisiko se sittenkin muovinen? Se selittäisi kaiken.
Tai sitten minusta sittenkin on hortonomiksi. Tai sitten se on vain järjettömän hyvää tuuria. Kallistun jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

8 kommenttia:

 1. ihan samanlainen hortonomi täälläkin :D paitsi että noita huone-kasveja en viiti ees hankkia enkä huolia lahjaksi. Innokkuutta piisas siihen asti,ku lapsista 5.s päätti 9kk.n ikäisenä opittuaan nousemaan seisonta-asentoon päätti repiä ikkuna-laudalta kaikki santpauliat! niitä oli 15 :D ja komiasti kukassa...siihen loppu viher-peukalon touhut sisällä. Puutarhassa intoni laantui ostettuani angervon,siis sellaisen kelta-kukkaisen pensaan... jota eräs saman katon alla asuva luuli rikka-ruohoks ja täräytti ruohon-leikkurilla matalaks...heitin hanskat siis siltä osin naulaan ja tuumasin uteliaille,ett on mulla 10(+1) 2-jalkaista kukkaa,joiden kasvattamisessa riittää työtä :D

  VastaaPoista
 2. Onhan niissä työtä! :) niissä kaksijalkaisissa!
  Mutta myös esim. ulkokukissa, pensaissa ja kukkapenkeissä. Ja kun sattuu ettei kiinnosta niin parempi on pitää nurmikko nurmikkona. Saavatpa poikaset pelailla rauhassa palloa eikä tarvi varoa ;)
  Joskus sitten isona minäki pistän puutarhan pystyyn ;)

  VastaaPoista
 3. Täällä yksi floristi (siis ihan aito sellainen) tuskailee ihan samojen asioiden parissa. Totean vain, jotta taitaapa itse suutarikin kulkea ilman popoja.

  Ylemmän kuvan perusteella on aika vaikea tehdä lajimääritystä, kun näkyy lehdistä vain profiili tai alapinta. Jos ne lehdet on karvaisia ja keskellä on kukkasia, niin kyseessä on sainpaulia (yleensä niitä myydään vain kukallisina). Jos lehdet on kovahkot ja kiiltävät, veikkaisin muorinkukkaa tai muuta vastaavaa. Saintpaulia kannattaa kastella alakautta tai ainakin välttää lehtien kastumista. Saa kuivahtaa kevyesti kasteluiden välillä. Muorinkukka saa myös kuivahdella, sen voi kastella ihan normaalisti juurelle. Alempi kukka on palmuvehka, verraton huonekasvi sellaisille, joilla ei kastelukannu ole liian kovalla kulutuksella. Yleensä sen saakin teloitettua ennemmin liialla kastelemisella, kuin kastelematta jättämisellä.

  Tsemppiä sinulle ja meille muillekin kotipuutarhureille. :)

  ~ Essi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia tuossa ei ole, joten oisko se sitten se muorin kukka :) saas nähdä mihin tämä meidän kumppanuus tästä etenee ;)

   Poista
 4. Sait taas kerran hymyn huulilleni :) Mulla kuihtuu leikkokukatki hetkessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leikkokukista suosin enää neilikoita, ne saan säilymään monta viikkoa :) tulppaanit on ihan kauheita :D siis ihania mutta mulla ne kuolee jo seuraavana päivänä melkein ostamisesta!

   Poista
 5. Tuo alempi palmuvehka kuoleekin liika märkyyteen. Ihan hyvä ettet oo liikaa kastellukaan. ;) ite kastelen noin puolitoista desiä kerran kolmeen viikkoon. Kesällä joskus vähä useemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten se on just hyvä tällaiselle joka ei muista kastella ;)

   Poista