maanantai 4. toukokuuta 2015

Lähtötunnelmia


 
Joskus olen saattanut tästä mainita aiemminkin, mutta suurperheessä (miksei pienessäkin) johonkin lähteminen on kertakaikkiaan oman postauksen arvoinen juttu!
 
1. Varustautuminen
Jo muutamaa tuntia varten on pakattava mukaan vaippaa, nokkamukia, varavaatteita ja viihdykkeitä.
 
2. Valmistautuminen
Yksi haluaa tuon puseron ja toinen ei halua näitä kenkiä, yhden lippis on hukassa ja yhden mielestä toinen on vaan niin tollo että pitää vähän riidellä.
Lapset ovat valmiita minuutissa ja kun äiti vielä tällää huivia kaulaan ja sammuttelee viimeisiä valoja on ensimmäinen ehtinyt kaatua pyörällä ja sotkia/repiä housunsa. Siis miten tämä on mahdollista kun ulostautumis-lupaa ei annettu?
 
3. Köyttäminen.
Siis sinne autoon. Yksi säntää etupenkille, yksi muuten vain väärälle paikalle, yksi naapurin pihalle ja neljäs vollottaa portailla kun ei jaksa kävellä. Ei siis metriäkään.
Kun kaikki on taisteltu omalle paikalle yhtä sittenkin ehkä pissattaa. Ja muakin, ja mua.
(Pitkälle matkalle lähtiessä vessakeissi on pakko vielä suorittaa.)
 
Kun vihdoin päästään liikkeelle huokaan aina helpotuksesta.
Siihen saakka kunnes huomaan että kotona ovat sekä laukku että puhelin.
Ja ei kun takaisin.
 
(Kuvissa fiiliksiä eilisestä extempore lähdöstä (mitä meillä tapahtuu kerran kymmenessä vuodessa) mummun synttärikahveille. Kymppi minsaa siitä kun päätettiin lähteä oltiin jo menossa, en niin tiedä mihin seinään vetäisi ruksin!)


7 kommenttia:

 1. Hah! Täyttä asiaa! :D Mä muuten käytän tota samaa "ulostautumis"- sanaa :D Ja meillä on vielä ylimääräisenä kommervenkkeina nykyään nuorimmaisen vaatteiden vaihto, koska a) se kakkaa kun kaikki on astumassa ovesta ulos b) se kakkaa toisen kerran niille vaatteille asti c) se kaataa koiran vedet tai istuu sinne kuppiin jos ei ole onnistunut hätäänsä vaatteille asti vääntämään. ARGH! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvojen kanssa tuo kakkaushomma on meilläkin ollut niin just tuota :) nyt vauva-taapero ei ole sitä harrastellut :D
   Ja koiraa ei oo eikä tuu :D ainakaan vielä!

   Poista
  2. Joo mä en ymmärrä mikä tälle tirriäiselle nyt iski, kun antoi tähän asti koirankuppien olla, mutta nyt sitten on alkanut ihan mahottoman prätäämisen niiden kans! No ehkä senkin jostain täytyy vääntää, kun muuten on ollut aika iisi tapaus :D :D Ja toi kakka, se on suunnitelmallista, mä vaan sanon :D !

   Poista
 2. ihanan tuttua,mutta turvallista :D ja tiiäkkö,ne extempore lähöt on kaikista parhaimpia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin on, useammin sais lähteä tuosta vain äkkiä :)

   Poista